হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা তেস্ত তৌবা চাং ৱাংবগী লম্বেলদা লেপ্তনা চৎলি: থংনা থংননা নুমিৎ নিনিশুবা ওইনা নোংমদা তেস্ত লাখ ৮ হেন্না তৌখ্রে
তেস্ত পর মিলিয়ন (তি.পি.এম.) লেপ্তনা ৱাংখৎলক্তুনা ২৩,০০২ হেনখ্রে অমরোমদা পোজিতিব ওইবনা ৮%গী ময়া ওইদুনা লেংদনা লৈরি
19 AUG 2020 4:33PM by PIB Imphal
“তেস্ত, ত্রেক অমসুং ত্রীৎ”কী লালোংদা মীৎয়েং থমদুনা, ভারতনা থংনা থংননা নুমিৎ নিনিশুবা ওইনা নোংমদা কোবিদ-১৯গী সেম্পল লাখ ৮ হেন্না তেস্ত তৌখ্রে। নোংমদা তেস্ত তৌবগী মশিং অসি লাখ ১০গী চাং য়ৌনবা কান্না হোৎন্দুনা হৌখিবা পুং ২৪দা সেম্পল ৮,০১,৫১৮ তেস্ত তৌবা ঙমখ্রে।
ঙসি ফাওবদা অপুনবা তেস্ত তৌখিবা অসি ৩,১৭,৪২,৭৮২ য়ৌখ্রে। তেস্তস পর মিলিয়ন অসিদসু ২৩,০০২ ওইদুনা খঙহেন হেনগৎপা উবা ফংলে।
পোজিতিব ওইবশিং খঙদোকপা, মখোয়গী কন্তেক্তশিং ত্রেক তৌবা ঙম্লিবা আসি তেস্ত তৌবা কনশিনবা অসিননি, অমসুং আইসোলেৎ ওইনা থম্বগা লোয়ননা খুদক্তা লায়েং পীবা অসি মেদিকেল ক্যের মতম চানা পীবগী খুত্থাংদা ঙমগনি। ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি হেনগৎহনবদা, ফগৎলকখ্রবা অমদি এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা খেৎনবা হেনগৎলক্লিবা অমসুং শীবগী চাং লেপ্তনা হন্থরক্লিবা অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং য়াম্না ৱাংবা অসিনা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌরি।
ভারতনা অফবা অমসুং অনৌবা লালোং অমা লৌখৎতুনা লৈবাক পুম্বদা লৈবা সরকার অমসুং লনাই সেক্তরগী লেবশিংগী নেৎৱার্ক তপ্না তপ্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লি। জনুৱারী ২০২০দা লেব অমা লৈদুনা হৌরকখিবা ঙসিদি লৈবাক অসিদা লেব ১৪৮৬ লৈরে; লৈঙাক্কী লেব ৯৭৫ অমদি লন্নাইগী লেব ৫১১গা লৈরে। মসিদা য়াওরিবশিং অদুদি:
• রিএল-তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা বেজ ওইবা তেস্তিং লেব: ৭৬২ (লৈঙাক্কী: ৪৫২ + লন্নাইগী: ৩১০)
• ত্রুনেতদা বেজ তেস্তিং লেব: ৬০৭ (লৈঙাক্কী: ৪৮৯ + লন্নাইগী ১১৮)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা বেজ তেস্তিং লেব: ১‌১৭ (লৈঙাক্কী ৩৪ + লন্নাইগী ৮৩)
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবাকোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA

Ministry of Health and Family Welfare
India continues on its path of high testing: more than 8 lakh tests/day for 2nd day in a row
Tests Per Million (TPM) continue to rise, cross 23,002 while positivity remains stable at around 8%
19 AUG 2020 4:33PM by PIB Delhi
Keeping the focus on “TEST, TRACK AND TREAT” strategy, India has tested more than 8 lakh COVID-19 samples for the 2nd consecutive day in a row. With a strong resolve to rapidly increase the number of tests done per day to touch 10 lakh/day testing capacity, 8,01,518 samples were tested in the last 24 hours.
The cumulative testing as on date has reached 3,17,42,782. The Tests Per Million too have seen a sharp rise to 23,002.
It is only by aggressive testing that positive cases can be identified, their contacts tracked and isolated as well as prompt treatment can be ensured through timely medical care. The sustained level of high testing has played a key role in India’s increasing rate of recovery, widening gap between the recovered and active cases, and also progressively declining fatality rate.
India followed the track of a graded and evolving strategy, steadily strengthening its nationwide network of labs in the public and private sectors. Starting from one lab in January 2020, today 1486 labs dot the country; 975 labs in the government sector and 511 in the private sector. These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 762 (Govt: 452 + Private: 310)
• TrueNat based testing labs: 607 (Govt: 489 + Private: 118)
• CBNAAT based testing labs: 117 (Govt: 34 + Private: 83)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.