PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
10 AUG 2020 7:22PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
• ভারতকী কোবিদ-১৯ নাবা ফবগী চাং মমাংদা ওইখিদ্রিবা মওংদা মিল্লিয়ন ১.৫ লানখ্রে
• নোংমদা নাবা ফবগী চাং খ্বাইদগী ৱাংবা ওইনা ৫৪,৮৫৯ য়ৌখ্রে; নাবা ফবগী চাংনা এক্তিব কেসতগী লাখ ৯ য়ৌখ্রে
• কেস ফেতালিতী রেৎসু অনৌবা ওইনা ২% য়ৌনা হন্থরে
• ভারত অসি মালেমদা শমুদ্রদা হি হোন্দোক্তুনা চৎলিবা মীওইশিংনা ওনলাইন্দা পরিখা থাবা লম অমা ওইরি।
• দিল্লী এয়রপোর্তনা ভারতকী মফম শিনবা থুংবদা লাক্লিবা ইন্তর্নেস্নেল পেসেঞ্জরশিংগী পোর্তেল অমা শেমখ্রে
ভারতকী কোবিদ-১৯ নাবা ফবগী চাং মমাংদা ওইখিদ্রিবা মওংদা মিল্লিয়ন ১.৫ লানখ্রে; কেস ফেতালিতী রেৎসু অনৌবা ওইনা ২% য়ৌনা হন্থরে
ভারতকী কোবিদ-১৯ নাবা ফবগী চাং অসি মমাংদা ওইখিদ্রিবা মওংদা ঙসি মিল্লিয়ন ১.৫ য়ৌখ্রে। অনাবা মীওই ১৫,৩৫,৭৪৩ য়ৌরিবসি খোংজেল য়াঙনা তেস্ত তৌবা, মপুং ফানা ত্রেক্কিং তৌবা, অমসুং মতীক চানা লাইয়েংলি। ফগৎলবা এম্বুলেন্সকী খুদোংচাবা, চেকশিন থৌরাং লৌবগী থবক ফগৎহনবা অমসুং নোন-ইনভেসিব ওক্সিজেন শীজিন্নবনা পেন্নিংঙাই ওইবা ফল ফংলিবনি। নোংমদা নাবা ফবগী চাং খ্বাইদগী ৱাংবা ওইনা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৫৪,৮৫৯ নাবা ফখি, কোবিদ-১৯না নারবা অনাবশিংগী মরক্তগী নাবা ফবগী চাং অসি চাদা ৭০ য়ৌরক্তুনা ৱাংখৎলক্লি। মমাংদা ওইখিদ্রবা মওংদা ৱাংখৎলকপা অসিনা লৈবাক অসিগী ওইবা এক্তিব কেস মশীংদা হন্থহল্লি অমসুং অপুনবা পোজিতিব কেস মশীংদগী ২৮.৬৬% তমক ওইরে। ভারতনা এক্তিব কেস মশীং (৬,৩৪,৯৪৫)দগী লাখ ৯ হেন্না নাবা ফখ্রে। কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. সরকার অনীনা অপুনবা ওইনা ঙন্না লাইওং খঙদোক্নবগীদমক খুমাং চাউশিন্না তেস্ত তৌবা অমসুং হকচিনবা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্তশিং হোস্পিতালদা লৈরিবা কেসশিংদা লৌখৎলকপনা কেস ফেতালিতী রেৎসু কা হেন্না হন্থরে। ঙসি ফাওবদা ওইরিবা চাং অসি ২%নি, অমসুং মসিদগী হন্থরক্লি। কেসশিং ঙন্না খঙদোকপনা এক্তিব কেস মশীং তপনা তপনা হন্থরক্নবগী মচাক ওইরি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1644695
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিংগী সবমেরিন কেবল কনেক্তিবিতী (সি.এ.এন.আই.) লোঞ্চ তৌখ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং য়ৌবা সমুদ্র মনুংদা পুবা ওপ্তিকেল ফাইবর কেবল (ও.এফ.সি.) শঙ্গাদুনা লৈবাক্তা খুৎশিন্নখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসিগী কনেক্তিবিতী পীবগী থৌওং অসিনা ইথৎশিং অসিদা লোয়বা নাইদ্রবা খুদোংচাবা কয়া পীরগনি হায়খ্রে। সমুদ্র মনুংদা কিলোমীতর ২৩০০ শাংবা পুবগী থৌওংবু হায়নখিবা মতমগী মাংওইননা লোয়শিনবা ঙম্বা অসি য়াম্না থাগৎনিংঙাইনি হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা সেবা অসি ঙসিদগী হৌনা ইথৎশিং অসিদা চেন্নইদগী পোর্ত ব্লেয়ার ফাওবদা, পোর্ত ব্লেয়ারদগী লিত্তল অন্দমান ফাওবা অমসুং পোর্ত ব্লেয়ারদগী স্বরাজ ইথৎ ফাওবগী মনুংদা থবক তৌবা হৌখ্রে হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা সমুদ্রগী মনুংদা কিলোমীতর ২৩০০ শাংবা কেবল পুবগী থৌওং অসিবু থাগৎপা ফোঙদোকখি মরমদি অরুবা সমুদ্র সর্বে তৌবা, কেবলগী মগুন কায়হন্দনা থম্বা অমসুং অখন্নবা বেসেল শিজিন্নন্দুনা ঈশিং মনুংদা কেবল পুবা অসি অরায়বা থবক নত্তে হায়না হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা সবমেরিন কেবল অসিনা এ. অমসুং এন.দা অফবা অমসুং অহোঙবা কনেক্তিবিতী ফংহনবা অমসুং মরু ওইবা ওইনা ওনলাইন এজুকেসন, তেলি-মেদিসিন, বেঙ্কিংগী পথাপ, ওনলাইন ত্রেদিং ফগৎহনবা অমসুং লম-কোয়বা লাকপশিং হেনগৎহনবনচিংবা দিজিতেল ইন্দিয়াগী খুদোংচাবশিং ফগৎহনবদা তেংবাংগনি হায়খি।অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1644702
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথত্তা সবমেরিন কেবল কনেক্তিবিতী শঙ্গাবদা পীখিবা প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোল
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1644697
হায়র এজুকেসন কলক্লেবতা প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোল
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1644025
ইচাউগী ফিবম হন্না য়েংশিন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা রাজ্য ৬কী চীফ মিনিস্তরশিংগা মীফম পাংথোকখ্রে
সাউথ-ৱেস্ত মোন্সুন অমসুং লৈবাক অসিগী হৌজিক ওইরিবা ইচাউগী ফিবম থেংননবা মখোয়না থৌরাং তৌরবশিং হন্না য়েংশিন্নবা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা ঙসি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা অসাম, বিহার, উত্তর প্রদেস, মহারাস্ত্রা, কর্নাতাকা অমসুং কেরলাগী চীফ মিনিস্তরশিংগা উনখ্রে। তুংকোইনা চৎনগদবা ইচাউ মাংজৌননা লাউথোক্নবা থবক পায়খৎনবা অমসুং মাংজৌননা চেকশিনৱারোল লাউথোকপগী থবকশিং ফগৎহন্নবা অনৌবা তেক্নোলোজীশিং মপুংফানা শীজিন্ননবা কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিংগী লুপশিংগী মরক্ত হেন্না মতেং পাংন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা তকশিনখি। অকক্নবা মফম অমগী মাংজৌননা পাউ পীনবা থবক ফগৎহন্নবা অনৌবা তেক্নোলোজীশিং হায়বদি আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স শীজিন্ননবা চাংয়েং ওইনা থবক পায়খৎলে। মসিদা রাজ্যশিংদা লুপশিংনা মতম চানা দরকার ওইবা ই-পাউশিং খঙহনগনি অমসুং মীয়ামদা মতম চানা চেকশিনৱারোলশিং লাউথোক্কনি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি কোবিদ-১৯গী হৌজিক ওইরিবা ফিবম অসি য়েংলগা মী কনবগী থবকশিং পাংথোকপা মতমদা মীয়াম্না হকশেলগী চেকশিন-থৌরাংশিং হায়বদি মাক্স উপ্পা, খুৎ তোইনা হাম্বা অমসুং থাপ্না লৈবা অসি ঙাক্কদবনি অমসুং তেংবাং পোৎলমশিং অদুগী মনুংদা সেনিতাইজর অমসুং মাক্স য়াওহনগদবনি। অহলশিং,মীরোনবীশিং অমসুং অতোপ্পা লায়না লৈবা মীওইশিংগী অখন্নবা পোৎলমশিং ফংহনগদবনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1644757
ই.পি.এফ.ও.না কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসিগী মতমদা উমঙ্গদগী অথিংবা লৈতনা ফ্রী সর্ভিস ফংহনখ্রে
য়ুনিফাইদ মোবাইল এপ্লিকেসন ফোর ন্যু এজ গবর্নান্স(উমঙ্গ)না কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসিগী মতমদা এম্প্লোয়ীজ প্রোভিদেন্ত ফন্দ ওর্গনাইজেসন(ই.পি.এফ.ও.)গী সবসক্রাইভবরশিংদা য়ুমদগী নুংঙাইনা সর্ভিসশিং অসি অথিংবা অমত্তা পীদনা শিজিন্নবা য়াহন্দুনা চাউনা কান্নবা অমা পীখ্রে। হৌজিক-হৌজিক পি.এফ.কী মেম্বর অমনা মখোয়গী মোবাইলদা উমঙ্গ এপ অসি শিজিন্নদুনা তোঙান-তোঙানবা সর্ভিস ১৬ তৌবা য়াই। সর্ভিসশিং অসি তৌনবগীদমক্তা নিংথিজনা মথৌ পাংলিবা য়ু.এ.এন.(য়ুনিভর্সেল একাউন্ত নম্বর)অমসুং ই.পি.এফ.ও.তা রেজিস্তর তৌরবা মোবাইল নম্বর অমা চংই। ই.পি.এফ.ও.কী মেম্বর-সেন্ত্রিক ওইবা সর্ভিসশিং অসি উমঙ্গ এপতা কোবিদ-১৯ লায়চৎকী মতমসিদা সবসক্রাইবরশিংদা য়াম্না নুংঙাইবা অমা ফংজখ্রে। উমঙ্গগী এপ অসিদা মেম্বর অমনা ক্লেমশিং থাঙ্গৎপা য়াই অমদি ক্লেমশিংগী ফীভম অদু খংবা য়াই। কোবিদ-১৯ লায়চৎ অসিগী মতমদা এপ্রীল ২০২০দগী জুলাই ২০২০ ফাওবা উমঙ্গ এপ্তগী পুন্না ক্লেম লাক্ষ ১১.২৭ ওনলাইন্দা ফাইল তৌরকখি। উমঙ্গনা মেম্বরশিংদা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা চত্থোক-চৎশিন য়াদবগী অথিংবনা ই.পি.এফ.ও.গী সর্ভিস ফংবা ঙমখিদবা অদু কোকহন্দুনা মশানা ই.পি.এফ.ও.গী ওফিসতা চৎপগী মথৌ তাবশিংদু হন্থহনখ্রে। কোবিদ লাইচৎকী মনুং এপ্রিলদগী জুলাই ২০২০ ফাওবগী মনুংদা এ.পি.আই. লাখ ১৮.৫২দি ভ্যু পেন্সনর পাসবুক্তা অমসুং এ.পি.আই. ২৯,৭৭৩না জীবন প্রমান পলত্র সর্বিস্না পীখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1644807
মরুওইবা অমসুং ঙমখৈগী শরুকশিংদা লৈবা খুঙ্গং ৪৯৮দা সরকারনা মোবাইল কন্নেক্সন ফংহল্লগনি-রবি শঙ্কর প্রসাদ
ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি, কমুনিকেসন অমসুং লো অমসুং জজতিসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর রবি শঙ্কর প্রাসাদনা হায়খি মনুং হুঞ্জিনবা, খুদোংচাদবা অমসুং ঙমখৈগী মরুওইবা মফমশিংগী মীয়াম অমসুং মফমশিং অদুদা থবক তৌরিবশিংদা হেন্না ফবা পুন্সি মহিং অমা ফংহন্নবা মোবাইল কন্নেক্সন ফংহন্নবা ভারত সরকারনা থবক পায়খৎলে। মিনিস্তরনা হায়খি, মনুং হুঞ্জিনবা অমসুং খুদোংচাদবা মফমশিংদা কন্নেক্সন ফংহন্নবা তেলিকমুনিকেসন দিপার্তমেন্তনা থবক কয়া পায়খৎলে। লৈবাক অসিগী মরুওইবা অমসুং ঙমখৈগী শরুকশিং লৈবা কন্নেক্সন ফংদ্রিবা খুঙ্গং ৩৫৪ কোনশিন্নবা তেন্দর অমা পীখ্রে অমসুং মসিগী থবকশিং অসি জে অমসুং কে, লাদাখ অমসুং বিহার, রাজাস্থান, উত্তরখান্দ, হিমাচল প্রদেস অমসুং গুজরাতকী খুঙ্গংশিংদা পায়খৎকনি। হায়রিবা খুঙ্গংশিং অসি ঙমখৈগী শরুক্তা মোবাইল কন্নেক্সন ফংহন্নবা খনখৎখিবনি। হায়রিবা খুঙ্গংশিং অসিদা কন্নেক্সন ফংহল্লবা মতুংদা, জে অমসুং কে অমসুং লাদাখ লমদমদা মোবাইল কন্নেক্সন ফংদবা খুঙ্গং অমতা লৈররোই।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1644795
সরকারনা হন্দক্তা লৌখৎলকখিবা এম.এস.এম.ই. সেক্তরদা অৱাবা কোক্নবা থৌরাংনা শেন্মিৎলোনগী চকা খোংজেল য়াংখৎহল্লগনিঃ শ্রী নিতিন গদকারি
মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেসকী মন্ত্রী শ্রী নিতিন গদকারিনা হাইখ্রে মদুদি এম.এস.এম.ই.গী ৱাহন্থোক হোংদোকপা, ফন্দশিংগী ফন্দ থাদবা, চেম্পিয়ন পোর্তেল, শাংদোক্লবা ক্রেদিৎ স্কিম্না এম.এস.এম.ই.গী সেক্তরদা লোকদাউননা মরম ওইদুনা অৱাবা পীখিবশিংদু খরদি কোকহল্লগনি। মহাক্না স্তেকহোল্দরশিংদা অকিবা অমসুং ফত্তবা ৱাখল অমত্তা পোক্তনবা অমসুং সরকার অসিনা অরৈবা মতেং পাংগনি হায়না থাজবা পীখি। শ্রী গদকারিনা মখা তানা রিলিফ পেকেজদা লুপা কোতি লাখ ৩গী লাউথোকখিবদুদগী লুপা কোতি ১,২০,০০০গী লোনসু এম.এস.এম.ই.শিংগীদমক কাইথখ্রে হায়খ্রে। শেল কাইথবদা থেংবগী মরম্ল পীরদুনা মহাক্না হায়খি, মদুদি মন্ত্রালয়শিং, দিপার্ত্মেন্ত অমসুং পি.এস.য়ূ.শিংদা এম.এস.এম.ই.দা পীগদবা বিলশিং নুমিৎ ৪৫নিগী মনুংদা লোইশিন্নবা য়াথং পীখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1644760
উপ রাস্ত্রপতীনা ওফিস্তা থৌ পুবা চহি অহুম শুখিবগী মতাংদা লাইরিক অমা কেন্দ্রগী ঙাকশেল মন্ত্রীনা ফোঙলগনি
ভারতকী উপ রাস্ত্রপতী, শ্রী এম. ভেঙ্কিয়া নাইদুনা ওফিস্তা থৌ পুবা চহি অহুম শুখিবগী মতাংদা ‘কন্নেক্তিং, কম্ম্যুনিকেতিং, চেঞ্জিং’ হায়না মিংথোনবা লাইরিক অমা কেন্দ্রগী ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা ওগস্ত ১১, ২০২০দা দিল্লীগী উপ-রাস্ত্রপতী নিৱাস্তা ফোঙলগনি। ওগস্ত ১১দা শ্রী নাইদুনা ওফিস্তা থৌ পুবা চহি অহুম মপুং ফারগনি। লাইরিক অসিগী ইলেক্ত্রোনিক ভর্জন (ই-বুক) অসি কেন্দ্রগী ইনফোর্মেসন এন্দ বোর্দকাস্তিং মন্ত্রী শ্রী প্রকাশ জাবাদেকরনা লোঞ্চ তৌগনি। লমায় ২৫০ হেন্না য়াওবা লাইরিক অসি ইনফোর্মেসন এন্দ বোর্দকাস্তিং মন্ত্রালয়গী পব্লিকেসন্স দিবিজননা পুথোকপনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1644742
ফাইনান্স মন্ত্রীনা ওনলাইন দেসবোর্দ অমা নেসনেল ইনফ্রাস্ত্রকচর পাইপলাইনগীদমক হৌদোকখ্রে
কেন্দ্রগী ফাইনান্স অমসুং কোরপোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা সিতারমন্না নেসনেল ইনফ্রাস্ত্রকচর পাইপলাইন ওনলাইন দেসবোর্দ অমা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুথাংদা হৌদোকখ্রে। ওনলাইন দেসবোর্দ অসিনা স্তেকহোল্দর খুদিংমক্কী ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং পুম্নমক অনৌবা ইন্দিয়াদা য়েংবা য়ারগনি। দেসবোর্দ অসি ইন্দিয়া ইনভেস্তমেন্ত গ্রিদ (www.indiainvestmentgrid.gov.in) দা হোস্ত তৌরি। আই.আই.জি. অসি লৈবাক অসিদা ইনভেস্তমেন্তকী খুদোংচাবা খুদক্তা অমসুং ইন্তরেক্তিব ওইবা মওংদা য়েংবা য়াবা প্লেৎফোর্ম অমনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1644812
ভারতকী পোত্থোকশিংনা অতোপ্পা লৈবাকশিংদা রেসিপ্রোকেল বেসিস্তা চুম্না এক্সেস তৌবা তঙাইফদে
কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়ালনা ঙসি এফ.এম.সি.জি. সপ্লাই চেন এক্সপো, ২০২০গী নুমিৎ মঙানি চুপ্না চত্থগদবা অহানবা থৌরম হৌদোকখ্রে। থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা ঐখোয়না কোবিদফ-১৯বু তশেংবা অমনি হায়না লৌদবা য়াদে। মালেম অসি হোংলে। মালেম অসিনা অনৌবা কয়া অমা তমশিল্লগনি অমসুং লৌশিল্লগনি। শ্রী গোয়ালনা হায়খি মদুদি ভারত্না আর.ই.সি.পি.বু য়াবা ঙমদ্রিবগী মরমসি লৈবাকশিংনা য়ানিংলোইদবা এরেঞ্জমেন্ত অমদা তৌই। ভারতকী সোর্সিংদা য়েংশি, ভারত্তা মখোয়গী পোত্থোকশিং চাউখৎনবা হোৎনবা অমসুং মীওই বিল্লিয়ন ১.৩দা থবক পীনবা হোৎনরিবসি য়েংশি। শ্রী গোয়ালনা ভারতকী ইন্দস্ত্রীশিংবু পুন্না চৎমিন্ননবা, মতেং পাংননবা অমসুং চাউখৎপা ভারত অমা ওইনবগীদমক তুংগীসু খন্দুনা হোৎননবা পুক্নিং চিংশিনখি।
ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
• পঞ্জাবঃ মুখ্য মন্ত্রী কেপ্তেন অমরিন্দর সিংহগী পাউতাক মখাদা মেদিকেল এজুকেসন অমসুং রিসর্চ দিপার্ত্মেন্তনা অনৌবা কোবিদ ভাইরেল তেস্তিং লেব মরি অমগা সেপ্তেম্বর ২০২০ ফাওবগী মনুংদা নোংমদা লেব অমনা তেস্ত ১০০০ অমমম তৌদুনা অপুনবা ওইনা নোংমদা তেস্ত ৪০০০ তৌবা য়ানবগীদমক লিংখৎখ্রে। মসিগী মথক্তা, পতিয়ালা, অম্রিৎসর অমসুং ফরিদকোৎকী মেদিকেল কোলেজ অহুমগী অপুনবা ভাইরেল তেস্তিং কেপাসিতী অসিসু ওগস্ত ফাওবদা নোংমদা তেস্ত ৫০০০ তৌনবা হোৎনরগনি।
• মহারাস্ত্রাঃ নোংমাইজিং নুমিত্তা খ্বাইদগী খুদোংথীবা ওইনা মহারাস্ত্রগী ফিবম চাদ্রবা মওংদা মীওই ৩৯০ লৈখিদ্রে, লাইচৎ অসিনা থা মঙা মপুং ফারকপসিদা খ্বাইদগী খুদোংচাদবা হায়বদু ওইরি, মরকসিদা নুমিৎ নিনি চুপনা রাজ্য অসিদা কোবিদ-১৯ কেস ১২,০০০ হেন্না হাপচিনখ্রে। অপুনবা ওইনা লৈখিদবগী মশীংনা ১৭,৭৫৭ ওইরি। কেস ১২,২৪৮ হাপচিল্লকপগা লোইননা, কোবিদ-১৯গী অপুনবা মশীংনা লাখ ৫.১৫ য়ৌখ্রে। খরা শাফবগী পাউ ওইনা, রাজ্য অসিদা দিসচার্জ তৌবগী মশীং নোংমাইজিং নুমিত্তা ১৩,৩৪৮ তৌখি মসিগা লোইননা দিসচার্জ তৌখিবগী মশীংনা ৩,৫১,৭১০ য়ৌরে।
• গুজরাৎঃ অহেমদবাদতা লৈবা কোবিদ-১৯ কেস অসি খরা লাকশিল্লক্লবসু, আই.সি.য়ূ.দা লাইয়েংগদবা অনাবা অমদি ভেন্তিলেতর মথৌ তাবা অনাবা মশীংদি হেনগৎলক্লি। আই.সি.য়ু. ফমুং ৬০% অমসুং ভেন্তিলেতর য়াওবা আই.সি.য়ু.গী ফমুং ৭০.৬%দি মী লৈখ্রে। মরক অসিদা গুজরাৎ সরকারনা মীয়াম তিনবা মফমদা মাস্ক উপ্তবা মীওইশিংদগী লৌবা ফাইনসু হান্না ৫০০ লৌরম্বদগী ১০০০দা হেনগৎখ্রে।
• রাজস্থানঃ রাজ্য অসিদা নিংথৌকাবগী অয়ুক পুং ১০.৩০ ফাওবদা অনৌবা কেস ৫৯৮ লাকখি, মসিনা কোবিদ-১৯গী অপুনবা মশীংদা ৫৩,০৯৫ য়ৌহনখ্রে। রাজস্থানগী হকশেল বিভাগকী মতুং ইন্না নিংথৌকাবা নুমিত্তা মীওই তরুক অমগা লৈখিদবগা লোইননা অপুনবা লৈখিদবা মশীং ৭৯৫ শুখ্রে।
• মধ্য প্রদেশঃ রাজ্য অসিদা হৌখিবা চয়োল তরেৎ অসিদা অনলোক তৌরুবগী মনুংদা অনৌবা কেস মশীং হেনগৎলকপনা মরম ওইদুনা হাই দিপেন্দেন্সী য়ুনিৎ (ঐচ.দি.য়ু.) অমসুং ইন্তেন্সিব কেয়র য়ুনিৎ লৈবা ফমুংশিং অমসুং ওক্সিজেন য়াওবগা লোইননা হেন্না তঙাইফদবা হেল্লক্লি। এম.পি.দা হৌজিক ফাওবদা কেস মশীং ৯,০০৯ লৈরি। কোরোনা লাইচৎকী য়েংদুনা গনেশ উৎসব, মোহারাম, অমসুং জন্মস্তমীসু রাজ্য অসিদা মীয়াম হুপনা পাঙথোকপা থিংলগনি। ইন্দিপেন্দেন্স দেসু পীকশন্না পাঙথোক্কদৌরি।
• গোৱাঃ রাজ্য অসিদা নোংমদা লাকপা কেস খ্বাইদগী ৱাংবা ওইনা নোংমাইজিং নুমিত্তা ৫০৬ লাকখ্রে। কেস হেনগৎলকপগা লোইননা গোৱাগী অমত্তা ঙাইরবা কোবিদ-১৯ হোস্পিতাল মী থনখিবনা লৈঙাক্না পোন্দাদা লৈবা সব দিস্ত্রিক্ত হোস্পিতালবু রাজ্য অসিগী অনীশুবা মপুং ফারবা কোবিদ হোস্পিতাল ওন্থোকখ্রে।
• অরুনাচল প্রদেশঃ অরুনাচল প্রদেশতা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কোবিদ-১৯দগী মীওই ৫২ নাবা ফখ্রে অদুগা অনৌবা কেস ৩৮ নোংমাইজিং নুমিত্তা লাকখ্রে। হৌজিক হৌজিক্কী ওইনা রাজ্য অসিদা এক্তিব কেস ৬৭০ লৈ। অনৌবা কেস ৩৮গী মনুংদগী, ১১ অমদি নোংপোক থংবা কামেং জিল্লাদগীনি।
• মনিপুরঃ মনিপুরদা ওফিসিএল ক্বারেন্তিন সেন্তরদা মীওই ৯৯৬ লৈরি, কম্ম্যুনিতী ক্বারেন্তিন সেন্তরদনা মীওই ১৫৮০ লৈরি অমসুং ৪১৯না শেল পীদুনা থম্বা ক্বারেন্তিন সেন্তরদা লৈরি।
• নাগালেন্দঃ নাগালেন্দদা লৈবা পোজিতিব কেস ২৭৮১গী মনুংদগী ১,২২৬তি আর্ম্দ ফোর্সেস্তগীনি, কেস ২৩৩না হৌরকফম খঙলে অমসুং ৫৪না অতোপ্পশিংনি।
• মিজোরমঃ মিজোরমদা অনৌবা কেস ১২ ঙরাং লাকখ্রে। অপুনবা কোবিদ-১৯ কেস ৬২০ লৈবগী মনুংদা ৩২২না এক্তিব কেস্নি।
• সিক্কিমঃ সিক্কিমদা ঙসি অনৌবা কোবিদ-১৯ পোজিতিব কেস ৪৪ লাকখ্রে। রাজ্য অসিদা হৌজিক ফাওবদা অনাবা ৫১০ নাবা ফখ্রে অমসুং এক্তিব কেস ৩৯৯ লৈরি।
• কেরলাঃ রাজ্য সরকারনা কেন্দ্র সরকারদা নোংনা মাঙ তাকহনখিবদগী হঞ্জিনবা ঙম্নবগীদমক অখন্নবা ইকোনোমিক পেকেজ পীবীনবা হায়জখ্রে। মুখ্য মন্ত্রী পিনারায়ি বিজয়ন্না প্রধান মন্ত্রীনা ঈচাউনা অৱাবা তাহল্লবা রাজ্যশিংগী মুখ্য মন্ত্রীশিংগা ফিবম য়েংশিন্নবা উন্নবা অমদা হংগৎচখিবনি। মুন্নারদা লৈবাক কিন্থবদা লৈখিদবা মশীং ৪৯ শুখ্রে, মখা তানা অতেক অকাইদগী লৌথোক্লবা অশোক অপনশিং হেনগৎলক্লি। অনৌবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈননা মীওই অনী লৈখিদ্রে। কেরলাদা ঙরাং কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ১২১১ লাকখি। অনাবা ১২,৩৪৭না হৌজিক লাইয়েংদুনা লৈরি অমসুং মীওই ১,৪৯,৩৫৭না ওবজর্বেসন তৌদুনা লৈরি।
• তমিল নাদুঃ পুদুচেরীদা অনৌবা কোবিদ-১৯ কেস ২৪৫ লাকখ্রে; অপুনবা মশীং ৫৬২৪ শুখ্রে, এক্তিব কেস্না ২১৮০ লৈরি অমসুং য়ু.তি. অসিদা লৈখিদ্রবা মশীংনা ৮৯নি। তমিল নাদুগী এম.এল.এ.শিংগী মরক্তা চাদা ১০দি কোবিদ-১৯না নারে; এসেম্বলী ইলেক্সন পাঙথোক্কদবা থা নিপানমুক্তা ঙাইরবসিদা এম.এল.এ.শিংনা কন্সতিত্যুএন্সীগী থবকশিং ফিবম চানা পাঙথোক্নরি। ক্লাস ১০গী ফল তমিল নাদুদা লাউথোকখ্রে, মহৈরোই খুদিংমক পাস তৌহনখ্রে। ফল অসি মহৈলোইশঙশিং অসিগী ইন্তর্নেল এসেস্মেন্ত অমসুং মখোয়গী কাবগী চাং য়েংদুনা লেপখিবনি। অনৌবা কেস ৫৯৯৪, নাবা ফখ্রবা ৬০২০ অমসুং লৈখিদ্রবা ১১৯ নোংমাইজিং নুমিত্তা রিপোর্ত তৌরকখ্রে। অপুনবা কেসঃ ২৯৬৯০১, এক্তিব কেসঃ ৫৩৩৩৬, লৈখিদ্রবাঃ ৪৯২৭
• করনাতাকাঃ মুখ্য মন্ত্রী অমসুং অতোপ্পা মন্ত্রীশিংনা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগা লোইননা ঈচাউগী ফিবম য়েংশিনবদা শরুক য়াখ্রে; রাজ্য সরকারনা কেন্দ্র সরকারদগী লুপা কোতি ৪০০০গী শেন্থুমগী মতেং নিখ্রে। প্রাইমরী এজুকেসন মন্ত্রীনা ঙসি এস.এস.এল.সি. পরিখাগী ফল লাউথোকখ্রে, মহৈরোই চাদা ৭১.৮০না কোবিদকী খুদোংচাদ্রবা মরক অসিদা মাই পাকখ্রে। কর্নাতাকাগী রোদ সেফতীগী ওথোরিতীগী মতুং ইন্না লম্বীদা থোকপা এক্সিদেন্তকী চাং চাদা ৪৮ লোকদাউন মনুং অসিদা হন্থরে হায়খ্রে। বেঙ্গলুরুদা লৈবা কোবিদ পোজিতিব কেস মশীংসু নোংমাইজিং নুমিত্তা ২০০০দা হন্থরে। ঙরাং অনৌবা কেস ৫৯৮৫, দিসচার্জ ৪৬৭০ অমসুং ১০৭ লৈখিদ্রে, অপুনবা পোজিতিব কেসঃ ১৭৮০৮৭, এক্তিব কেসঃ ৮০৯৭৩, লৈখিদ্রবাঃ ৩১৯৮,
• অন্ধ্র প্রদেশঃ রাজ্য শীনবা থুংনা লৈরিবা দিস্ত্রিক্ত কল্লেক্তরনা বিজয়াৱারাদা লৈবা কোবিদ কেয়র সেন্তর অমদা মৈ হৌদুনা মীওই ১০ লৈখিদ্রবা মতুংদা কোবিদ কেয়র সেফতীদা লৈরিবা ফাইয়র সেফতীগী ফিবম য়েংশিনখ্রে। রাজ্য অসিদা স্তাফ ৩০,৮৮৭ লৌদুনা কোবিদ-১৯ কেয়র হোস্পিতালশিংদা থবক তৌহনবদা অয়াবা পীখ্রে। কোরোনা ভাইরস শন্দোকপা লাকশিন্নবগীদমক গুন্তুর জিল্লাগী ওথোরিতীনা মাচেরলা শহরদা নোংমাইজিং নুমিৎকী ওইনা কমপ্লিৎ লোকদাউন লাউথোকখি। গুন্তুর জিল্লাদা নোংমাইজিং নুমিত্তা কোবিদ কেস ৮৮১ অমগা লাকখি, মসিনা অপুনবা কেস ২১৭১৮ য়ৌহনখি। ঙরাং অনৌবা কেস ১০৮২০, দিসচার্জ ৯০৯৭ অমসুং ৭৭ লৈখিদ্রে। অপুনবা কেসঃ ২২৭৮৬০, এক্তিব কেসঃ ৮৭১১২, লৈখিদ্রবাঃ ২০৩৬
• তেলঙ্গানাঃ তেলঙ্গানাগী কোনুং ওইরিবা শহর অসিদা কোবিদ-১৯ কেস হন্থরে অদুবু জিল্লাশিংদদি হেনগৎলক্লি। অনৌবা কেস ১২৫৬, নাবা ফখ্রবা ১৫৮৭, অমসুং মীওই ১০ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা রিপোর্ত তৌরকখ্রে, অপুনবা কেস ১২৫৬কী মনুংদগী ৩৮৯দি জি.ঐচ.এম.সি.দগী লাকখিবনি। অপুনবা কেসঃ ৮০,৭৫১, এক্তিব কেসঃ ২২,৫২৮, লৈখিদ্রবাঃ ৬৩৭; দিসচার্জঃ ৫৭,৫৮৬
ফেক্ত চেক

PIB Backgrounder
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
10 AUG 2020 7:22PM by PIB Delhi
Text Box: • India's COVID-19 recoveries cross 1.5 million• Highest ever single day recoveries of 54,859 today, Recoveries exceed the active cases by more than 9 lakh• Case Fatality Rate touches a new low of 2%• Active cases have reduced and currently comprise only 28.66% of the total positive cases• Prime Minister tells the flood-affected states that in view of COVID situation, while undertaking rescue efforts, States must ensure that people follow all health precautions
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
India's COVID-19 recoveries cross the historic peak of 1.5 million; Case Fatality Rate touches a new low of 2%
India's COVID-19 recoveries have crossed the historic peak of 1.5 million today. Recovery of 15,35,743 patients has been made possible because of the policy of TESTING aggressively, TRACKING comprehensively & TREATING efficiently. Better ambulance services, focus on Standard of Care and use of non-invasive oxygen have given the desired results.With the highest ever single day recoveries of 54,859 in the last 24 hours, the Recovery Rate amongst the COVID-19 patients has scaled another high of almost 70%.The record high recoveries have ensured that the actual caseload of the country viz. the active cases has reduced and currently comprises only 28.66% of the total positive cases. India has posted more than 9 lakh recoveries than the active cases (6,34,945).The coordinated efforts of Centre and State/UT governments on early detection through aggressive testing and efficient clinical management of hospitalized cases have shown results with continuously regressing Case Fatality Rate. It is 2%, as on date, and steadily declining. Early identification of cases has also led to steeply falling percentage active cases.
For details :
Prime Minister launches submarine cable connectivity to Andaman & Nicobar Islands
Prime Minister Shri Narendra Modi today launched and dedicated to the nation, the submarine Optical Fibre Cable (OFC) connecting Andaman & Nicobar Islands to the mainland through video conferencing. Shri Narendra Modi said the connectivity would now enable endless opportunities in the islands. He said the laying of the 2300 Kms submarine cable and completing it before the set target is very praise worthy.The Prime Minister said that the service has begun today on a major chunk of the islands from Chennai to Port Blair, Port Blair to Little Andaman and Port Blair to Swaraj Island. The Prime Minister admired the laying of cables for about 2300 kilometers under the sea as surveying in the deep sea, maintaining the quality of the cable and laying of the cable with specialised vessels is not an easy task. The Prime Minister said the Submarine Cable will help A&N in getting cheaper & better connectivity and all the benefits of Digital India, especially in improving online education, tele-medicine, banking system, online trading and in boosting tourism.
For details :
Text of PM’s address at the inauguration of Submarine Cable Connectivity to Andaman & Nicobar Islands
For details :
PM holds meeting with CMs of six States to review the flood situation
Prime Minister Shri Narendra held a meeting today through video conference with Chief Ministers of six States, namely Assam, Bihar, Uttar Pradesh, Maharashtra, Karnataka and Kerala,to review their preparedness to deal with south-west monsoon and current flood situation in the country. Prime Minister emphasized on better coordination between all central and state agencies to have a permanent system for forecasting of floods and extensive use of innovative technologies for improving forecast and warning system.Prime Minister said there are pilot efforts underway to use innovative technologies such as artificial intelligence to improve locations specific forecast, for which States should provide necessary information to these agencies and timely disseminate the warnings to local communities.Prime Minister also emphasized that in view of COVID situation, while undertaking rescue efforts, States must ensure that people follow all health precautions such as wearing of face mask, hand sanitization and maintain adequate physical distance and relief materials must include provision for hand washing/ sanitizing and face masks for the affected people. In this regard, special provisions should be made for elderly people, pregnant women and people with co-morbidity.
For details:
EPFO ensures hassle free service delivery through UMANG during COVID-19 pandemic
The Unified Mobile Application for New-age Governance (UMANG) has been a big hit among Employees' Provident Fund Organisation (EPFO) subscribers, enabling them to utilize services during COVID-19 pandemic from the comfort of their homes in hassle free manner. Presently a PF member can access 16 different services of EPFO on their mobile phone using UMANG App. On UMANG app, a member can raise claim, track claim and know the status of claim raised. During the COVID-19 pandemic period from April to July 2020, a total of 11.27 lakhs claims were filed online through UMANG App. UMANG has enabled members overcome the mobility restriction induced by COVID-19 pandemic in accessing EPFO’s services and thereby reduced the need to physically visit the offices of EPFO. During the COVID-19 pandemic period from April to July 2020, 18.52 lakhs API hits were received on View Pensioner Passbook service while 29,773 API hits were recorded on updating Jeevan Pramaan Patra service.
For details:
Government to provide mobile connectivity in 498 villages which are located in strategic and border areas- Shri Ravi Shankar Prasad
Shri Ravi Shankar Prasad, Minister of Electronics &IT, Communications and Law & Justice, said that Government of India has been taking measures on priority to provide connectivity in the far flung, difficult, border areas of strategic importance, so as to ensure better quality of life to the people as well as to those who are working in these areas. The minister informed that a tender for 354 uncovered villages in the strategic, remote and border areas of the country has been finalised and is under implementation in the Union Territories of Jammu & Kashmir and Ladakh, in 144 villages of the States of Bihar, Rajasthan, Uttrakhand, Himachal Pradesh and other priority areas of Gujarat . He said these villages have been strategically chosen to cover border area connectivity on mobile. Shri Prasad informed that after commissioning of these villages, there will be no uncovered villages in UTs of J&K, Ladakh for mobile connectivity.
For details:
Recent Steps Taken by Government to Give Relief to MSMEs will Accelerate the Wheel of Economy: Shri Nitin Gadkari
Shri Nitin Gadkari Minister for Micro, Small and Medium Enterprises said that the changing the definition of MSMEs, Scheme of Fund of Funds, Champions portal, extended credits to MSMEs will certainly accelerate the wheels of economy which had slowed down due to lockdown in the wake of Pandemic. He said this while addressing a Virtual MSME Conclave organized today. He appealed to all the stakeholders to do away with all kinds of fear and negativity and assured that government is doing everything possible to make the country a super economic power. Shri Gadkari further informed that loans of about Rs. 1,20,000 crore have been disbursed to MSMEs out of Rs. 3 lakh crore announced in the relief package. Discussing about the problem of delayed payments, he said that instructions have been given to all Ministries, Departments and PSUs to clear pending bills of MSMEs within 45 days.
For details:
Defence Minister to release a book chronicling the Vice President’s third year in office; Shri Prakash Javadekar to release e-version of the book
A book chronicling the third year in office of the Vice President of India, Shri M. Venkaiah Naidu titled ‘Connecting, Communicating, Changing’ will be released by the Union Minister of Defence, Shri Rajnath Singh at Upa-RashtrapatiNivas in Delhi tomorrow. Shri Naidu completes three years in office on August 11.The electronic version of the book (e-book) will be launched by the Union Minister for Information and Broadcasting, Shri Prakash Javadekar. The book which runs into more than 250 pages has been brought out by the Publications Division of the Ministry of Information and Broadcasting.
For details:
Finance Minister launches an Online Dashboard for the National Infrastructure Pipeline
Union Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman inaugurated the National Infrastructure Pipeline (NIP) Online Dashboard here today through video conferencing. The online dashboard is envisaged as a one stop solution for all stakeholders looking for information on infrastructure projects in New India. The dashboard is being hosted on the India Investment Grid (IIG) (www.indiainvestmentgrid.gov.in). IIG is an interactive and dynamic online platform that showcases updated & real-time investment opportunities in the country
For details:
Indian products deserve fair access to other countries on reciprocal basis
Shri Piyush Goyal, Ministry of Commerce & Industry today inaugurated first edition of five day long virtual FMCG Supply Chain EXPO, 2020. Speaking on the occasion, Shri Goyal said that we have to accept the post COVID-19 pandemic reality. World has changed. World will learn and unlearn out of this Covid experience. Shri Goyal said that we want to protect our industries so that they can get a fair play and access. He said that India wants equal, fair and reciprocal trade with the world. We are moving towards balanced trade with many countries and regions. This is one the reasons why India chose not to join RCEP as it was completely inequitable arrangement Countries should, in a phased manner, look at sourcing from India, developing their products in India & then encash the large business opportunity that 1.3 billion Indian people offer. Shri Goyal invited Indian industry to walk together, support each other and work towards a prosperous India in the long run and better future for the generations to come.
For details:
INPUTS FROM FIELD OFFICES
• Punjab: On the directives of Chief Minister Captain Amarinder Singh, the Medical Education & Research Department has set up four new Covid viral testing labs to enhance the total daily testing capacity to 4000 tests during September 2020 with 1000 tests per day per lab in the state. Apart from this, the total viral testing capacity in three Medical Colleges at Patiala, Amritsar and Faridkot would also be ramped up to 5000 tests per day per college by August 31.
• Maharashtra: Worst hit Maharashtra on Sunday reported 390 deaths, its highest so far in five months of the pandemic, while for the second day in a row, the state added over 12,000 Covid-19 cases. The cumulative death toll of the state stood at 17,757. With the addition of 12,248 cases, the overall Covid-19 tally has jumped to 5.15 lakh cases. In a silver lining though, the state reported more discharges than daily additions- a record 13,348 people were discharged on Sunday, taking total discharges to 3,51,710
• Gujarat: Even as Covid 19 cases in Ahmedabad are stabilizing, the number of patients requiring ICU care and ventilator support is on the rise. 60% of ICU beds and 70.6% of ICU beds with ventilators are occupied in the city. Meanwhile, the Gujarat government has increased the fine for not wearing face mask in public places in the state to Rs 1,000 from Rs 500 announced earlier.
• Rajasthan: The state reported 598 new cases till 10:30 am on Monday, pushing the state's COVID19 tally to 53,095. According to the Rajasthan health department's bulletin, six deaths were reported on Monday, taking the death toll to 795.
• Madhya Pradesh: The state needs more High-dependency unit (HDU) and Intensive care unit (ICU) beds and ones with oxygen as Covid-19 cases have increased in the state alarmingly during the unlock period in the past seven weeks. MP has 9,009 active cases as on date. In view of the Corona pandemic, the ensuing festivals like Ganesh Utsav, Moharram and Janmashtmi will not be celebrated publicly in the state. Independence Day will also be celebrated on a limited scale.
• Goa: The state recorded highest ever single day spike of 506 cases on Sunday. As Goa’s lone Covid 19 hospital packed to capacity at the backdrop of spike in cases, the government has designated sub-district hospital in Ponda as state’s second full fledged Covid hospital.
• Arunachal Pradesh: In Arunachal Pradesh, 52 people recovered from Covid-19 during last twenty four hours while 38 new cases detected on Sunday. Currently 670 active cases in the state. Out of 38 new cases, 11 cases detected from East Kameng district.
• Manipur: In Manipur, there are currently 996 persons in official quarantine, 1580 in community quarantine and 419 are taking paid quarantine facilities.
• Nagaland: In Nagaland, out of the 2,781 total positive cases, 1,226 cases are from Armed Forces, 1,072 cases are from returnees, 196 cases are from Frontline Workers, 233 cases of traced contacts and 54 cases are others.
• Mizoram: 12 fresh Covid-19 cases detected in Mizoram yesterday. Total Covid-19 cases in state reached 620 out of them 322 are active cases.
• Sikkim: In Sikkim, 44 new COVID-19 cases detected today. Total 510 COVID-19 patients were cured and discharged till date. And the number of active cases in state is 399.
• Kerala: State government has requested the Centre to provide a special economic package for the state to overcome the damages caused in the rains. CM Pinarayi Vijayan made the request during a meeting convened by the PM with the CMs of the flood-hit states to review the situation. The death toll in Munnar landslide has climbed to 49 with recovery of more bodies from the debris. In Wayanad, 25 more tested positive for Covid-19 today. Two Covid deaths were reported today. A total of 1,211 cases were reported in Kerala yesterday. As many as 12,347 patients are still under treatment and 1,49,357 people under observation across the state.
• Tamil Nadu: As many as 245 fresh cases and two deaths were reported in Puducherry UT, taking the total cases to 5624, active cases to 2180, and deaths to 89 in Puducherry UT on Monday. Over 10% Tamil Nadu MLAs have contracted Covid-19; with the Assembly election due in about eight months, MLAs balance precautions with constituency work. Class 10 results declared in Tamil Nadu, all students have passed; results were prepared based on based on internal assessments from schools as well as attendance. 5994 new cases, 6020 recoveries & 119 deaths were reported on Sunday. Total cases: 2,96,901; Active cases: 53,336; Deaths: 4927.
• Karnataka: CM and other senior ministers participated in the discussion with PM Narendra Modi on flood situation; State government requested Rs 4000 crore financial assistance from the central government. Primary Education Minister today announced SSLC results and totally 71.80% students passed in the exams recently amidst covid crisis. According to Karnataka road safety authority road accidents and fatalities dropped by 48% during covid lockdown. Covid positive cases in the Bengaluru city came down 2000 mark on Sunday. 5985 new cases, 4670 discharges & 107 deaths reported yesterday in the State; Total cases : 1,780,87; Active cases: 80,973; Total Deaths: 3198.
• Andhra Pradesh: District Collectors across State seek reports on fire safety in Covid-19 care centres to avert mishaps, following the fire accident at a Covid care centre in Vijayawada that claimed 10 lives. State has approved the recruitment of staff to 30,887 posts for providing medical services in Covid-19 care hospitals. As a measure to curb the spread of coronavirus, the Guntur district authorities have imposed complete lockdown in Macherla town for three days beginning today. Guntur district recorded 881 more Covid cases on Sunday, taking the total to 21,718. 10,820 new cases, 9097 discharges and 97 deaths were reported yesterday in AP. Total cases: 2,27,860 ; Active cases: 87,112; Deaths: 2036.
• Telangana: Covid-19 numbers drop in Telangana Capital Region, but spike in districts. 1256 new cases, 1587 recoveries & 10 deaths reported in the last 24 hours in the State ; out of 1256 cases, 389 cases reported from GHMC. Total cases: 80,751; Active cases: 22,528; Deaths: 637; Discharges :57,586.
FACT CHECK
• ImageImage