Ministry of Health and Family Welfare
With higher number of patients getting cured, India’s total Recoveries Reach nearly 21 lakh
Recovery Rate further rises- nearly 74% today
3 times more Recovered Patients than the Active Cases
20 AUG 2020 3:01PM by PIB Delhi
With more patients recovering and being discharged from hospitals and home isolation (in case of mild and moderate cases), India's total COVID-19 recoveries have reached nearly 21 lakh today. Recovery of 20,96,664 patients has been made possible because of effective implementation of the policy of TESTING aggressively, TRACKING comprehensively & TREATING efficiently. Focus on Standard of Care protocol including use of non-invasive oxygen, better skilled doctors in the ICUs and hospitals, and improved ambulance services have culminated in yielding the desired results.
With the recoveries of 58,794 in the last 24 hours, India's Recovery Rate amongst the COVID-19 patients has reached nearly 74% (73.91%) reflecting that the number of patients recovering is on a steady rise over the past several months.
India has posted more than 14 lakh (14,10,269) recoveries than the active cases (6,86,395 which are under active medical care). The record high recoveries have ensured that the actual caseload of the country viz. the active cases, has reduced and currently comprises only 24.19% of the total positive cases.
Early identification through TESTING, surveillance & contact TRACING along with focus on timely and appropriate clinical TREATMENT of COVID19 patients have ensured that not only is the Case Fatality Rate is lower than the global average and progressively declining ( current figure is 1.89%), but also a small proportion of the active cases are on ventilator support.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
অনাবা ফখিবা মশীং খ্বায়দগী ৱাংবগা লোয়ননা, ইন্দিয়ানা অনাবা ফখিবা পুন্না লাখ ২১গী ময়া য়ৌখ্রে
ফগৎলকপগী চাং অসুম হেনগৎলক্তুনা-ঙসি ৭৪% নক্না য়ৌখ্রে
অনাবা ফগৎলকপ্না এক্তিব কেসতগী শরুক অহুম হেন্দুনা লৈরি
20 AUG 2020 3:01PM by PIB Imphal
অনাবা ফখিবা মশিং হেনগৎলকপা অমসুং হোস্পিতালদগী ময়ুম্দা হনখ্রবা অমসুং য়ুম্দা নাইতোম থম্বনা (য়াম্না নেম্বা অমসুং চাংচৎ ওইবা কেসতা), ইন্দিয়াগী কোভিদ-১৯ ফগৎলকখিবা অসি ঙসি পুন্না লাখ ২১ নক্না য়ৌখ্রে। অনাবা ফগৎলকপা ২০,৯৬,৬৬৪ য়ৌরকপা অসি মপুং ফানা পোলিসি শিজিন্নবদগীনি হায়বদি নম্ফুদা তেস্তিং তৌবা, খুমাং চাওশিন্না ত্রেক্কিং তৌবা অমসুং চুম্না ত্রিতিং তৌবদগীনি। চেকশিন থৌরাংদা মিয়েং থম্বা ওক্সিজেন পীবা, আই.সি.য়ু.শিং অমসুং হোস্পিতালশিংদা লৈরিবা য়াম্না হৈ-শিংলবা দোক্তরশিং অমসুং য়াম্না নিংথিনা শেমগৎলবা এম্বুলেন্স অসিনা চিংবনা হায়রিবা ওইহন্নিংবা ফল অসি য়ৌরকখিবনি।
পুং ২৪দা অনাবা ৫৮,৭৯৪ ফগৎলকপা অসিনা ইন্দিয়াদা কোভিদ-১৯গী অনাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৭৪% (৭৩.৯১%) য়ৌদুনা অনাবা ফগৎলকপগী মশীং অসি থা খর অসিদগী হেনগৎলক্লি।
ইন্দিয়াদা লাখ ১৪ (১৪,১০,২৬৯)অনাবা ফগৎলক্তুনা এক্তিব কেস্ত (৬,৮৬,৩৯৫ এক্তিব কেস ওইদুনা হিদাক লাকথক শিজিন্নরিবা)দগী হেল্লি। অনাবা ফগৎলকপগী রেকোর্দ অসি য়েংলগা এক্তিব কেস অসি হন্থরে অমসুং ২৪.১৯% অপুনবদা ওইরি।
তেস্তিং তৌবদা ঙন্না খংদোকহৌবা, মতম চানা ত্রেসিং তৌখিবা অমসুং চপ চাবা ক্লিনিকেল ত্রিৎমেন্ত অসিনা কোভিদ-১৯ অনাবাশিং অসি থাজব অমা লৈরি মদুদি কেস ফেতেলিতি রেত অসি মালেমগী ওইনা নেম্লি অমসুং অসুম হন্থরক্লি (হৌজিক ওইরিবা অসি ১.৮৯%নি), অদুবু এক্তিব কেসকী অপিকপা প্রোপোর্সন খরদি ভেন্তিলেতর সপোর্ততা লৈরি।
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবাকোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA