হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারত্তা মশিং খ্বাইদগী য়াম্বা ওইনা নোংমদা মীওই ৫৭,৫৮৪ অনাবা ফরে
অনাবা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৭২ হেল্লে
অপুনবা অনাবা ফরবা মশিং মিল্লিয়ন ২ হেল্লে
17 AUG 2020 1:46PM by PIB Imphal
ভারত নুমিৎ খুদিংগী অনাবা ফগৎলকপা মশিং হেনগৎলকপগী লম্বীদা চঙশিল্লক্লি। ঙসি, লৈবাক অসিনা নোংমগী মনুংদা খ্বাইদগী য়াম্না অনাবা ফগৎলকপা ওইনা হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯ অনাবা ৫৭,৫৮৪ অনাবা ফখি অমসুং দিসচার্জ তৌখ্রে।
মসিনা ভারতকী অনাবা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৭২ য়ৌরে। মসি মাইপাক্না অরুবা অনাবশিং লায়েংবা অমসুং অকনবা মওংদা তেস্ত তৌবগী থবক পায়খৎপদগী ওইরকপনি। হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিনা শেম্বা লায়েংবগী প্রোতোগোল মতুংইন্না, ভারতনা কোবিদ-১৯ অনাবশিং অসি ফিবম য়াম্না ফবা, য়াইমরপ ওইবা অমসুং শাথিবা ওইনা মখল খাইদোক্লি। লায়েংনবগী অফবা লাল্লোংশিং পায়খৎলকপদগী অফবা ফলশিং উবা ফংলকপনি।
ভারতকী কোবিদ-১৯ অনাবা ফরবা মীওই মশিং মিল্লিয়ন ২(১৯,১৯,৮৪২)য়ৌরে। অনাবা ফরবা অমসুং এক্তিব কেস মশিংগী মরক্ত লৈরিবা খেন্নবা মখা তানা হেনগৎলক্লি। খেন্নবা অসি ঙসি ১২,৪২,৯৪২দা লৈরি।
হৌজিক লৈবাক অসিগী অপুনবা এক্তিব কেস মশিং ৬,৭৬,৯০০দা হন্থরে অমসুং অপুনবা পোজিতিপ কেসগী চাদা ২৫.৫৭ খক এক্তিব কেস ওইরি। শিবগী চাং হন্থরক্তুনা ঙসি চাদা ১.৯২দা লৈরি।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ওইবা ৱাফমশিং, চৎন-কাংলোনশিং অমসুং চেকশিনৱাশিংগী অচুম্বা অমসুং অনৌবা পাউগীদমক চাংনাইনা https://www.mohfw.gov.in দা চংবীয়ু ।
কোবিদ-১৯গী মতাংদা ৱাহং অমা হেক্ত হংনিংবা লৈরবদি হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী হেল্পলাইন নম্বর : +৯১-১১-২৩৯৭৮০৪৬ নৎত্রগা ১০৭৫(তোল ফ্রি)দা কোল তৌবীয়ু । কোবিদ-১৯গী মতাংদা রাজ্যশিং/য়ুতিশিংগী হেল্পলাইন নম্বরশিং https://www.mohfw.gov.in/pdf/coronvavirushelplinenumber.pdf দা ফংগনি ।

Ministry of Health and Family Welfare
India reports highest ever single day recoveries of 57,584
Recovery Rate races beyond 72%
Total recoveries soon to cross 2 million
17 AUG 2020 1:46PM by PIB Delhi
India has been marching firmly on the road to enhanced recoveries every day. Today, the country registered the highest single day recoveries with as many as 57,584 COVID-19 patients getting cured and discharged in the last 24 hours.
This achievement has further spurred India's Recovery Rate to cross the 72% milestone. This is the result of successful and coordinated implementation of an effective containment strategy, aggressive and comprehensive testing coupled with standardized clinical management of the critical patients. India has followed a Standard of Care protocol for the differentiated categorisation of COVID-19 patients- mild, moderate and severe as clearly formulated in the Clinical Management Protocol of Ministry of Health & Family Welfare (MoHFW). The effective clinical management strategies have shown to yield positive results.
With more patients recovering and being discharged from hospitals and home isolation (in case of mild and moderate cases), India's COVID-19 recoveries have reached nearly 2 million (19,19,842). This has ensured that the difference between the recovered and active cases continues to expand. It is 12,42,942 today.
The actual case load of the country, viz. the Active Cases (6,76,900 on date) has reduced and currently comprises only 25.57% of the total positive cases. Early identification of cases has helped to ensure timely and prompt isolation of the mild and moderate cases and hospitalisation of the severe and critical cases thereby leading to timely and effective management of cases. The Case Fatality Rate has further slumped today touching 1.92%.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.