Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah greets the nation on International Literacy Day today
“Our govt under the visionary leadership of PM Modi has been empowering the children and working tirelessly towards its mission 'Education for All'”
“Modi govt’s reforms like NEP, Beti Bachao-Beti Padhao, Samagra Shiksha Abhiyan, etc reflects its commitment towards the same”
International Literacy Day 2020 focuses on “Literacy teaching and learning in the COVID-19 crisis and beyond”
08 SEP 2020 1:33PM by PIB Delhi
Union Home Minister Shri Amit Shah greeted the nation on International Literacy Day today. In his tweet, Union Home Minister said “Our government under the visionary leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi has been empowering the children and working tirelessly towards its mission 'Education for All' through reforms like NEP, Beti Bachao-Beti Padhao, Samagra Shiksha Abhiyan, etc”.
International Literacy Day 2020 focuses on “Literacy teaching and learning in the COVID-19 crisis and beyond,” especially on the role of educators and changing pedagogies. The theme highlights literacy learning in a lifelong learning perspective, and therefore, mainly focuses on youth and adults.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা ঙসি লৈবাক মীয়ামদা ইন্তর্নেসনেল লিতরেসী নুমিত্তা য়াইফ-পাউজেল পীরক্লি
"ঐখোয়গী সরকার অসিনা প্রধান মন্ত্রী মোদীগী মিৎয়েং মখাদা অঙাংশিংবু মপাঙ্গল পীরি অমসুং মসিগী মিসন 'এজুকেসন ফোর ওল'গীদমক চোকথবা লৈতনা হোৎনরি"
"মোদী সরকারগী এন.ই.পি., বেতী বচাও-বেতী পরাও, সমগ্র শিক্ষা অভিয়ান, অসিনচিংবশিংনা মসিগীদমক হোৎনরি হায়বসি উৎলে"
ইন্তর্নেসনেল লিতরেসী দে ২০২০না "কোবিদ-১৯গী লাংফম অমসুং মসিগী ৱাংমদা লিতরেসী তাকপী তম্বীবা"দা মিৎয়েং থম্লি
08 SEP 2020 1:33PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা ঙসি লৈবাক মীয়ামদা ইন্তর্নেসনেল লিতরেসী নুমিত্তা য়াইফ-পাউজেল পীরক্লি। মহাক্কী ত্বীৎ অমদা কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা হায়খি, "ঐখোয়গী সরকার অসিনা প্রধান মন্ত্রী মোদীগী মেৎয়েং মখাদা অঙাংশিংবু মপাঙ্গল পীরি অমসুং এন.ই.পি., বেতী বচাও-বেতী পরাও, সমগ্র শিক্ষা অভিয়ান, অসিনচিংবশিংগী মখাদা মিসন 'এজুকেসন ফোর ওল'গীদমক চোকথবা লৈতনা হোৎনরি।"
ইন্তর্নেসনেল লিতরেসী দে ২০২০না "কোবিদ-১৯গী লাংফম অমসুং মসিগী ৱাংমদা লিতরেসী তাকপী তম্বীবা"দা মরুওইনা তাকপীরিবশিং অমসুং লমতাকপগী মওং মতৌ হোংদোক্তুনা মিৎয়েং থম্লি। থিম অসিনা লিতরেসী লর্নিংবু তুং কোইনা তম্বগী থৌওংদা থম্নবা হোৎনরি অমসুং মসিগী মরম্না নহা অমসুং অহলশিংদা মিৎয়েং থম্লি।