প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জয়পুরদা প্রতিকা গেৎ শঙ্গাখ্রে; সম্বাদ উপনিশদ অমসুং অক্ষ্যত্রা লাইরিক ফোংখি
ভারতকী ইন্সতিত্যুৎশিংনা মালেমগী থাক্তা লৈবা মীথোই-মীহেন ওইরক্লবশিংবু লিতরেরী এৱার্দ পীদুনা ইকাই খুম্নগদবনিঃ প্রধান মন্ত্রী
খুন্নাই অসিদা করিগুম্বা অফবা অমা পীবা হায়বসি পাউমী অমা ওইবদা তঙাইফদবদা নত্তনা মীওইবা অমা ওইনসু তঙাইফদনা চঙবা অমনিঃ প্রধান মন্ত্রী
উপনিশদকী লৌশিং অমসুং ভেদ খঙবা হায়বসি স্পিরিচুএল এত্রেক্সনগী হীরমদা নত্তনা সাইন্সকী মিৎয়েং অমসু ওইরিঃ প্রধান মন্ত্রী
08 SEP 2020 2:25PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা জয়পুরদা প্রতিকা গেৎ শঙ্গাখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা প্রতিকা গ্রুপ চীয়র্মেন শ্রী গুলাব কোথারিনা ইবা সম্বাদ উপনিশদ অমসুং অক্ষ্যত্রা লাইরিকসু ফোংখি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি গেৎ অসিনা রাজস্থানগী নাৎ উৎলি অমসুং লমদম অসিগী অমসুং মালেমগী লমকোইবশিংগী পুক্নীং চিংশিনবা মফম অমা ওইরগনি।
লাইরিক অনিসিগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি, লাইরিক অনিসি ভারতকী নাৎ অমসুং ৱাংঙুলোল তাকপা ওইগনি অমসুং অইবনা খুন্নাই অসিবু ৱাখল লৌশিং লৈহন্নবা হোৎনবদা অচৌবা থৌদাং অমা লৌরি।
প্রধান মন্ত্রীনা নীংশিংখি মদুদি অহল ওইরবা নীংতম লান্মী খুদিংমক্না লাইরিক ইবদা পুক্নীং লুপ্পম্মি অমসুং মখোয়গী অইবশিংনা মীয়াম্বু লমজিংবীরি।
মহাক্না প্রতিকা গ্রপ্পু মখোয়না ভারতকী নাৎ, সভ্যাতা অমসুং মগুনশিং ঙাক্তুনা থম্বীবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা প্রতিকা গ্রুপ হৌদোকপীরম্বা শ্রী কর্পুর চন্দ্র কুলিশনা জর্নেলিজমদা হোৎনবীরম্বা কয়াগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং অকোনবগীসিনা খুন্নাইদা বেদগী লৌশিং কয়া শন্দোক্নবা হোৎনরিবসিগীদমক শিংথাখি।
শ্রী কুলিশকী পুন্সি অমসুং মতম পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, জর্নেলিস্ত খুদিংমক্না অফবা ৱাখল্লোন অমগা লোইননা থবক তৌগদবনি। মহাক্না হায়খি মদুদি তশেংনমক মীপুম খুদিংমক্না খুন্নাই অসিদা করিগুম্বা খরা খুদোল তম্বা ঙম্নবগীদমক অফবা মওংদা থবক তৌগদবনি।
লাইরিক অনিসিবু পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভেদদা পল্লিবশিং অসি মতম পুম্বদা মমল লৈদুনা লৈরগনি অমসুং মখোয় অসি মীওইবা খুন্নাই পুম্বগীনি। মহাক্না উপনিশদ সম্বাদ অমসুং অকশর য়াত্রা অসি পাক শন্না পানবা ওইসনু হায়না ফোংদোকখি।
ঐখোয়গী অনৌবা মীরোন্না মরুওইবা লৌশিং কয়াদগী লাপ্না লৈতনবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা পুক্নীং চিংশিনখি। মহাক্না ভেদ অমসুং উপনিশদশিং অসি সিপিরিচুএল নোলেজগী মগুন য়াওরবা খক্তা নত্তনা সাইন্তিফিক নোলেজ অমসুনি হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা স্বচ্ছ ভারত অভিয়ান্না লাইনা কয়াদগী ঙাকথোক্নবগীদমক লাইরবশিংদা অমাংশঙ পীবীবগী তঙাইফদবশিংগী মতাংদা থমখি। মহাক্না মমা ওইবীশিং অমসুং ইচল ইচে কয়াবু মৈখুদগী কনবীগদৌরিবা উজ্জ্বালা স্কিমগী মতাংদা অমসুং য়ুম্থোং খুদিংদা থক্নবা ঈশিং পীগদৌরিবা জল জীবন মিসনগী মতাংদা ঙাংখি।
ভারতকী মীদিয়াবু মীয়ামগীদমক কত্থোকপগা লোইননা হোৎনরিবশিং অসিদা অমসুং মখোয়না কোরোনাগী মতাংদা মীয়াম ৱাখল তাহন্নবগীদমক হোৎনরিবশিং অসিগীদমক শিংথারদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মখোয়না সরকারগী থৌরাং কয়া মীয়ামদা শন্দোক্লি অমসুং অশোইবা কয়া তাকপীরি।
মীদিয়াশিংনা "ভোকেল ফোর লোকেল"দা মরুওইবা থম্লিবা "আত্মনির্ভর ভারত"পু মরিল চুমহল্লি হায়না হরাওবা ফোংদোকখি। মহাক্না মিৎয়েং অসিবু পাকচাউনা খঙহন্নবা শন্দোকপা তঙাইফদে হায়না পুক্নীং চিংশিনখি। ভারতকী লোকেলগী পোত্থোকশিং অসি মালেমগী থাক্তা পুখৎলি অদুগা ভারতকী খোঞ্জেল অসি মালেম শিনবা থুংনা তাহনগদবনি হায়না ফোংদোকখি।
মালেম অসিনা হৌজিক্তি ভারতনা হায়রকপা ৱাদা পুক্নীং চঙনা তারে হায়না পনখি। অসিগুম্বা ফিবমসিদা ভারতকী মীদিয়াসু মালেমগী থাক্তা লৈবা মথৌ তারে। ভারতকী ইন্সতিত্যুৎশিংনা মালেমগী থাক্তা লৈবা মীথোই-মীহেন ওইরক্লবশিংবু লিতরেরী এৱার্দ পীদুনা ইকাই খুম্নগদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা প্রতিকা গ্রুপ্পু শ্রী কার্পুর চন্দ্র কুলিশপু ইকাই খুম্নবা ওইনা ইন্তর্নেসনেল জর্নেলিজম এৱার্দ পীবা হৌখিবগীদমক হরাওবা ফোংদোকখি।

Prime Minister's Office
PM inaugurates Patrika Gate in Jaipur; Releases Samvad Upanishad and Akshar yatra books
Indian institutions should give different literary awards of international stature: PM
Giving something positive to the society is not only necessary as a journalist but also as an individual : PM
Knowledge of Upanishads and contemplation of Vedas, is not only an area of spiritual attraction but also a view of science : PM
08 SEP 2020 2:25PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated Patrika Gate in Jaipur today through video conference. PM also released the Samvad Upanishad and Akshar yatra books written by the Patrika Group Chairman Shri Gulab Kothari.
Speaking on the occasion, the Prime Minister said the Gate reflects the culture of Rajasthan and shall turn into a major domestic and international tourist attraction.
Referring to the two books, the Prime Minister said they are a true representation of Indian culture and philosophy and that authors play a great role in educating the society.
The Prime Minister recalled that every senior freedom fighter was involved in writing and guiding the people through their writings.
He lauded the Patrika Group for its efforts in the preservation of Indian culture, Indian civilization, values.
The Prime Minister lauded the founder of Patrika Group, Shri Karpoor Chandra Kulish’s contribution to journalism and the way the latter tried to spread the knowledge of Vedas in the society.
Referring to the Life and times of Shri Kulish, the Prime Minister said every journalist should work with positivity. He said that in fact every individual should work with positivity so that he can do something meaningful to the society.
Referring to the two books, the Prime Minister said that the views espoused in the Vedas are timeless and are meant for the entire humankind. He wished that Upanishad Samvad and Akshar Yatra are read widely.
The Prime Minister stressed the need for our new generation not to get away from serious knowledge. He termed the Vedas and Upanishads as not only embodiments of spiritual knowledge but also of scientific knowledge.
PM also highlighted the necessity of Swachh Bharat Abhiyan to provide toilets to the poor, to prevent them from many diseases. He also spoke about the importance of Ujjwala scheme that aims at protecting mothers and sisters from smoke and about Jal Jeevan mission to provide water to every house.
Lauding Indian media for their unprecedented service to the public and their contribution in raising awareness about Corona, the Prime Minister said it has been actively disseminating government's actions at the ground level and also bringing out flaws in them.
PM expressed happiness that the media is giving shape to the campaign “Atmanirbhar Bharat” which stresses on going “vocal for the local”. He stressed on the need for expanding this vision further. He reiterated that India's local products are going global but India's voice should also become more global.
He mentioned that the world listens to India more carefully now. In such a situation Indian media also needs to be global. Indian institutions should also give different literary awards of international stature.
PM congratulated the Patrika group for starting the International Journalism Award in the honour of Shri Karpoor Chandra Kulish.