শেল-থুম মন্ত্রালয়
ওগস্ত, ২০২০দা খোমগৎখিবা জি.এস.তি.গী রিভেন্যু
ওগস্ত থাদা লুপা কোতি ৮৬,৪৪৯গী অপুনবা জি.এস.তি. রিভেন্যু খোমগৎখি
01 SEP 2020 6:04PM by PIB Imphal
ওগস্ত থাদা খোমগৎখি অপুনবা জি.এস.তি. রিভেন্যু অসি লুপা কোতি ৮৬,৪৪৯ ওইখি মসিগী মনুংদা সি.জি.এস.তি.গী লুপা কোতি ১৫,৯০৬, এস.জি.এস.তি.গী লুপা কোতি ২১,০৬৪, আই.জি.এস.তি.গী লুপা কোতি ৪২,২৬৪ (ইম্পোর্ত গুদশিংদা খোমগৎখিবা লুপা কোতি ১৯,১৭৯ য়াওনা) অমসুং সেসকী লুপা কোতি ৭,২১৫ (ইম্পোর্ত গুদশিংদা খোমগৎখিবা লুপা কোতি ৬৭৩ য়াওনা) ওইখি।
সরকারনা আই.জি.এস.তি.দগী রিগুলর সেতলমেন্ত ওইনা সি.জি.এস.তি.দা লুপা কোতি ১৮,২১৬ অমসুং এস.জি.এস.তি.দা লুপা কোতি ১৪,৬৫০ সেতল তৌখ্রে। ২০২০গী ওগস্ত থাদা রিগুলর সেতলমেন্ত তৌরবা মতুংদা কেন্দ্র সরকার অমসুং রাজ্য সরকারশিংনা খোমগৎখিবা পুন্না রিভেন্যু অসি সি.জি.এস.তি.গী লুপা কোতি ৩৪,১২২ অমসুং এস.জি.এস.তি.গী লুপা কোতি ৩৫,৭১৪ ওইখি।
থা অসিগী রিভেন্যু অসিনা হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা থাগী জি.এস.তি. রিভেন্যুশিংগী ৮৮% ওইখি। থা অসিদা হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা থা অসিগী ওইনা সোর্শিং অসিদগী ফংলবা রিভেন্যুশিং অদুদি ইম্পোর্ত গুদশিংগী রিভেন্যুশিংগী ৭৭% অমসুং দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সনদগী (সর্ভিসেসকী ইম্পোর্ত য়াওনা) রিভেন্যুশিংগী ৯২% ওইখি। খঙজিনবা য়াবদি তর্নওভর লুপা কোতি ৫দগী তাবা তেক্সপেয়রশিংগী ওইনদি সেপ্তেম্বর ফাওবা রিতর্ন ফাইলশিং তৌবদা মখা তানা কোমথোকখিগনি।
চার্ত অসিনা চৎলিবা চহি অসিগী থাগী অপুনবা জি.এস.তি. রিভেন্যুশিং উৎলি। তেবল অসিনা অগস্ত থা ২০২০গী মনুংদা রাজ্য অমমমদা খোগৎখিবা জি.এস.তি অদু অগুস্ত ২০১৯গা চাংদম্নরগা অমসুং চহি অসিগী ওইনা রাজ্য-রাজ্যগী ফিগর উৎলি।
.https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image0013RYO.png
তেবল : অগস্ত [১] ফাওবদা রাজ্য-রাজ্য ওইনা খোমগৎখিবা
Aug-১৯
Aug-২০
Growth
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৩০২
৩২৬
৮%
হিমাচল প্রদেশ
৬৭৬
৫৯৭
-১২%
পঞ্জাব
১,২৫৫
১,১৩৯
-৯%
চন্দিগর
১৬০
১৩৯
-১৩%
উত্তরখন্দ
৯৪১
১,০০৬
৭%
হরিয়ানা
৪,৪৭৪
৪,৩৭৩
-২%
দিল্লী
৩,৫১৭
২,৮৮০
-১৮%
রজস্থান
২,৫৫০
২,৫৮২
১%
উত্তর প্রদেশ
৪,৯৭৫
৫,০৯৮
২%
১০
বিহার
৯৮১
৯৬৭
-১%
১১
সিক্কিম
১৬৩
১৪৭
-১০%
১২
অরুনাচল প্রদেশ
৪৫
৩৫
-২২%
১৩
নাগালেন্দ
২৭
৩১
১৭%
১৪
মনিপুর
৩৭
২৬
-২৯%
১৫
মিজোরাম
২৮
১২
-৫৬%
১৬
ত্রিপুরা
৫৮
৪৩
-২৬%
১৭
মেঘালয়
১১৭
১০৮
-৭%
১৮
অসাম
৭৬৮
৭০৯
-৮%
১৯
ৱেস্ত বেঙ্গল
৩,৫০৩
৩,০৫৩
-১৩%
২০
ঝারখন্দ
১,৭৭০
১,৪৯৮
-১৫%
২১
ওরিশা
২,৪৯৭
২,৩৪৮
-৬%
২২
ছত্তিশগর
১,৮৭৩
১,৯৯৪
৬%
২৩
মধ্য প্রদেশ
২,২৫৫
২,২০৯
-২%
২৪
গুজরাত
৬,১৮৫
৬,০৩০
-৩%
২৫
দামন অমসুং দিউ
১০৩
৭০
-৩২%
২৬
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলী
১৫৯
১৪৫
-৯%
২৭
মহারাস্ত্রা
১৩,৪০৭
১১,৬০২
-১৩%
২৯
কর্নাতকা
৬,২০১
৫,৫০২
-১১%
৩০
গোৱা
৩২৫
২১৩
-৩৪%
৩১
লক্ষদ্বীপ
-৭২%
৩২
কেরেলা
১,৫৮২
১,২২৯
-২২%
৩৩
তামিল নাদু
৫,৯৭৩
৫,২৪৩
-১২%
৩৪
পুদুচেরী
১৬১
১৩৭
-১৫%
৩৫
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
৩০
১৩
-৫৯%
৩৬
তেলঙ্গনা
৩,০৫৯
২,৭৯৩
-৯%
৩৭
আন্ধ্র প্রদেশ
২,১১৫
১,৯৫৫
-৮%
৩৮
লদাখ
৯৭
অতোপ্পা তেরিতোরী
১৭০
১৮০
৬%
৯৯
কেন্দ্রগী মখাদা লৈবা
১০০
১৬১
৬১%
অপুনবা
৭২,৫৪৩
৬৬,৫৯৮
-৮%

Ministry of Finance
GST Revenue collection for August, 2020
Rs. 86,449 crore of gross GST revenue collected in the month of August
01 SEP 2020 6:04PM by PIB Delhi
The gross GST revenue collected in the month of August, 2020 is Rs. 86,449 crore of which CGST is Rs. 15,906 crore, SGST is Rs. 21,064 crore, IGST is Rs. 42,264 crore (including Rs. 19,179 crore collected on import of goods) and Cess is Rs.7,215 crore (including Rs. 673 crore collected on import of goods).
The government has settled Rs. 18,216 crore to CGST and Rs. 14,650 crore to SGST from IGST as regular settlement. The total revenue earned by Central Government and the State Governments after regular settlement in the month of August, 2020 is Rs. 34,122 crore for CGST and Rs. 35,714 crore for the SGST.
The revenues for the month are 88% of the GST revenues in the same month last year. During the month, the revenues from import of goods were 77% and the revenues from domestic transaction (including import of services) were 92% of the revenues from these sources during the same month last year. It may also be noted that the taxpayers with turnover less than Rs. 5 crore continue to enjoy relaxation in filing of returns till September.
The chart shows trends in monthly gross GST revenues during the current year. The table shows the state-wise figures of GST collected in each State during the month of August 2020 as compared to August 2019 and for the full year
.
Table: State-wise collection till August[1]
Aug-19
Aug-20
Growth
1
Jammu and Kashmir
302
326
8%
2
Himachal Pradesh
676
597
-12%
3
Punjab
1,255
1,139
-9%
4
Chandigarh
160
139
-13%
5
Uttarakhand
941
1,006
7%
6
Haryana
4,474
4,373
-2%
7
Delhi
3,517
2,880
-18%
8
Rajasthan
2,550
2,582
1%
9
Uttar Pradesh
4,975
5,098
2%
10
Bihar
981
967
-1%
11
Sikkim
163
147
-10%
12
Arunachal Pradesh
45
35
-22%
13
Nagaland
27
31
17%
14
Manipur
37
26
-29%
15
Mizoram
28
12
-56%
16
Tripura
58
43
-26%
17
Meghalaya
117
108
-7%
18
Assam
768
709
-8%
19
West Bengal
3,503
3,053
-13%
20
Jharkhand
1,770
1,498
-15%
21
Odisha
2,497
2,348
-6%
22
Chattisgarh
1,873
1,994
6%
23
Madhya Pradesh
2,255
2,209
-2%
24
Gujarat
6,185
6,030
-3%
25
Daman and Diu
103
70
-32%
26
Dadra and Nagar Haveli
159
145
-9%
27
Maharashtra
13,407
11,602
-13%
29
Karnataka
6,201
5,502
-11%
30
Goa
325
213
-34%
31
Lakshadweep
1
0
-72%
32
Kerala
1,582
1,229
-22%
33
Tamil Nadu
5,973
5,243
-12%
34
Puducherry
161
137
-15%
35
Andaman and Nicobar Islands
30
13
-59%
36
Telangana
3,059
2,793
-9%
37
Andhra Pradesh
2,115
1,955
-8%
38
Ladakh
0
5
97
Other Territory
170
180
6%
99
Centre Jurisdiction
100
161
61%
Grand Total
72,543
66,598
-8%
[1] Does not include GST on import of goods