হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারত্তা নোংমখক্তদা খ্বাইদগী চাং ৱাংনা ফগৎলকপগী অতোপ্পা রেকোর্দ অমগা অমুক য়ৌখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা ৫৭,৩৮১ ফগৎলকখ্রে
রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী ৩২গী ফগৎলকখিবগী চাং অসি চাদা ৫০ হেন্না ৱাংলে হায়বগী রিপোর্ত ফংখ্রে
ভারত্তা নোংমখক্তদা খ্বাইদগী চাং ৱাংনা সেম্পল লাক্ষ ৮.৬ তেস্ত তৌখ্রে
15 AUG 2020 1:07PM by PIB Imphal
নোংমদা ফগৎলকপগী চাং অসি ৱাংনা রেজিস্তর তৌবগী লেপ্তবা মওং অমদা নোংমখক্তদাভারত্তা কোবিদ-১৯গী খ্বাইদগী চাং ৱাংনা ফগৎলকপা ঙমখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪সিদী ৫৭,৩৮১ ফগৎলকখ্রে।
অসিগুম্না অৱাংবা থাক্তা ফগৎলক্তুনা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি হৌখিবশিংদগী চাদা ৭০দগী হেন্না শোইদবা মওংদা হেনগৎলক্লি অমসুং অনাবা অসি হেন্না-হেন্না ফগৎলক্লি। মসিগী মায় পাকপা অসি মখা তানা লৈহনবা ঙম্নবা রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী ৩২দা চাদা ৫০ হেনখ্রে।
রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী ১২দা ফগৎলকপগী চাং অসি নেস্নেল রিকোভরী রেত্তগী হেনখ্রে।
নারবা মীওইশিং হেন্না ফগৎলক্তুনা হোসপিতাল অমসুং য়ুমদা আইসোলেসন(খজিক্তং অমসুং ময়ায় ওইবা কেসতা) অপুনবা ফগৎলকপগী চাং অসি ঙসি(১৮,০৮,৯৩৬) লাক্ষ ১৮ হেনখ্রে। অনাবা ফগৎলকপা অমসুং কোবিদ-১৯ এক্তিব ওইবগী কেসশিংগী লৈনরিবা অরাপ্পা অসি হেনগৎখ্রে অমসুং লাক্ষ ১১(ঙসি ১১,৪০,৭১৬ য়ৌখৎখ্রে)হেনখ্রে।
মসি রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংনা তেংবাংনদুনা কন্না হোৎনমিন্নদুনা নোংমদা ফগৎলকপগী চাং অসি চাংচৎ ওইনা লেপ্তনা ফবা হেনগৎহনখিবগী মহৈনি।
হৌজিক এক্তিব ওইবা কেসশিং(৬,৬৮,২২০) অসিনা লৈবাক অসিগা অশেংবা কেস লোদ ওইহল্লি। হৌখিবা পুং ২৪সিদা মখা তানা রেজিস্তর তৌবা হন্থরক্তুনা ঙসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী চাদা ২৬,৪৫নি। মখোয়শিং অসি নিংথিজনা হকশেলগী ওইবা মওংদা য়েংশিল্লি।
হোসপিতালশিং অসিদা ফগৎহনবা অমদি নিংথিনা লায়েং চত্থবদা পান্দম থমদুনা য়ুমদা আইসোলেসন তৌদুনা য়েংশিনবা, নন-ইনভেসিব ওইবা ওক্সিজেনগী সপোর্ত শিজিন্নবা, অনাবশিং থুনা অমসুং মতম চানা লায়েং চত্থনবগীদমক্তা এম্বুলেন্সকী অফবা সর্ভিসশিং, দিল্লীগী এম্সতগী কোবিদ-১৯গী অনাবশিং অসি লায়েংলিবা দোক্তরশিংনা তেলি কন্সল্তেসনগী সেসনশিংদগী লমজিং-লমতাক্তুনা লায়েংবগী শিন্দোক-শিঞ্জিন তৌবগী হৈথোই-শিংথোইবশিং অসি থাক ফগৎহনবনচিংবশিং অসিনা লাইনা মতিক চানা অনাবা য়েংশিন্দুনা থবক শিন্দোক-শিঞ্জিন তৌবা অসি মায়কৈ অনিমক্তা অফবা মহৈ ফংলি। মসিনা ভারতকী কেস ফেতেলিতী রেত(সি.এফ.আর.) অসি মালেমগী চাংচত্তগী তারে হায়বসি অরেপ্পা মওংদা ওইহনখ্রে। মসি নিংথিজনা লেপ্তনা তাথরক্লি অমসুং হৌজিক্কী ওইনা চাদা ১.৯৪ ওইরে।
ভারতকী তেস্ত, ত্রেক, ত্রীতকী লাল্লোং অসিদগী হৌকিবা পুং ২৪সিদা খ্বাইদগী চাং ৱাংনা তেস্ত ৮,৬৮,৬৭৯ তৌখ্রে। কোতী ২.৮৫ হেন্না পুন্না-পুন্না তেস্ত তৌখ্রে।
লৈবাক অসিদা তেস্তিং নেত অসি তপ্না-তপ্না পাকথোক-চাউথোকহন্দুনা তেস্ত তৌবগী লাল্লোং অসি থাক ৱাংখৎহনখ্রে অমদি ফগৎহনখ্রে। তেস্তিং তৌবগী লাল্লোং অসি ফগৎহনবগা লোয়ননা ঙসি ফাওবদা লৈবাক অসিদা লেব ১৪৬৫, সরকারগী সেক্তরদা লেব ৯৬8 অমসুং লন্নাইগী লেব ৪৯৭ য়াওনা লৈবাক অসিগী তেস্তিং লেবগী নেতৱর্ক অসি লেপ্তনা কনখৎহল্লি। মসিদা য়াওরিবশিংদিঃ
রিএল তাইম আর.তি. পি.সি.আর.গী তেস্তিং লেবশিং: ৭৫১ (সরকারগী: ৪৪৮ + লন্নাই: ৩০৩)
ত্রুনেতকী তেস্তিং লেবশিং: ৫৯৭ (সরকারগী: ৪৮৬ + লন্নাই: ১১১)
সি.বি.এন.এ.এ.তি.গী তেস্তিং লেবশিং: ১১৭(সরকারগী: ৩৪ + লন্নাই: ৮৩)
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
India reaches another record of highest single day recoveries
57,381 recover in the last 24 hours
32 States & UTs report higher than 50% Recovery Rate
India tests highest single day COVID samples of 8.6 lakh
15 AUG 2020 1:07PM by PIB Delhi
On a continuous path of registering high single day recoveries, India has touched another peak of posting the highest recoveries of COVID-19 cases in a single day. 57,381 have recovered and discharged in the past 24 hours.
With such high level of recoveries, India's Recovery Rate has soared past 70% ensuring more and more patients are recovering. To further build on this achievement, 32 States/UTs have exceeded the 50% mark. 12 States/UTs have exceeded the national Recovery Rate.
With more patients recovering and being discharged from hospitals and home isolation (in case of mild and moderate cases), the total recoveries have crossed the 18 lakh mark today (18,08,936). The gap between recovered patients and active COVID-19 cases has increased and crossed 11 lakh (pegged at 11,40,716 today).
This is a result of coordinated efforts of the Centre and State/UT governments which has led to a continuous increase in average daily recoveries.
The current active cases (6,68,220) compose the actual case load of the country. It is 26.45% of the total positive cases today, registering further drop in the last 24 hours. They are under active medical supervision.
Focus on improved and effective clinical treatment in hospitals, supervised home isolation, use of non-invasive oxygen support, improved services of the ambulances for ferrying patients for prompt and timely treatment, upgradation of clinical management skills of doctors treating COVID-19 patients by active technical guidance through tele-consultation sessions of AIIMS, New Delhi etc., have in tandem resulted in seamless efficient patient management. This has ensured that India’s Case Fatality Rate (CFR) is maintained below the global average. It is on a continuous positive slide and currently stands at 1.94%.
India's TEST, TRACK, TREAT strategy has achieved another peak with 8,68,679 tests done in the last 24 hours. This has taken the cumulative tests to more than 2.85 crore.
The graded and evolving response has resulted in a testing strategy that steadily widened the testing net in the country. To keep up with this strategy, the testing lab network in the country is continuously strengthened which as on today consists of 1465 labs in the country; 968 labs in the government sector and 497 private labs. These include:
Real-Time RT PCR based testing labs: 751 (Govt: 448 + Private 303)
TrueNat based testing labs: 597 (Govt: 486 + Private: 111)
CBNAAT based testing labs: 117 (Govt: 34 + Private: 83)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.