হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ানা নোংমদা তেস্ত ৭,১৯,৩৬৪ তৌদুনা অনৌবা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইখ্রে
হৌজিক ফাওবদা পুন্না তেস্ত ২,৪১,০৬,৫৩৫ তৌখ্রে
09 AUG 2020 3:16PM by PIB Imphal
ঙসি অনৌবা খ্বাইদগী মশিং য়াম্বা ওইনা, ইন্দিয়ানা নোংমা খক্তদা তেস্ত লাখ ৭ হেনবা তৌদুনা খ্বাইদগী মশিং য়াম্বা ওইখ্রে। অসুম লেপ্পা লৈতনা চৎথরকপনা নোংম্দা লাখ ৬ হেনবা তেস্ত তৌরকপ্না ইন্দিয়াগী তেস্ত অসি নোংমগী মশিং য়াম্না তৌবা হেনগৎলক্লী। পুং ২৪গী মনুংদা পুন্না তেস্ত ৭,১৯,৩৬৪ তৌখ্রে।
অসুম্না তেস্ত তৌবগী মশিং হেনগৎলক্পা অসিনা পোজিতিব কেসকী মশিং য়াম্না হেন্না খঙদোক্পা ঙম্মী, অদুম ওইনমক স্তেতশিংদা ত্রেকিং, নাইতোম থম্বা অমসুং মতিক চানা লাইয়েং চৎথনবা অচেৎপা মিয়েং চিংশিন্নবা হায়খি লোয়ন-লোয়ন্না সেন্তরনা পীরিবা তেস্ত, ত্রেক অমসুং ত্রীত লালোংদা পুক্নিং চংনবা হায়খি। হৌখিবা চয়োল খর অসিদা মিতিং কয়া অমা পাংথোক্লদুনা স্তেতশিংদা অসিবগী চাং হেনগৎলক্লিবা অসিদা খন্নখি।
অসিগুম্বা খোঙথাং অসিনা ফগৎলকপগী চাং অসি অদুক্কী মতিক হেনগৎলক্লি। ঙরাং কোভিদকী অনাবা মশিং ৫৩,৮৭৯ ফগৎলক্তুনা অমসুং ময়ুম্দা হন্নখিবা অসিনা নোংমদা ফগৎলকপগী মশিং খ্বাইদগী ৱাংবা ওইদুনা ইন্দিয়ানা রেকোর্দ থম্লি। মসিগা লোয়ন্না ফগৎলকপগী মশিং পুন্না অমুক ১৪,৮০,৮৮৪ য়ৌখি। মসিনা এক্তিব কেসকী মশিংদগী শরুক অনি হেল্লি (৬,২৮,৭৪৭ ঙসিগী)। ফগৎলকপগী মশিং অতোপ্পা অমনা শরুক ২.৩৬মুক এক্তিব কেস্ততগী হেল্লি হায়রিবা অসি হিদাক লাংথক্না য়ুম্দা নাইতোম লৈবা নত্রগা হোস্পিতালদা লৈবশিংনি।
অনাবা ফগৎলকপগী মশিং য়েংলগা, ফগৎলকপগী চাং য়েংলগা অসুম চৎথরকপা গ্রোথ গ্রাফ্তা ৬৮.৭৮% লৈরি।
Description: C:\Users\Admin\Downloads\WhatsApp Image 2020-08-09 at 2.16.52 AM.jpeg
ঙসি অনাবা ফগৎলকপগী মশিং অমসুং এক্তিব কেস অনিগী খেন্নবা অমসুং য়ুম্দা নাইতোম নত্রগা হোস্পিতালদা লৈবা অসি ৮,৫২,১৩৭নি।
অনাবা ফগৎলকপগী মশিং অসি সেন্তর অমসুং স্তেত/য়ু.তি. সরকারনা মখল কয়াগী পায়খৎখিবা থবকশিং অসিননি অমসুং হায়রিবশিং অসি হোস্পিতাল অমসুং ক্লিনিকশিংনা সেন্তরনা পীরকপা ক্লিনিকেল ত্রিৎমেন্ত প্রোতোকোল অদুগী য়েংলগা খ্বাইদগী ফবা ত্রিৎমেন্ত পীবদগী ফংবা ফলনি। হায়রিবা অসিগী মরম্না কেস ফেতেলিতি রেত অসি হন্থরকপনি অদুগা চাং অসি ঙসি ২.০১% য়ৌখি।
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবাকোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA

Ministry of Health and Family Welfare
India touches a new peak of 7,19,364 tests in a day
The total number of tests are now 2,41,06,535
09 AUG 2020 3:16PM by PIB Delhi
In a new high, India has scaled the peak of testing more than 7 lakhs tests in a single day. Continuing the streak of more than 6 lakh tests in a single day for several days, India’s tests have grown exponentially. 7,19,364 tests were done in the last 24 hours.
Such high level of testing will also lead to high number of daily positive cases, however States have been advised to firmly focus on comprehensive tracking, prompt isolation and effective treatment, following the Centre-led strategy of TEST, TRACK, TREAT. Several meetings have been taken in the past week to engage with States that are showing higher fatality rate.
Such an approach has started showing results and recoveries are also increasing exponentially. India has recorded the highest number of recoveries in a single day with 53,879 COVID patients having recovered and discharged yesterday. With this, the total number of recovered cases has touched another high of 14,80,884 today. This is more than twice the number of active cases (6,28,747 today). The number of recovered cases has touched another high of 2.36 times the active cases, which are all under medical attention either in home isolation or in hospitals.
With higher number of recovered patients, the Recovery Rate, which has continued on its growth graph, stands at 68.78% today.
Description: C:\Users\Admin\Downloads\WhatsApp Image 2020-08-09 at 2.16.52 AM.jpeg
The widening difference between recovered and active cases, indicative of the higher number of recoveries as compared to those either in hospitals or in home isolation, is 8,52,137 today.
Higher number of recoveries is a result of focused implementation of the various actions taken collectively by the Centre and State/UT governments towards ramping up the hospital and clinical management infrastructure aimed at providing quality clinical care based on the Standard of Care, as advised by the Centre in its Clinical Treatment Protocol. Due to these efforts, the Case Fatality Rate has further slumped, touching an improved rate of 2.01% today.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.