হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী রিকভরী রেৎ অদুমক ৱাংদুনা লৈহল্লি: অপুনবা রিকভরী লাখ ২৭ হেনখ্রে
ফগৎখ্রবা মীওইশিংনা এক্তিব কেসশিংদগী শরুক ৩.৫ হেল্লি
30 AUG 2020 2:08PM by PIB Imphal
অনাবা মীওইশিং হেন্না ফগৎলকপা অমসুং হোস্পিতালশিং অমসুং হোম আইসোলেসন্দগী (ফীভম লুদবা অমসুং ময়াই ওইরপ্তা লৈবা কেসশিংগী) দিসচার্জ তৌবগা লোয়ননা ভারতকী কোবিদ-১৯দগী পুন্না ফগৎখিবশিং অসি ঙসি লাখ ২৭ হেনখ্রে। মীওই ২৭, ১৩,৯৩৩ ফগৎপা ঙম্লিবা অসিগী মরমদি কেন্দ্রনা শেম্বা তেস্ত তৌবা কনশিনবা, নক্নরুবা মীওইশিং মতম চানা সর্ভিলেন্স তৌবগী খুত্থাংদা পাক শন্না তেস্ত তৌবা অমসুং লৈবাক শিনবা থুংনা মেদিকেল ক্যের ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহনবগী খুত্থাংদা মপুং ফানা লায়েংবগী পোলিসী অসি মপুং ফানা ইমপ্লিমেন্ত তৌবননি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ৬৪,৯৩৫ ফগৎখিবগা লোয়ননা, ভারতকী কোবিদ-১৯ নারিবা মীওইশিংগী মরক্তা রিকভরী রেৎ অসি ৭৮.৬১%দা হেনগৎখ্রে অমসুং লেপ্তনা হেনগৎলকপা উবা ফংলি। হৌখিবা থা খরা অসিদা ফগৎলক্লিবা অনাবা মীওইশিংগী মশিং অসি তপ্না-তপ্না হেনগৎলক্লি।
ঙসি ভারত্তা ফগৎখিবশিংগী মশিং অসি এক্তিব কেসশিংদগী শরুক ৩.৫ হেনখ্রে।
ভারতনা লাখ ১৯.৫কী ময়া (১৯,৪৮,৬৩১) ফগৎহনবা ঙমদুনা এক্তিব কেসশিং (৭৬৫৩০২, হৌজিক লায়েং চত্থরিবা) অসিদগী হেনবা ঙমখ্রে। ফগৎলকপগী মশিং ৱাংনা রেকোর্দ তৌবা ঙম্বা অসিনা লৈবাক অসিগী তশেংবা কেসলোদ মদুদি এক্তিব কেসশিং অসি লেপ্তনা হন্থহল্লি অমসুং হৌজিক অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ২১.৬০% খক্তা ওইরি। মসিনা ফগৎখ্রবা মীওই অমসুং এক্তিব কেসশিংগী মশিংগী মরক্তা চাউনা খেৎপা লৈহনবদা মতেং পাংলি।
লেপ্তনা হোলিস্তিক ওইবা খোঙথাংশিং লৌখৎতুনা ফীভম লুবা অনাবশিংগী মতম চানা অমসুং মপুং ফানা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত তৌবনা কেস ফেতেলিতী রেৎ নেমহনবা অমসুং ত্রেজেক্তরীদা তাথহনবদা খুৎলায় ওইরি। ঙসি মসি মখা তানা ১.৭৯%দা তাথরকখ্রে।
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক্কী ৱারোলশিংগা মরী লৈনবা কোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নায়না চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA

Ministry of Health and Family Welfare
India’s maintains its high Recovery Rate: total Recoveries cross 27 lakh
Recovered Patients are more than 3.5 times the Active Cases
30 AUG 2020 2:08PM by PIB Delhi
With more patients recovering and being discharged from hospitals and home isolation (in case of mild and moderate cases), India's COVID-19 total recoveries have crossed 27 lakh today. Recovery of 27,13,933 patients has been made possible because of effective implementation of the Centre conceived and led policy of TESTING aggressively, TRACKING comprehensively through timely surveillance of close contacts,& TREATING effectively through a widening medical care infrastructure across the country.
With the recovery of 64,935 cases in the last 24 hours, India's Recovery Rate amongst the COVID-19 patients has improved to 76.61% and is demonstrating a continuous progress. The number of patients recovering is on a steady rise over the past several months.
The number of recoveries in India today exceeds the active cases by 3.55 times.
India has posted nearly 19.5 lakh (19,48,631) recoveries more than the active cases (765302, which are under active medical care). The record high recoveries have ensured that the actual caseload of the country viz. the active cases, continues to decline and currently comprises only 21.60% of the total positive cases. This has aided the fast widening gap between the number of patients recovered and the active cases.
Timely and effective clinical management of the patients in critical care through a slew of holistic measures has been instrumental in keeping the Case Fatality Rate low and on a steady downward trajectory. It has further dipped to 1.79% today.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.