Ministry of Health and Family Welfare
With higher number of patients getting cured, India’s total Recoveries surpass 30 lakh
Less than 0.5 % patients on Ventilators, 2% in ICUs & less than 3.5% on Oxygen Support
04 SEP 2020 3:18PM by PIB Delhi
One of the goals of the TEST-TRACK-TREAT strategy of the Centre is to reduce the COVID mortality and keep the case fatality rate low. There has been sharp attention on sustaining high levels of recoveries and to strengthen the clinical treatment protocols to provide a uniform standardised level of medical care to save lives.
Not only is India’s Case Fatality Rate lower than the global average and progressively declining (current figure is 1.74%), but a very small proportion of the active cases, amounting to less than 0.5%, are on ventilator support. Data also shows that 2% cases are in ICUs and less than 3.5% of the active cases occupy oxygen supported beds.
As a result of these measures, India's total COVID-19 recoveries have crossed 30 lakh (30,37,151) today.
With the recovery of 66,659 in the last 24 hours, India has continued its trajectory of posting more than 60000 recoveries for the 8th consecutive day. The Recovery Rate amongst the COVID-19 patients is 77.15% demonstrating that the number of patients recovering is on a steady rise over the past several months.
The higher number of recoveries has also led to a steady enhancement in the difference between the recovered and active ones. This difference has crossed 22 lakh, as on date. This ensured that the actual caseload of the country viz. the active cases (8,31,124 which are under active medical care), has reduced and currently comprises only 21.11% of the total positive cases.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
অনাবা মশীং য়াম্না ফগৎলকপগা লোয়ননা ভারতকী অপুনবা ফগৎলকপা মশীং লাখ ৩০ হেনখ্রে
অনাবা মীশিংগী চাদা ০.৫ য়ৌদনা ভেন্তিলেতর হাপ্লি, চাদা ২না আই.সি.য়ু.দা লৈরি অমদি চাদা ৩.৫ য়ৌদনা ওক্সিজেন সপ্পোর্ত শীজিন্নরি
04 SEP 2020 3:18PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগর তেস্ত-ত্রেক-ত্রীতকী লাল্লোং শীজিন্নবগী পান্দমশিংগী মনুংদা অমদি কোবিদনা শিবা মশীং হন্থহনবা অমদি শিবগী চাং নেম্না থম্বনি‍। মশিং য়াম্না ফগৎলকপগী চাং লেঙদনা থমবা অমদি পুন্সিশিং কন্ননবগীদমক মান্নবা থাক্কী লায়েং পথাপ পীননবা ক্লিনিকেল ত্রীতমেন্ত প্রোতোকোল মপাঙ্গল কনখৎহনবদা অহেনবা পুক্নীং চঙলি‍।
ভারতকী মী শিবগী চাং মালেমগী চাংচত্তগী নেমবা অমদি অসুম অসুম হন্থরকপদা (হৌজিক্কী চাং চাদা ১.৭৪ ওইরি) নত্তনা, এক্তিব কেসকী পীক্লবা শরুক খরখক, চাদা ০.৫ য়ৌদনা ভেন্তিলেতর সপ্পোর্ত শীজিন্নরি‍। এক্তিব কেসকী চাদা ২না আই.সি.য়ু.দা অমসুং চাদা ৩.৫ য়ৌদবনা ওক্সিজেন সপ্পোর্ত য়াওবা ফমুংদা লৈরি হায়বা দেতানা উৎলি‍।
থৌরাং অসিগী মহৈনা, ভারতকী কোবিদ-১৯ নারম্বদগী অপুনবা ফগৎলক্পা মীশিং ঙসি লাখ ৩০ (৩০,৩৭,১৫১) লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৬৬,৬৫৯ ফগৎলক্তুনা, ভারতনা নুমিৎ ৮নি চুপ্না মীশিং ৬০,০০০গী মথক্তা ফগৎলকপা ঙম্লি‍। কোবিদ-১৯ নারবশিংগী মরক্তগী ফগৎলকপগী চাং চাদা ৭৭.১৫ লৈদুনা হৌখিবা থা কয়াসিদা অনাবা ফগৎলকপগী চাং তপ্না তপ্না হেনগৎলক্লি‍।
মীশিং য়াম্না ফগৎলকপনা মরম ওইরগা ফখ্রবা অমদি হৌজিক নারিবা মীশিংগী মরক্তা খেন্নবসু অসুম অসুম হেনগৎলক্লি‍। খেন্নবা অসি ঙসিফাওবদা লাখ ২২ লানখ্রে‍। মসিনা লৈবাকসিদা লৈরিবা তশেং তশেংবা কেসলোদ হায়বদি এক্তিব কেস মশিং (৮,৩১,১২৪ এক্তিব মেদিকেল কেয়রগী মখাদা লৈরিবা) হন্থরক্লে, অমদি হৌজিক হৌজিক অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী শুপ্নতগী চাদা ২১.১১ ওইরি‍।
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবা কোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ অমদি @MoHFW_INDIA .