Ministry of Health and Family Welfare
Of the total 4.33 cr tests, India conducted more than 1.22 cr tests in the last 2 weeks
More than 1 million tests conducted in the last 24 hour
22 States/UTs have better TPM than the national average
01 SEP 2020 3:11PM by PIB Delhi
The guiding principle within the Centre-led strategy of TEST, TRACK, TREAT has been aggressive testing by the States/UTs. High level of testing on a sustained leads to early diagnosis and enhanced recoveries.
Following this tenet, India's cumulative tests have crossed 4.3 crores today (4,33,24,834). 1,22,66,514 tests were done in the last two weeks alone.
States/UTs are progressively increasing their testing capacity. The States contributing maximum to the overall number of tests include Tamil Nadu, Uttar Pradesh and Maharashtra among others. These three States account for nearly 34% of the total testing.
India’s per day testing capacity has crossed 10 lakhs tests. 10,16,920 tests were conducted in the last 24 hours.
There has been a sustained growth in the average weekly numbers of tests. The weekly average tests have multiplied by more than 4 times since the first week of July 2020.
Expanded diagnostic lab network and facilitation for easy testing across the country have given a substantial boost. The Tests Per Million (TPM) have also seen a sharp increase to 31,394.
22 States/UTs have better TPM than National Average. Goa, Delhi, Andhra Pradesh and Tamil Nadu are reporting maximum number of tests in a day.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারত্তা পাঙথোকখিবা অপুনবা তেস্ত কোতি ৪.৩৩গী মনুংদা তেস্ত কোতি ১.২২ হেনবদি মমাংগী চয়োল অনিখক্তদা পাঙথোকখি
হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত মিলিয়ন ১ হেন্না পাঙথোকখি
রাজ্য/য়ু.তি. ২২না লৈবাক্কী তি.এম.পি.গী চাংচত্তগী হেন্না ৱাংনা লৈরি
01 SEP 2020 3:11PM by PIB Imphal
কেন্দ্র সরকারগী লুচিং মখাদা পাঙথোক্লিবা তেস্ত, ত্রেক, ত্রীৎকী কাঙলোনশিংগী মখাদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা তেস্ত তৌবগী থবকশিং পাক শন্না পাঙথোক্লি। থাক ৱাংবা তেস্ত কয়া লেপ্তনা পাঙথোকপদগী ঙন্না লাইওং খঙদোকপা অমসুং নাবা ফবগী চাং হেনগৎহনবদা তেংবাংলি।
থৌওং অসিগী মখা চত্থবা ওইনা ভারতকী তেস্ত তৌবগী অপুনবা মশিং ঙসি অসি কোতি ৪.৩ (৪,৩৩,২৪,৮৩৪) হেনখ্রে। মমাংগী চয়োল খক্তদা তেস্ত ১,২২,৬৬,৫১৪ তৌবা ঙমখি।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা মখোয়গী তেস্ত তৌবগী মশিং নোঙমা নোঙমগী লেপ্তনা হেনগৎলক্লি। তেস্ত মশিং খ্বাইদগী য়াম্না তৌবা রাজ্যশিংগী মনুংদা তমিল নাদু, উত্তর প্রদেশ অমসুং মহারাস্ত্রসু য়াওরি। মসিগী রাজ্য অহুমখক অসিনা অপুনবা তেস্ত তৌবা মশিংগী ৩৪%গী শরুক তেংবাংলি।
ভারতকী তেস্তিং পর মিলিয়ন পাঙথোকপগী চাং অসি তেস্ত লাখ ১০ হেনখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ১০,১৬,৯২০ তৌখি।
চয়োলগী ওইনা তেস্ত তৌবা মশিংগী চাংচৎ অসি লেপ্তনা হেনগত্তুনা লাক্লি। জনুৱারি ২০২০দগী হৌজিক ফাওবদা চয়োলগী ওইনা তেস্ত তৌবগী চাংচৎ অসি শরুক ৪দগী হেন্না হেনগৎলে।
লৈবাক শিনবা থুংবগী ওইনা দাইগ্নোস্তিক লেব নেৎৱর্ক চাউথোকপা অমসুং মসিগী কান্নবা পীবগী মরম ওইদুনা তেস্ত তৌবদা য়াম্না খুমাং চাউশিনহল্লে। তেস্ত পর মিলিয়ন (তি.পি.এম.) অসিসু য়াম্না হেগৎলক্তুনা ৩১,৩৯৪ য়ৌখ্রে।
রাজ্য/য়ু.তি. ২২না লৈবাক্কী চাংচৎকী তি.পি.এম.দগী হেন্না ৱাংনা লৈরি। গোৱা, দিল্লী, আন্ধ্র প্রদেশ অমসুং তমিল নাদুদগী নোঙমদা তেস্ত মশিং খ্বাইদগী য়াম্না তৌবগী পাউ লাক্লি।
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।