হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা রেকোর্দ ওইনা নোংমদা তেস্ত লাখ ৮.৩ হেন্না পাংথোকখ্রে
ঙসি সেম্পল করোর ২.৬৮ হেন্না তেস্ত তৌখি
তেস্ত পর মিল্লিয়ন(তি পি এম) ১৯,৪৫৩ য়ৌরে
13 AUG 2020 6:13PM by PIB Imphal
নোংমদা তেস্ত তৌবগী চাং নোংমদা লাখ ৮ হেন্দুনা, ভারত্তা হৌখিবা পুং ২৪দা রেকোর্দ ওইনা নোংমদা তেস্ত লাখ ৮,৩০,৩৯১ হেন্না পাংথোকখ্রে। “তেস্ত, ত্রেক অমসুং ত্রিৎ” লাল্লোং শীজিন্নদুনা ভারতনা নোংমদা তেস্ত লাখ ১০ পাংথোকপা ঙম্নবা থৌরাং তৌরে।
কোবিদ-১৯ পোজিতিব কেসশিং ঙন্না খঙদোক্নবা অমসুং তোখাইনা লৈহন্নবা তেস্ত তৌবা অসি অহানবা মরুওইবা খোঙথাং অমা ওইনা কেন্দ্র সরকার অমসুং রাজ্য/য়ু.তি সরকারশিংনা অকনবা ৱারেপ লৌবদগী ভারতনা নোংমদা পাংথোকপা তেস্ত মশিং হেনগৎলকপনি। চয়োলগী ওইনা নোংমদা পাংথোকপা তেস্ত মশিং ঙকপা ফংনা হেনগৎলক্তুনা ২০২০গী জুলাইগী অহানবা চয়োলদা চাউরাক্না লাখ ২.৩ রোম ওইরম্বদগী হৌজিক লাখ ৬.৩ হেল্লে।
রেকোর্দ অমা ওইনা হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত লাখ ৮ হেন্না পাংথোক্তুনা, হৌজিক ফাওবদা পাংথোকখিবা অপুনবা তেস্ত মশিং ২,৬৮,৪৫,৬৮৮ য়ৌরে। তেস্ত পর মিল্লিয়ন য়াংনা হেনগৎলক্তুনা ১৯৪৫৩ য়ৌরে।
অকনবা ৱারেপ লৌদুনা থবক পায়খৎলকপদগী লৈবাক শীনবা থুংনা তেস্ত তৌনবা লেব মশিং হেনগৎলকপনি। ২০২০গী জনুৱারিদা শুপ্নগী লেব অমা খক লৈরম্বদগী, ঙসি হৌজিক লৈবাক অসিদা সরকারগী ৯৪৭ অমসুং লনাইগী ৪৮৬ য়াওনা পুন্না লেব ১৪৩৩ লৈরে। মসি কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু.তি সরকারশিংনা লেপ্তনা হোৎনবগী খুদম অমনি।
হায়রিবা লেবশিং অদুদি:
রিএল-তাইম আর.তি পি.সি.আর তেস্তিং লেবস : ৭৩৩(সরকার :৪৩৪+লনাই: ২৯৯)
ত্রুনেত তেস্তিং লেবস : ৫৮৩(সরকার : ৪৮০ + লনাই : ১০৩)
সি.বি.এন.এ.এ.তি তেস্তিং লেব : ১১৭ (সরকার :৩৩+লনাই:৮৪)
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ওইবা ৱাফমশিং, চৎন-কাংলোনশিং অমসুং চেকশিনৱাশিংগী অচুম্বা অমসুং অনৌবা পাউগীদমক চাংনাইনা https://www.mohfw.gov.in দা চংবীয়ু ।
কোবিদ-১৯গী মতাংদা ৱাহং অমা হেক্ত হংনিংবা লৈরবদি হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী হেল্পলাইন নম্বর : +৯১-১১-২৩৯৭৮০৪৬ নৎত্রগা ১০৭৫(তোল ফ্রি)দা কোল তৌবীয়ু । কোবিদ-১৯গী মতাংদা রাজ্যশিং/য়ুতিশিংগী হেল্পলাইন নম্বরশিং https://www.mohfw.gov.in/pdf/coronvavirushelplinenumber.pdf দা ফংগনি ।

Ministry of Health and Family Welfare
India conducts a record high of more than 8.3 lakh tests in a single day
More than 2.68 crore samples tested as on today
Tests Per Million (TPM) jumps to 19,453
13 AUG 2020 6:13PM by PIB Delhi
Crossing the 8 lakh/day milestone of tests in a single day, India has registered a record high of 8,30,391 tests conducted in the last 24 hours in India. In pursuance of the “Test, Track and Treat” strategy, India is geared up to reach the testing capacity of 10 lakh tests per day.
The strong resolve and determination of Union and State/UT Governments to follow aggressive testing as the first important step in the early detection and isolation of COVID-19 positive cases has resulted in India rapidly increasing the number of tests done per day. The week-wise average daily tests conducted saw a sharp increase from around 2.3 lakh in the first week of July 2020 to more than 6.3 lakh in the current week.
With a record high more than 8 lakh tests done in the last 24 hours, the cumulative testing as on date has jumped to 2,68,45,688 crore. The Tests Per Million has seen a sharp increase to 19453.
A strong determinant of this milestone has been the sustained expansion of testing labs across the country. From merely one lab in January 2020, the country is today enriched by 1433 labs with 947 in the government sector and 486 private labs. This is a testimony to the coordinated efforts of the Centre and the State/UT governments.
The different types of labs include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 733 (Govt: 434 + Private: 299)
• TrueNat based testing labs: 583 (Govt: 480 + Private: 103)
• CBNAAT based testing labs: 117 (Govt: 33 + Private: 84)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.