উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
উপ রাস্ত্রপতীনা ওনমগী মাংওইননা মীয়ামদা য়াইফ পাউজেল পীরক্লি
30 AUG 2020 1:17PM by PIB Imphal
উপ রাস্ত্রপতী শ্রী এম. ভেঙ্কৈয় নাইদুনা ওনমগী মাংওইননা পাউজেল ওইনা মীয়ামদা য়াই-পাউজেল পীরক্লি।
মখাগী অসি পাউজেল অদুগী ৱারোলশিংনিঃ
ঐহাক্না ঐখোয়গী লৈবাক্কী মীয়ামগী মফমদা ওনমগী মাংওইননা য়াইফ-পাউজেল পীজরি।
ওনম হায়বসি কেরলাগী মথমোই শেংবা, অচুম্বা চৎপা, মিনুংশি চাউবা অমসুং পুম্নমকপু নুংশিনা য়েংবা থৌনা ফরবা নিংথৌ মহাবলিবু নিংশিংদুনা পাঙথোকই। ওনম নুমিৎ অসি য়েলহৌঙৈগী মশান্না, ঈশৈ অমসুং জগোই অমসুং মহাও কয়াগা লোইননা অচৌবা চাক্লেন 'ওনাসাদ্যা'গা লোইননা পাঙথোকই। ফজবা লৈগী কার্পেৎশিংবু শন্দোক্তুনা য়ুম-য়ুমশিংদা অমসুং থমোইদা তরাম্না ওকচৈ।
হন্দক্কী ওনম কুমহৈ অসিদা ঐখোয়না লনথুম কয়াগা হরাউ তয়াম্বা ফোংদোক্লবসু ঐখোয়না থমোই শেংবা, অপুনবা, মিনুংশি, নুংশিবা, ইশাগী খন্দবা অমসুং কত্থোকপা কয়া অমা নিংথৌ মহাবলিদা চেনখিবা মগুনশিং অদুবুসু নিংশিংশি।
ওনম হায়বসি ইমুং মনুং অমসুং মরুপ মপাংশিং অমত্তা ওইনা পুনশিন্নবগীদমক পাঙথোকই। অদুবু হন্দক্কী চহীগী ওইনদি, কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা হকশেলগী খুদোংচাদবা মতম অমা ওইবনা ঐহাক্না ঐগী নুংশিরবা ইরৈচাশিংদা ওনম কুমহৈবু ইশাগী য়ুমদা, কোবিদকী হকশেল অমসুং হাইজিনগী প্রোতোকোল ঙাক্না পাঙথোকপীনবা খঙহঞ্জরি।
হন্দক্কী নুংঙাইরবা কুমহৈ অসিনা ঈং তপ্পা, মরা চেৎপা অমসুং নুংঙাই য়াইফবা ঐখোয়গী লৈবাক্তা পুরক্তুনা অনৌবা য়ুগ অমা পুরক্লসনু হায়না থৌনিজরি।

Vice President's Secretariat
Vice President greets people on the eve of Onam
30 AUG 2020 1:17PM by PIB Delhi
The Vice President, Shri M. Venkaiah Naidu greeted people on the eve of Onam through a message.
The following is the full text of the message:
I extend my warm greetings to people of our country on the auspicious occasion of Onam.
Onam is celebrated to honor the memory of the legendary King Mahabali, the honest, just, fair, kind and compassionate ruler of Kerala. Onam day is marked by traditional games, music and dancing and the delectable ‘onasadya’, the grand feast. Beautiful flower carpets are laid to welcome king Mahabali into homes and hearts.
This Onam, while we celebrate material prosperity, let us also remind ourselves of the values of honesty, integrity, kindness, compassion, selflessness and sacrifice which the great king Mahabali espoused.
Onam is an occasion for family and friends to come together and celebrate. But this year, given the unprecedented health emergency we face due to the spread of COVID-19, I urge my fellow citizens to celebrate Onam in a modest way at home, strictly adhering to COVID health and hygiene protocols.
May this joyous festival usher in a new era of peace, prosperity and happiness in our country.