স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
দৈনিক ৮ লাখতকৈ অধিক পৰীক্ষাৰ ধাৰাবাহিকতা অক্ষুণ্ণ ৰাখি ভাৰতে পৰীক্ষা কৰিলে ৩.৫ কোটিতকৈও অধিক নমুনা
বৃদ্ধি পাইছে ‘প্ৰতি মিলিয়নত পৰীক্ষা’; আজিও বৃদ্ধি পালে ২৫,৫৭৪ টা
23 AUG 2020 1:30PM by PIB Guwahati
জানুৱাৰী মাহত দেশত একমাত্ৰ পুণেত এটা পৰীক্ষাগাৰত নমুনা পৰীক্ষা হৈছিল। তাৰ বিপৰীতে বিগত ৬ দিনত দৈনিক ৮ লাখতকৈও অধিক নমুনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে। ইয়াৰ ফলত, মুঠ ৩.৫ কোটিতকৈও অধিক নমুনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে। বিগত ২৪ ঘন্টাত ৮ লাখ ১ হাজাৰ ১৪১ টা নমুনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে।
সন্মিলিত উদ্যোগৰ বাবে প্ৰতিদিনে নমুনা পৰীক্ষাৰ হাৰ বৃদ্ধি পাইছে। বিগত তিনি সপ্তাহ ধৰি এই হাৰ ঊৰ্ধ্বমুখী হৈছে। ‘টেষ্ট, ট্ৰেক আৰু ট্ৰিট’ নীতি অৱলম্বন কৰি আজিৰ হিচাপত প্ৰতি ১০ লাখ ব্যক্তিৰ মাজত ২৫ হাজাৰ ৫৭৪ টা নমুনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে। ইয়াৰ ফলত, সংক্ৰমিতসকলক ক্ষীপ্ৰতাৰে চিনাক্ত কৰি তেওঁলোকৰ প্ৰয়োজনীয় চিকিৎসাৰ ব্যৱস্থা কৰা হৈছে। সৰ্বশেষত হিচাপ অনুসাৰে, দেশত ৯৮৩ টা চৰকাৰী আৰু ৫৩২ টা বেচৰকাৰী পৰীক্ষাগাৰত অৰ্থাৎ মুঠ ১ হাজাৰ ৫১৫ টা পৰীক্ষাগাৰত নমুনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে।
ইয়াৰ ভিতৰত ৪৫৮ টা চৰকাৰী আৰু ৩২২ টা বেচৰকাৰী অৰ্থাৎ মুঠ ৭৮০ টা পৰীক্ষাগাৰত ৰিয়েল টাইম আৰটিপিচিআৰ পদ্ধতিত নমুনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে। ৪৯১ টা চৰকাৰী আৰু ১২৬ টা বেচৰকাৰী অৰ্থাৎ মুঠ ৬১৭ টা পৰীক্ষাগাৰত ট্ৰুনেট পদ্ধতিৰে আৰু ৩৪ টা চৰকাৰী আৰু ৮৪ টা বেচৰকাৰী অৰ্থাৎ মুঠ ১১৮ টা পৰীক্ষাগাৰত চিবিনেট পদ্ধতিৰে নমুনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে।
ক’ভিড-১৯ ৰ বিষয়ে বস্তুনিষ্ঠ তথ্যৰ বাবে আৰু এই মহামাৰী প্ৰতিৰোধৰ বিষয়ে যিবোৰ নিৰ্দেশিকা জাৰি কৰা হৈছে সেয়া জানিবলৈ https://www.mohfw.gov.in/ লিংকটো ক্লিক কৰক। অথবা টুইটাৰ হেণ্ডেল @MoHFW_INDIA.- ৰ সহায় ল’ব পাৰে।
ইয়াৰ উপৰিও +৯১-১১-২৩৯৭-৮০৪৬ অথবা ট’ল ফ্ৰী নম্বৰ ১০৭৫ তো ফোন কৰিব পাৰিব। বিভিন্ন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত ক’ভিড–১৯ সংক্ৰান্তীয় হেল্পলাইন নম্বৰবোৰৰ তালিকা পাবলৈ তলৰ লিংকত ক্লিক কৰক -
https://www.mohfw.gov.in/pdf/coronvavirushelplinenumber.pdf .

Ministry of Health and Family Welfare
Maintaining daily testing spree of more than 8 lakhs, India tests more than 3.5 crore
Tests Per Million (TPM) rise; pegged at 25,574 today
23 AUG 2020 1:30PM by PIB Delhi
Starting from one test in January 2020 through a single lab in Pune, India has exceeded cumulative tests of more than 3.5 crore today. Consistently testing more than 8 lakhs tests since the last six days, with 8,01,147 COVID-19 tests in the past 24 hours, the total has touched 3,52,92,220.
The steep rise in the testing is a result of effective implementation of the aggressive testing strategy of the Centre through a focussed and graded approach.
The rising average daily tests during the past three weeks present a strong depiction of the progress made in enhancement of COVID-19 tests across the country.
The rise in the daily testing has been followed by decrease in the average daily positivity rate.
Keeping a sharp focus on the “Test, Track and Treat” policy, the Tests Per Million have seen a boost touching 25,574 today. It is only by aggressive testing that the positive cases can be identified, their contacts tracked in a timely manner and promptly isolated, as well as the severe and critical patients provided the needed clinical treatment.
The TESTING strategy also ensured a steady expansion of the national lab network. Today, with 983 labs in the government sector and 532 private labs, 1515 labs are providing comprehensive testing facilities to the people. These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 780 (Govt: 458 + Private: 322)
• TrueNat based testing labs: 617 (Govt: 491 + Private: 126)
• CBNAAT based testing labs: 118 (Govt: 34 + Private: 84)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.