প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী অমসুং শ্রী লঙ্কাগী প্রধান মন্ত্রী অনিগী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারি শানখ্রে
06 AUG 2020 9:02PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা শ্রী লঙ্কাগী প্রধান মন্ত্রী মহিন্দ্র রাজাপাকসাগা ৱারি শান্নখ্রে অমসুং ঙরাং শ্রী লঙ্কাদা সংসদকী মীখলশিং মাইপাক্না পাংথোকখিবদা মহাক থাগৎখি। কোবিদ-১৯ লাইচৎ মরক্তা নিংথিনা মীখলশিং পাংথোকখিবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী লঙ্কা সরকার অমসুং মীখলগী ইন্সিতুতুৎশিং থাগৎখি। মীখলশিংদা মখোয়না হরাও-তয়াম্না শরুক য়াবদা শ্রী লঙ্কাগী মীয়াম থাগৎলদুনা মহাক্না হায়খি, লৈবাক অনিমক্না শরুক য়ারিবা গনতন্ত্রগী গুনশিং অদু মীখল অসিদা মমি তারে।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হায়খি লাউথোক্কদৌরিবা মীখলগী ফলশিং অসিদা শ্রী লঙ্কা পোদুজানা পেরামুনা পার্তিনা চাউনা মাইপাক্কনি হায়বগী খুদম উৎলে অমসুং মসিগীদমক মহাক্না মহিন্দ্রা রাজাপাকসাদা মহাক্কী য়াই-পাউজেল পীখি অমসুং থাগৎখি।
মমাংদা মখোয়না মরুপ-মপাং ওইনা অমসুং কান্নবা ৱারিশিং শানখিবা অদু নিংশিংলদুনা, চহি কুইরবা অমসুং মাইথোঙ য়াম্বা ভারত-শ্রী লঙ্কাগী মরী হেন্না কনখৎহন্নবা লুচিংবা অনিনা থাজবা অমুক হন্না পীনখি। হিরম খুদিংমক্তা নাকল অনিগী মতেং পাংনবা খুমাং চাউশিনহন্নবা মখোয়না তকশিনখি।
ভারত্তা লৈবা বুধিস্ত লাইখুরুমফম সহর ওইরিবা কুসিনগরদা ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্ত অমা শেমগৎলে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা রাজাপাকসাদা খঙহনখি অমসুং মহাক্না হায়খি সহর অসিনা শ্রী লঙ্কাগী লমকোয়বা মীওইশিং ওক্নবা ঙাইদুনা লৈরে।
লৈবাক অনিমক কোবিদ-১৯ লাইচৎ থেংনরিবা মরম্না তোইনা পাউ ফাওনবা হায়না লুচিংবশিংনা য়ানখি অমসুং লাক্কদৌরিবা নুমিৎশিংদা নাকল অনিগী মরী অৱাংবা থাক্তদা পুখৎনবা ৱারেপ লৌখি।

Prime Minister's Office
Telephone conversation between PM and Prime Minister of Sri Lanka
06 AUG 2020 9:02PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke to Prime Minister of Sri Lanka H.E. Mr. Mahinda Rajapaksa today, and congratulated him on the successful conduct of parliamentary elections in Sri Lanka yesterday. Prime Minister commended the government and the electoral institutions of Sri Lanka for effectively organising the elections despite the constraints of the COVID-19 pandemic. He also appreciated the Sri Lankan people for their enthusiastic participation in the elections, and said that this reflected the strong democratic values shared by both countries.
Prime Minister Shri Modi noted that the incoming results of the elections indicate an impressive electoral performance by the Sri Lanka Podujana Peramuna (SLPP) party, and conveyed his congratulations and best wishes to H.E. Mr. Mahinda Rajapaksa in this regard.
Recalling their cordial and fruitful previous interactions, the two leaders reiterated their shared commitment to strengthen the age-old and multi-dimensional India-Sri Lanka relationship. They stressed the significance of early progress in all spheres of bilateral cooperation.
Prime Minister informed H.E. Mr. Rajapaksa about the establishment of an international airport in the Buddhist pilgrimage city of Kushinagar in India, and said that the city looked forward to welcoming visitors from Sri Lanka at an early date.
The leaders agreed to remain in close touch as both countries address the challenges posed by COVID 19 pandemic, and resolved to take bilateral relations to newer heights in the coming days.