PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
01 SEP 2020 6:23PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
India registers Recoveries of 65,081 in the last 24 hours whereas 69,921 new cases were reported, In the last 24 hours, 819 deaths reported
Continuing the streak of posting more than 60,000 recoveries each day since the past five days, India has registered 65,081 recoveries in the last 24 hours. The cumulative number of recovered patients have grown to 28,39,882, taking the Recovery Rate among COVID-19 patients to further high of 77%. The number of recovered patients has overtaken the active cases by 3.61 times. India has more than 20.53 lakh recovered people than the active cases that standat 7,85,996 today.The number of recovered patients has grown 4 times from the first week of July to the last week of August 2020. In the last 24 hours, five States have posted the highest addition to the new cases in the country. These are Maharashtra (11,852), Andhra Pradesh (10,004), Karnataka (6,495),Tamil Nadu (5,956) and Uttar Pradesh (4,782). Together they account for 56% of the confirmed cases added in the last 24 hours.While Maharashtra reported recoveries of 11,158 patients, the corresponding figures for Andhra Pradesh and Karnataka stand at 8,772 and 7,238. Tamil Nadu follows with 6,008, while Uttar Pradesh posted recovery of 4,597 COVID patients.With a cumulative figure of 536 deaths in the last 24 hours, the above mentioned five states together account for 65.4% of the deaths added to the national total (819). Maharashtra has reported 184 deaths, Karnataka has added 113, followed by Tamil Nadu (91), Andhra Pradesh (85) and Uttar Pradesh (63).
For details:
State/UT data on new additions, recoveries and reported deaths
For details:
Of the total 4.33 cr tests, India conducted more than 1.22 cr tests in the last 2 weeks; More than 1 million tests conducted in the last 24 hours;
22 States/UTs have better TPM than the national average
India's cumulative tests have crossed 4.3 crores today (4,33,24,834). 1,22,66,514 tests were done in the last two weeks alone.States/UTs are progressively increasing their testing capacity. The States contributing maximum to the overall number of tests include Tamil Nadu, Uttar Pradesh and Maharashtra among others. These three States account for nearly 34% of the total testing.India’s per day testing capacity has crossed 10 lakhs tests. 10,16,920 tests were conducted in the last 24 hours.The Tests Per Million (TPM) have also seen a sharp increase to 31,394. 22 States/UTs have better TPM than National Average. Goa, Delhi, Andhra Pradesh and Tamil Nadu are reporting maximum number of tests in a day.
For details:
Role played by India during the COVID crisis with the supply of critical medical products indicates India’s credibility and reliability as a partner: ShriPiyushGoyal
India, Australia and Japan held a ministerial videoconference on Supply Chains Resilience today. Addressing the meeting, Minister of Commerce and Industry ShriPiyushGoyalsaid that India, in its tradition of treating the world as a family, played a crucial role during the COVID crisis with the export measures for supply of critical medical products put in place only to ensure equitable distribution. “All these measures indicate our credibility and reliability as a partner and I am sure this is an important parameter as we venture into this new initiative for ensuring resiliency of supply chains. Transparency and trust have to be the hallmark of our initiative if we seek to expand its footprint. We firmly believe that Australia and Japan are key partners for us in our joint endeavor”, ShriGoyal said.
For details:
GaribKalyanRojgarAbhiyaan empowering villagers with livelihood opportunities - Success stories of beneficiaries
The GaribKalyanRojgarAbhiyaan (GKRA) has been launched to boost employment and livelihood opportunities for migrant workers returning to villages and similarly affected citizens in rural areas, in the wake of COVID-19 outbreak. The Abhiyaan is taking action on mission mode to provide employment to migrant workers who have returned to their native villages of 6 states namely Bihar, Jharkhand, Madhya Pradesh, Odisha, Rajasthan and Uttar Pradesh. The Abhiyaan is now empowering villagers with livelihood opportunities in 116 districts of these states.
For details:
Ladakh and Lakshadweep integrated in existing national portability cluster of One Nation One Ration Card
Minister of Consumer Affairs, Food and Public Distribution, Sh. Ram Vilas Paswan recently reviewed the progress made towards the implementation of “One Nation One Ration Card” plan and while taking note of the requisite technical readiness of another 2 Union Territories of Ladakh and Lakshadweep, approved the integration of these 2 UTs with existing national portability cluster of 24 States/UTs.Both the UTs have completed the trial and testing of national portability transactions with other States/UTs in national cluster. With this, a total of 26 States/UTs are now seamlessly connected with each other under the One Nation One Ration Card plan and migratory PDS beneficiaries in these 26 States/UTs can access their subsidisedfoodgrains at the same Scale and Central Issue Prices from any Fair Price Shop (FPS) of their choice w.e.f. 1st September 2020.A total of more than 65 Crore beneficiaries are now potentially enabled with an option to lift their subsidisedfoodgrains through One Nation One Ration Card system.
For details:
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Punjab: Amid spiralling cases of Covid, Punjab Chief Minister Captain Amarinder Singh has announced his government’s decision to continue with restrictions in urban areas, including weekend lockdown in all the 167 municipal towns of the state, along with 7 p.m.-5 a.m. curfew in all cities till the end of September. There will be total curfew on Saturdays and Sundays in the municipal limits, while movement of individuals for all non-essential activities shall remain prohibited between 7:00 pm to 5:00 am within municipal limits of all the cities of Punjab throughout the week, as per the orders of the Chief Minister.
• Himachal Pradesh: Chief Minister said that people needed to be more cautious about the corona virus, as during the rainy season the cases of corona positive were rising at a faster pace during the last few days. He urged the people to use face masks while going out in public places and also regularly wash hands with soap to check spread of this virus.
• Arunachal Pradesh: In Arunachal Pradesh, 78 more people tested positive for COVID-19 and 1220 active cases in the state.
• Assam: In Assam, 3266 more people tested positive for COVID-19 and 1531 people discharged on Monday. Total cases rise to 109040, discharged 85458, active 23273 and 306 deaths.
• Manipur: In Manipur, 140 more people tested COVID-19 positive and 1894 active cases. There were 91 recoveries with 69% recovery rate.
• Meghalaya: Even as the Ministry of Home Affairs is miffed with Meghalaya government for not lifting ban on unhindered entry of people, Deputy Chief Minister PrestoneTynsong has defended the stand saying that protection of local populace from COVID pandemic weighed supreme.Without sounding too confrontationist, Tynsong said, “We are not defying the orders of the Home Ministry, but some regulations had become imperative to contain spread of the virus.”
• Mizoram: In Mizoram, total COVID-19 cases 1012 and active cases 423.Consequent upon West Bengal's state-wide lockdown to be observed on 7.9.2020, 11.9.2O2O & I2.9.2O2O which includes the airports, LengpuiAirport of Mizoram shall be opened for commercial passenger airlines on 8.9.2020 & 9.9.2O2O instead of 7.9.2O2O & 12.9.2O2O as a one-time modification.
• Nagaland: Nagaland govt lifts restrictions on inter & intra-state movement from today. Lockdown to continue in containment areas till Sept 30. Nagaland has 3950 positive cases and of these security forces account for 1692 cases, returness 1260, traced contacts 715 & frontline workers 283.
• Sikkim: In Sikkim, 18 more people tested positive for COVID-19, discharged 1237 and active cases 414.
• Kerala: Seven more persons succumbed to Covid-19 in the State today. The fatalities were reported from Kollam, Kozhikode, Kannur and Malappuram districts, bringing the death toll to 301. The number of policemen contracting the virus in the capital has also gone up. JEE exam was held in the state in 13 centers today by abiding Covid protocols. Three members of a Malayali family hailing from Kollam, died of Covid -19 while undergoing treatment in Odisha. 1,530 persons in the State were confirmed of Covid-19 yesterday. At present 23,488 patients are undergoing treatment and 1,98,843 people under observation in various districts.
• Tamil Nadu: 363 Covid cases and 12 deaths were reported in Puducherry in the last 24 hours, taking the total number of cases to 14,766, active cases to 4851, and total deaths to 240. New guidelines issued for 'Unlock 4' in Puducherry: All shops, establishments, hotels (including dining in) and private offices would function from 6 a.m to 8 p.m; liquor shops to open as per the licensing conditions and close by 8 p.m. Tamil Nadu unveils new quarantine protocol: Mandatory tests for foreign travellers, home isolation for asymptomatic domestic passengers; the State has made the use of thermal scanners, masks and hand sanitisers mandatory at parks, malls and places of worship.
• Karnataka: Ahead of Karnataka legislature session, Covid-negative certificate may be must for lawmakers. Media reports that, to avoid crowding at VidhanaSoudha, the public will not be allowed to witness the session this time. In Mysuru, as many as 470 police personnel have been infected with Covid-19 since its outbreak.
• Andhra Pradesh:JEE Mains for admission to IITs held in 52 centres across Andhra Pradesh today. As many as 82,748 candidates are appearing for the exam and elaborate arrangements were made at all exam centres. Municipal Corporation of Tirupati has relaxed all lockdown restrictions following the latest Government of India Unlock 4.0 guidelines. As per the new guidelines all the business can run Morning to Night 9 pm. People can obtain permission from the police for organising functions, political party meetings, marriages by confining the number of participants below 100.
• Telangana: 2734 new cases, 2325 recoveries & 09 deaths reported in the last 24 hours; out of 2734 cases, 347 cases reported from GHMC. Total cases: 1,27,697; Active cases: 31,699; Deaths: 836; Discharges: 95,162. The Covid-19 map of Telangana is fast changing with surge in numbers in districts far away from Hyderabad — especially towards the eastern side. the top five that have seen cases double in the last couple of weeks are: Yadadri, Kothagudem, Khammam, Mahabubabad and Nalgonda.
• Maharashtra: With 1,935 new Covid cases reported on Monday, Pune has overtaken Delhi to become the worst affected centre in Delhi with total reported cases of 1,75,105. Delhi has 1.74 lakh reported cases, while Mumbai 1.45 lakh cases. The number of active cases in Pune is 52,172. Maharashtra on Monday reported 11,852 new cases taking its overall tally to 7,92,541. Meanwhile, the State Government has eased the travel restrictions on inter-district movement and the ePass requirement has been done away with.
• Gujarat: Amid increasing Covid 19 cases in Rajkot, a team of senior health officials and doctors led by Principal Secretary (Health) Jayanti Ravi has arrived in the city. The experts will monitor facilities in government and private hospitals for COVID-19 patients and provide guidance to doctors on treatment protocol for coronavirus and tele-mentoring, among other steps.The government will also provide additional ventilators and beds for COVID-19 patients in Rajkot. Gujarat, meanwhile reported 1,280 new cases during the last 24 hours. At present, there are 15,631 active cases in the state.
• Rajasthan: A total of 670 new Covid-19 cases, 117 recoveries and six deaths were reported from Rajasthan in the last 24 hours, taking the total number of cases to 82,363. The total figure includes 14,372 active cases and 66,929 recoveries. So far, 1,062 lives have been claimed by the infectious virus in the state.
• Madhya Pradesh : MP reported as many as 32,159 COVID-19 cases in the month of August, slightly more than double of the total cases reported till July 31. The positive tally as on August 31 evening stood at 63,965, while the tally by July end was at 31,806. The spurt in the cases is evident by the fact that since the past two days, more than 1,500 cases are being reported in the state per day. In 24 hours till Monday evening, 1,532 cases were reported. The death toll currently stands at 1,394, of which 527 or 37.8 per cent were reported in August alone.

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
01 SEP 2020 6:23PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
• ভারত্তা হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৬৫,০৮১ নাবা ফখি, নাবা ফরবা অপুনবা মীওইশিংগী মশিং ২৩,৩৯,৮৮২ য়ৌখিদুনা কোবিদ-১৯না নাবা ফবগী চাং অসি ৭৭%দা ৱাংখৎখ্রে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৬৯,৯২১ অমসুং ৮১৯ শিখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি
• ভারত্তা পাঙথোকখিবা অপুনবা তেস্ত কোতি ৪.৩৩গী মনুংদা তেস্ত কোতি ১.২২ হেনবদি মমাংগী চয়োল অনিখক্তদা পাঙথোকখি, হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত মিলিয়ন ১ হেন্না পাঙথোকখি
• রাজ্য/য়ু.তি. ২২না নেস্নেল এবরেজদগী হেন্না তেস্ত পর মিলিয়ন হেন্না ফজনা তৌখি
• কোবিদকী ইরাং মনুংসিদা ভারতনা মরু ওইবা হিদাক লাংথক্কী পোত্থোকশিং পীবগী থৌদাং লৌরিবা অসিনা ভারতপু খোঙলোই অমা ওইনা চৎমিন্নবা য়াবা য়াবা লৈবাক অমনি হায়বা তাক্লেঃ শ্রী পিয়ুশ গোয়ল
ভারত্তা হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৬৫,০৮১ নাবা ফখি অমসুং অনৌবা কেস ৬৯,৯২১ লাকখি, হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৮১৯ লৈখিদে
নুমিৎ মঙানিদগী হৌরক্তুনা নোঙমদা মীওই ৬০,০০০ হেন্না নাবা ফবগী চৎনবী অমা মখা তানা চত্থরক্তুনা হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৬৫,০৮১ নাবা ফখি। নাবা ফরবা অপুনবা মীওইশিংগী মশিং ২৩,৩৯,৮৮২ য়ৌখিদুনা কোবিদ-১৯না নাবা ফবগী চাং অসি ৭৭%দা ৱাংখৎখ্রে। নাবা ফবগী অপুনবা মশিংনা এক্তিব কেসকী মশিংদগী শরুক ৩.৬১ হেল্লি। ঙসি ফাওবগী ওইরিবা এক্তিব কেসকী মশিং ৭,৮৫,৯৯৬ অসিদগী অনাবা ফবগী মশিংনা লাখ ২০.৫৩ হেন্দুনা চৎলি। জুলাইগী অহৌবা চয়োলদগী ওগস্তকী অরোয়বা চয়োলদা নাবা ফবগী মশিং অসি শরুক ৪ থোক্না হেনগৎখি। হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য মঙানা লৈবাক অসিগী অপুনবদা খ্বাইদগী য়াম্বা এক্তিব কেসকী মশিং হাপখি। মখোয়শিং অসুদিঃ মহারাস্ত্রা (১১,৮৫২), আন্ধ্র প্রদেশ (১০,০০৪), করনাতকা (৬,৪৯৫), তমিল নাদু (৫,৯৫৬) অমসুং উত্তর প্রদেশ (৪,৭৮২)নি। মখোয়শিং অসিনা পুল্লগা হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা লাকখিবা এক্তিব কেসকী মশিংগী ৫৬% ওইখি। হায়রিবা রাজ্য মঙা অসিনা হৌখিবা পুং ২৪দা অনাবা ফবগী মশিংসু খ্বাইদগী য়াম্না লাকপা ওইদুনা লৈবাক্কী অপুনবা ৬৫,০৮১গী মনুংদা ৫৮.০৪% ওইখি। মহারস্ত্রানা মীওই ১১,১৫৮ নাবা ফবগী পাউ পীরকপগা লোয়ননা আন্ধ্র প্রদেশ অমসুং করনাতকানা মথংশিৎনা ৮,৭৭২ অমসুং ৭,২৩৮ নাবা ফখি। তমিল নাদুনা তুং ইন্নদুনা ৬,০০৮ ওইখি অমসুং উত্তর প্রদেশনা কোবিদকী অনাবা ৪,৫৯৭ নাবা ফখি হায়না পাউদমলকখি। হৌখিবা পুং ২৪দা অপুনবা মীওই ৫৩৬ লৈখিদবা অসিদা হায়রিবা রাজ্য মঙা অসিদগী ৬৫.৪%গী শরুক ওইদুনা লৈবাক অসিগী অপুনবা লৈখিদবগী মশিং অসি ৮১৯ য়ৌখ্রে। মহারাস্ত্রানা ১৮৪, করনাতকানা ১১৩, তমিল নাদুনা ৯১, আন্ধ্র প্রদেশনা ৮৫ উমসুং উত্তর প্রদেশনা মীওই ৬৩ লৈখিদবগী পাউ লাকখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1650296
অনৌবা হাপচিনখিবা, ফগৎখিবশিং অমসুং শিখিবগী রিপোর্তা রাজ্য//য়ুনিয়ন তেরিতোরিগী দেতা
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1650294
ভারত্তা পাঙথোকখিবা অপুনবা তেস্ত কোতি ৪.৩৩গী মনুংদা তেস্ত কোতি ১.২২ হেনবদি মমাংগী চয়োল অনিখক্তদা পাঙথোকখি, হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত মিলিয়ন ১ হেন্না পাঙথোকখি, রাজ্য/য়ু.তি. ২২না লৈবাক্কী তি.এম.পি.গী চাংচত্তগী হেন্না ৱাংনা লৈরি
ভারতকী তেস্ত তৌবগী অপুনবা মশিং ঙসি অসি কোতি ৪.৩ (৪,৩৩,২৪,৮৩৪) হেনখ্রে। মমাংগী চয়োল খক্তদা তেস্ত ১,২২,৬৬,৫১৪ তৌবা ঙমখি। রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা মখোয়গী তেস্ত তৌবগী মশিং নোঙমা নোঙমগী লেপ্তনা হেনগৎলক্লি। তেস্ত মশিং খ্বাইদগী য়াম্না তৌবা রাজ্যশিংগী মনুংদা তমিল নাদু, উত্তর প্রদেশ অমসুং মহারাস্ত্রসু য়াওরি। মসিগী রাজ্য অহুমখক অসিনা অপুনবা তেস্ত তৌবা মশিংগী ৩৪%গী শরুক তেংবাংলি। ভারতকী তেস্তিং পর মিলিয়ন পাঙথোকপগী চাং অসি তেস্ত লাখ ১০ হেনখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ১০,১৬,৯২০ তৌখি। লৈবাক শিনবা থুংবগী ওইনা দাইগ্নোস্তিক লেব নেৎৱর্ক চাউথোকপা অমসুং মসিগী কান্নবা পীবগী মরম ওইদুনা তেস্ত তৌবদা য়াম্না খুমাং চাউশিনহল্লে। তেস্ত পর মিলিয়ন (তি.পি.এম.) অসিসু য়াম্না হেগৎলক্তুনা ৩১,৩৯৪ য়ৌখ্রে। রাজ্য/য়ু.তি. ২২না লৈবাক্কী চাংচৎকী তি.পি.এম.দগী হেন্না ৱাংনা লৈরি। গোৱা, দিল্লী, আন্ধ্র প্রদেশ অমসুং তমিল নাদুদগী নোঙমদা তেস্ত মশিং খ্বাইদগী য়াম্না তৌবগী পাউ লাক্লি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1650337
কোবিদকী ইরাং মনুংসিদা ভারতনা মরু ওইবা হিদাক লাংথক্কী পোত্থোকশিং পীবগী থৌদাং লৌরিবা অসিনা ভারতপু খোঙলোই অমা ওইনা চৎমিন্নবা য়াবা য়াবা লৈবাক অমনি হায়বা তাক্লেঃ শ্রী পিয়ুশ গোয়ল
ভারত, ওস্ত্রেলিয়া অমসুং জপান্না ঙসি সপ্লাই চেনস রেসিলিয়েন্সতা মিনিস্ত্রিয়েল ভিদিও কনফরেন্স অমা পাংথোকখি। মীফম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা হায়খি মদুদি “ভারতনা ইন্দো-পেসিফিক্কী মফমশিংদা থাজবা য়াবা অমসুং নীংথিনা মথৌ তৌবা সপ্লাই চেন অমা লৈহন্নবা থবক থৌরমশিং পাঙথোকপগী ৱাখল্লোন অসিদা থৱাই য়াওনা শৌগৎলি। করিগুম্বা পোৎলম অমগী মমলদা য়াম্না থুনা অহোংবা নাইবগী থৌওং য়াওনা ইনপুৎশিং সপ্লাই তৌবগী মতাংদা থেংনবা শিংনবশিং অসি শেন্ননবা সপ্লাই চেন অমগী তোঙান তোঙানবা মগুন চেনবগী মওং অসি য়াম্না মরু ওই। ঐখোয়না লমদমশিং অসিদা থাজবা য়াবা তুং কোইনা চৎকদবা সপ্লাইশিং অমসুং মসিগী মতিক চাবা চাংগী নেৎৱর্ক অমা শেমগত্তুনা মফমশিং অসিদা লৈরিবা বেল্যু চেনশিংবু শম্নহন্নবা মরু ওইবা লম্বী অমা শেম্বা য়াই”।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1650328
গরিব কল্যান রোজগার অভিয়ান্না পুন্সি মহিং ফগৎহন্নবা খুদোংচাবশিংগা লোয়ননা খুঞ্জাশিংদা থৌনা হাপ্লি – বেনিফিসরীশিংগী মাই পাকপগী ৱারীশিং
গরিব কল্যান রোজগার অভিয়ান (জি.কে.আর.এ.) অসিনা কোবিদ-১৯ লায়চৎ থোরকপা অসিদা মশাগী খুঙ্গংশিংদা হল্লক্লিবা মাইগ্রেন্ত শিন্মীশিং অমসুং খুঙ্গংগী মফমশিংদা লৈরিবা শোকহল্লবা প্রজাশিংদা থবক ফংহন্নবা অমসুং পুন্সি মহিং ফগৎহন্নবা খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা হৌদোকখি। অভিয়ান অসিনা মিসন মোদতা খোঙথাং লৌখৎতুনা বিহার, ঝর্খন্দ, মধ্য প্রদেশ, ওরিশা, রাজাস্থন অমসুং উত্তর প্রদেশ রাজ্য ৬ অসিদা মশাগী খুঙ্গংদা হল্লক্লিবা মাইগ্রেন্ত শিন্মীশিংদা থবক ফংহন্নবা হোৎনরি। অভিয়ান অসিনা রাজ্যশিং অসিগী জিলা ১১৬তা খুঞ্জাশিংদা পুন্সি মহিং ফগৎনবা খুদোংচাবশিং ফংহন্নদুনা থৌনা হাপ্লি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1650340
হৌজিক লৈবাক শীনবা থুংনা চৎনরিবা হোংদোক-হোংজিন য়াবা লৈবাক অমা রেসন কার্দ অমদা লাদাখ অমসুং লক্ষদ্বিপ য়াওরে
কঞ্জুমর এফেয়ার্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিবিউসনগী মিনিস্তর রাম বিলাস পাসৱান্না “লৈবাক অমা রেসন কার্দ অমা” পায়খৎনবা হোৎনরিবশিং হন্না য়েংশিনখ্রে অমসুং হৌজিক চৎনরিবা রাজ্য/য়ু.তি ২৪গী নেস্নেল পোর্তেবিলিতি ক্লস্তরদা লাদাখ অমসুং লক্ষদ্বিপ য়াওহন্নবা তেক্নিকেলগী থৌরাং তৌরে। অতোপ্পা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংগা লোয়ন্না নেসনেল ক্লস্তরদা য়াওনবা হায়রিবা য়ু.তি অনি অসি মপুংফানা চাংয়েং পাংথোকখ্রে। মসিগা লোয়ন্না, হৌজিক রাজ্য/য়ু.তি ২৬ লৈবাক অমা রেসন কার্দ অমগী মখাদা শম্নরগনি অমসুং ২০২০গী সেপ্তেম্বর ১দগী রাজ্য/য়ু.তি ২৬গী য়ুম হোংগনবা পি.দি.এস বেনিফিসরিশিং মখোয়না অপাম্বা ফেয়র প্রাইজ সোপ অমদগী চেং লৌবা য়ারগনি। অপুনবা বেনিফিসরি করোর ৬৫না হৌজিক লৈবাক অমা রেসন কার্দ অমগী মখাদা চেঙ লৌবা য়ারে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1650379
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
• পঞ্জাব: কোবিদকী কেস লেপ্তনা হেনগৎলক্লিঙৈ মরক্সিদা, পঞ্জাবকী মুখ্য মন্ত্রী, কেপ্তেন অমরিন্দর সিংনা রাজ্য অসিগী মুনিসিপাল তাউন ১৬৭তা ৱীকেন্দ লোকদাউন তৌশিনবগা লোইননা সেপ্তেম্বরগী লোইবা ফাওবা সিতীশিংদা নুংদাংগী পুং ৭তগীনা অয়ুক্কী পুং ৫ ফাওবা কর্ফ্যু থম্বগা লোইননা অর্বান এরিয়াশিংদা অথিংবশিং মখাতানা থম্নবা মহাক্কী সরকারগী ৱারেপ অদু লাউথোকখি।
• হিমাচল প্রদেশ: মুখ্য মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মীয়াম্না কোরোনা ভাইরসকী মতাংদা হেন্না চেকশিনবগী মথৌ তাই, মরমদি নোংজু থাগী মনুংদা কোরোনা পোজিতিব ওইবগী কেসশিংগী মশিং অসি হৌখিবা নুমিৎ খরনিগী মনুংদা খোংজেল য়াংনা হেনগৎলক্লি হায়খি।
• অরুনাচল প্রদেশ: অরুনাচল প্রদেশতা কোবিদ-১৯গীদমক্তা তেস্ত তৌবদা মীওই ৭৮গী মথক্তা পোজিতিব ওইখ্রে অমসুং রাজ্য অসিদা এক্তিব কেস ১২২০ লৈরি।
• অসাম: অসামদা নিংথৌকাবা নুমিত্তা কোবিদ-১৯গীদমক্তা তেস্ত তৌবদা মী্ই ৩২৬৬গী মথক্তা পোজিতিব ওইবা থেংনখি অমসুং মীওই ১৫৩১ দিসচার্জ তৌখ্রে। অপুনবা কেস ১,০৯,০৪০দা হেনগৎখ্রে, ৮৫৪৫৮ দিসচার্জ তৌখ্রে, ২৩২৭৩ এক্তিব ওইরি অমসুং ৩০৬ শিখ্রে।
• মনিপুর: মনিপুরদা, কোবিদ-১৯গীদমক্তা তেস্ত তৌবদা মীওই ১৪০ অমুক পোজিতিব ওইবা থেংনখি অমসুং এক্তিব কেস ১৮৯৪ লৈরি। ফগৎলকপগী চাং ৬৯% ওইবগা লোইননা ৯১ ফখ্রে।
• মঘালয়া: মেঘালয়া সরকারনা অপনবা লৈতনা মীতোপ চংবদা অথিংবা থমজিল্লিবা অদু লৌথোক্তবগী মিনিস্ত্রী ওফ হোম এফিয়র্সনা পেন্দবা ফোংদোক্লবদা, উপ মুখ্য মন্ত্রী, প্রেস্তন তিনসোংনা মহাক্না লেপখিবা ৱাফম অদুগী মতাংদা হায়খি মদুদি কোবিদকী লাইচৎ অসিদগী লমদম অসিগী মীয়ামবু ঙাক-শেনবা হায়বশিনা খ্বাইদগী হেন্না মরু ওই হায়না মহাক্না হায়খি।
• মিজোরাম: মিজোরামদা অপুনবা কোবিদ-১৯গী কেস ১০১২ অমসুং এক্তিব কেসশিংনা ৪২৩। ৱেস্ত বেঙ্গালগী রাজ্য পুম্বগী ওইনা, মসিদা এয়রপোর্তসু য়াওনা ৭.৯.২০২০, ১১.৯.২০২০ অমসুং ১২.৯.২০২০ লোকদাউন তৌগদৌরিবা অসিগী মতুং ইন্না মিজোরামগী লেংপুই এয়রপোর্ত অসি ৱান-তাইম মোদিফিকেশন ওইনা৭.৯.২০২০ অমসুং ১২.৯.২০২০গী মহুত্তা ৮.৯.২০২০ অমসুং ৯.৯.২০২০দা কমর্সিয়েল পেসেঞ্জরগীদমক্তা হাংদোক্লগনি।
• নাগালেন্দ: নাগালেন্দ সরকারনা ঙসিদগী ইন্তর অমসুং ইন্ত্রা স্তেতকী ওইনা চৎথোক-ৎশিন তৌবদা থমখিবা অথিংবশিং অদু লৌথোকখ্রে। কন্তেনমেন্ত এরিয়াশিংদা মখাতানা সেপ্তেম্বর ৩০ ফাওবা লোকদাউনা তৌখিগনি। নাগালেন্দদা পোজিতিব কেস ৩৯৫০ লৈরি অমসুং মসিগী মনুংদা সেক্যুরিতী ফোর্সতগী কেস ১৬৯২, হল্লকপশিংদগী ১২৬০, ত্রেস তৌখিবা কন্তেক্তশিংদগী ৭১৫ অমসুং ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিংদগী ২৮৩।
• সিক্কিম: সিক্কিমদা, কোবিদ-১৯গীদমক্তা তেস্ত তৌবদা মীওই ১৮ অমুক পোজিতিব ওইরম্বা থেংনখি, ১২৩৭ দিসচার্জ তৌখ্রে অমসুং এক্তিব কেস ৪১৪ লৈরি।
• কেরলা: রাজ্য অসিদা ঙসি কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা মীওই তরেত অমুক লৈখিদ্রে। লৈখিদবশিং অদু কোল্লম, কোঝিকোদে, কন্নুর অমসুং মালাপুরম জিলাশিংদগীনি, মসিনা শিখিবশিংগী মশিং অদু ৩০১ য়োহনখ্রে। কেপিতলদা ভাইরস অসিবু কন্ত্রেক্ত তৌখিবা পুলিসমেনশিংগী মশিং হেনগৎখ্রে। রাজ্য অসিদা ঙসি কোবিদকী প্রোতোকোলশিং ঙাক্না চত্তুনা সেন্তর ১৩দা জে.ই.ই. একজাম পাংথোকখ্রে। হোজিক্কী ওইনদি জিলা কয়া অমদা পেসেন্ত ১,৫৩০ লাইয়েংদুনা লৈরি অমসুং মীওই ১,৯৮,৮৪৩ ওবজার্ভেশন তৌদুনা লৈরি।
• তামিল নাদু: হোখিবা পুং ২৪দা পুদুচেরীদা কোবিদ কেস ৩৬৩ অমসুং ১২ শিখিবগী পাউ লৈখি, মশিনা অপুনবা কেস শিংগি মশিং অদু ১৪,৭৬৬ য়ৌখ্রে, এক্তিব কেসশিংনা ৪৮৫১ অমসুং শিখিবশিংগী অপুনবা মশিংনা ২৪০ য়ৌখ্রে। ‘অনলোক ৪গীদমক্তা পুদুচেরীদা থোকখিবা অনৌবা গাইদলাইনশিং: দুকানশিং, এস্তাব্লিশমেন্তশিং, হোতেলশিং (দাইনিং ইন য়াওনা) অমসুং লনাইগী ওফিসশিংনা অয়ুক্কী পুং ৬তগী নুংদাংগী পুং ৮ ফাওবা মথৌ তৌগনি; লিকর শোপশিংনা লাইসেন্সিং কন্দিশনশিং অদুগী মতুং ইন্না হাংগনি অমসুং নুংদাংগী পুং ৮ ফাওবদা লোনগনি।
• কর্নাতকা: কর্নাতকা লেজিসলাচর সেশনগী মাংওইননা, লোমেকরশিংগীদমক্তা কোবিদ-নেগেতিব সর্তিফিকেত অসি তঙাইফদবা ওইগনি। ৱিধনা সৌধাদা মী চিন্দনবা, হনদক্কী সেশন অসিদি মীয়াম্না য়েংবগী অয়াবা পীররোই। মাইসুরুদা, লাইচৎ হেক শন্দোরকপদগী পুলিস পার্সোনেল ৪৭০ ময়া নক্না কোবিদ-১৯না ইনফেক্ত তৌখ্রে
• অন্ধ্র প্রদেশ: আই.আই.তি.শিংদা এদমিশন তৌনবগীদমক্তা অন্ধ্র প্রদেশ শিনবা থুংনা ঙসি সেন্তর ৫২দা জে.ই.ই. মেন্স পাংথোকখ্রে। কেন্দিদেত ৮২,৭৪৮না একজাম অসিগীদমক্তা ফমগদৌরিবনি অমসুং একজাম সেন্তরশিংদা মসিগা চুননবা শিন লাংখি। তিরুপতিগী মুনিসিপাল কোর্পোরেশন্না ভারত সরকারগী খ্বাইদগী নৌবা অনলোক ৪.০গী গাইদলাইনশিং অদুগী মতুং ইন্না লোকদাউনগী অথিংবা পুম্বা কোমথোকখ্রে।
• তেলঙ্গানা: হোখিবা পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ২৭৩৪ থেংনখি, ২৩২৫ ফখি অমসুং ০৯ শিবগী পাউ লৈখি; কেস ২৭৩৪গী মনুংদা জি.ঐচ.এম.সি.দগী কেস ৩৪৭ থেংনখি। অপুনবা কেসশিং: ১,২৭,৬৯৭; এক্তিব কেসশিং: ৩১,৬৯৯; শিখিবশিং: ৮৩৬; দিসচার্জ তৌখিবশিং: ৯৫,১৬২। তেলঙ্গানাদা কোবি-১৯গী মেপ অসি হাইদ্রবাদতগী লাপ্না লৈবা জিলাশিংদা মশিং হেগৎলকপগা লোইননা য়াম্না য়াংনা অহোংবা পুরক্লি।
• মহারাস্ত্র: নিংথৌকাবা নুমিত্তা কোবিদকী অনৌবা কেস ১,৯৩৫ থেংনখিবগা লোইননা পুনেনা দীল্লিদগী হেন্দুনা খ্বাইদগী হেন্না শোকহল্লবা সেন্তর ওইহনখি, দীল্লিদা পুন্না কেস ১,৭৫,১০৫ লৈখি। দীল্লিদা কেস লাখ ১.৭৪ লৈরি অদুগা মুম্বাইদা কেস লাখ ১.৪৫ লৈরি। পুনেদা লৈরিবা এক্তিব কেসশিংগী মশিং অসি ৫২,১৭২ য়ৌখ্রে। নিংথৌকাবা নুমিত্তা মহারাস্ত্রদা অনৌবা কেস ১১,৮৫২ থেংনখি, মসিনা অপুনবা মশিং অদু ৭,৯২,৫৪১ য়ৌখ্রে।
• গুজরাত: রাজকোত্তা হেনগৎলক্লিবা কোবিদ-১৯গী কেসশিং অসিগী মরক অসিদা, প্রিন্সিপাল সেক্রেতরী (হেল্থ), জয়ন্তি রৱিনা লুচিংবা সেনিয়র ওফিসিয়েলশিং অমসুং দোক্তরশিংগী তীম অমা সিতীদা য়ৌরকখ্রে। এক্সপার্তশিং অসিনা কোবিদ-১৯ পেসেন্তশিংগীদমক্তা ওইবা সরকার অমসুং লনাইগী হোসপিতালশিংদা লৈরিবা ফেসিলিতীশিং অদু মোনিতর তৌগনি অমসুং অতোপ্পা খৌথাংশিংগী মনুংদা কোরোনাভাইরসকীদমক্তা ওইবা ত্রীতমেন্ত প্রোতোকোল অমসুং তেলি মেন্তরিংগী মতাংদা দোক্তরশিংদা গাইদেন্স পীগনি। সরকার অসিনা রাজকোত্তা কোবিদ-১৯ পেসেন্তশিংগীদমক্তা অহেনবা ভেন্তিলেতরশিং অমসুং বেদশিং পীগনি। মরক অসিদা গুজরাত্তা হৌখিবা পুং ২৪ অসিগী মনুংদা অনৌবা কেস ১,২৮০ থেংনখি। হৌজিক্কী ওইনদি রাজ্য অসিদা এক্তিব কেস ১৫,৬৩১ লৈরি।
• রাজস্থান: হৌখিবা পুং ২৪ অসিগী মনুংদা রাজস্ধানদগী কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ৬৭০ থেংনখি, ১১৭ ফগৎখি অমসুং তরুক শিখিবগী পাউ লৈখি, মসিনা কেসশিংগী অপুনবা মশিং অদু ৮২,৩৬৩ য়োহনখি। অপুনবা মশিং অসিদা এক্তিব কেস ১৪,৩৭২ অমসুং ৬৬,৯২৯ ফখি। হৌজিক ফাওবদা রাজ্য অসিদা লৌনগনবা ভাইরস অসিনা মীওই ১,০৬২গী পুন্সি লৌখ্রে।
• মধ্যা প্রদেশ: এম.পি.দা ওগস্ত থাদা কোবিদ-১৯গী কেস ৩২,১৫৯ থেংনখি, মসি জুলাইগী ৩১ ফাওবদা থেংনখিবা অপুনবা কেসশিং অদুগী শরুক অনীদগী খরা হেল্লি। ওগস্ত ৩১গী নুমিদাং ফাওবদা লৈখিবা পোজিতিব ওইবগী মশিং অদু ৬৩,৯৬৫ য়ৌখি, অদুগা জুলাইগী লািবা ফাওবদা লৈখিবা মশিং অদু ৩১,৮০৬ ওইখি। কেসশিং হেনগৎলকপা অসিনা রাজ্য অসিদা হৌখিবা নুমিৎ নিনি অসিদা নোংমদা কেস ১,৫০০গী মথক্তা থেংনখি হায়বসি ময়েক শেংনা উৎলি। হৌখিবা পুং ২৪, নিংথৌকাবগী নুমিদাং ফাওবদা কেস ১,৫৩২ থেংনখি। শিখিবগী মশিং অসি হোজিক ১,৩৯৪ শুরে, মসিগী মনুংদা ৫২৭ নত্রগা চাদা ৩৭.৮ অসি ওগস্ত খক্তদা থেংনখি।
ফেক্ত চেক