স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
প্ৰথম লকডাউনৰ পৰা ভাৰতৰ মৃত্যুৰ হাৰ সৰ্বনিম্ন ২.১৫%লৈ অৱনমিত
মুঠ আৰোগ্যৰ সংখ্যা প্ৰায় ১১ লাখ হৈছে
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৩৬,৫০০তকৈ অধিক ৰোগী আৰোগ্য
01 AUG 2020 2:43PM by PIB Guwahati
বিশ্ব মঞ্চৰ তুলনাত ভাৰতে ধাৰাবাহিকভাৱে ক’ভিড-১৯ৰ মৃত্যুৰ হাৰ নিম্ন কৰি ৰাখিবলৈ সক্ষম হৈছে৷ প্ৰথম লকডাউনৰ সময়ৰ পৰা আজিৰ দিনটোত মৃত্যুৰ হাৰ ২.১৫ হৈছে৷ জুনৰ মাজভাগত ৩.৩৩%ৰ পৰা মৃত্যুৰ হাৰ ধাৰাবাহিকভাৱে নিম্নগামী হৈ আহিছে৷
ভাৰত চৰকাৰে ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহৰ সৈতে “পৰীক্ষা, চিনাক্ত, চিকিৎসা” কৌশলৰ অৱলম্বন কৰি ক’ভিড-১৯ প্ৰতিৰোধ, নিয়ন্ত্ৰণ আৰু ব্যৱস্থাপনাৰ বাবে গ্ৰহণ কৰা পৰ্যায়ভিত্তিক আৰু সক্ৰিয় দৃষ্টিভংগীৰ ফলতে এই সফলতা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে৷ পৰীক্ষাৰ জৰিয়তে ৰোগীক আগতীয়াকৈ চিনাক্তকৰণ কৰাৰ উপৰি চিকিৎসা আন্তঃগাঁথনিও দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি কৰি আক্ৰান্ত লোকসকলক ৰখা হৈছে৷ ইয়াৰ দ্বাৰা এফালে আৰোগ্যৰ হাৰ বৃদ্ধি কৰিছে আৰু আনফালে মৃত্যুৰ হাৰ হ্ৰাস পোৱাটো সুনিশ্চিত হৈছে৷
এই ফলপ্ৰসূ নিয়ন্ত্ৰণ কৌশল, আগ্ৰাসী পৰীক্ষণ আৰু মানসম্পন্ন চিকিৎসা ব্যৱস্থাপনাৰ ফলত কেৱল মৃত্যু হোৱা লোকৰ হাৰেই নিম্ন হোৱা নাই, বৰঞ্চ বিগত দিনসমূহত একেৰাহে ৩০,০০০তকৈ অধিক লোক আৰোগ্যও হৈছে৷
আৰোগ্য হোৱা লোকৰ সংখ্যা প্ৰায় ১১লাখ হোৱাৰ দিশে অগ্ৰসৰ হৈছে৷ বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৩৬,৫৬৯ৰোগীসহ এতিয়ালৈকে দেশত ১০,৯৪,৩৭৪গৰাকী ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷ ক’ভিড-১৯ৰ আৰোগ্যৰ হাৰ ৬৪.৫৩% হৈছে৷
আৰোগ্যৰ হাৰ ধাৰাবাহিকভাৱে বৃদ্ধি হৈ থকাৰ ফলত আৰোগ্য হোৱা লোক আৰু আক্ৰান্ত হৈ থকা লোকৰ মাজৰ ব্যৱধান ৫,২৯,২৭১লৈ বৃদ্ধি হৈছে৷ ৫,৬৫,১০৩গৰাকী ৰোগী বৰ্তমান চিকিৎসকৰ নিৰীক্ষণত আছে৷
চিকিৎসা ব্যৱস্থা বৃদ্ধিৰ লগতে মসৃণ কৰাৰ লক্ষ্যৰে ৩টায়াৰ হাস্পতালৰ আন্তঃগাঁথনি বৃদ্ধি কৰা হৈছে৷ বৰ্তমান দেশত ২,৪৯,৩৫৮খন আইছ’লেচন বেড, ১,০৯,১১৯খন অক্সিজেন সমৰ্থিত বেড, ১৬,৬৭৮ ভেণ্টিলেটৰৰ সুবিধাযুক্ত ১,৪৮৮খন সমৰ্পিত ক’ভিড চিকিৎসালয়, ২,০৭,২৩৯খন আইছ’লেচন বেড, ১৮৬১৩খন আইচিইউ বেড আৰু ৭৪,১৩০খন অক্সিজেন সমৰ্থিত বেড, আৰু ৬,৬৬৮ ভেণ্টিলেটৰ সুবিধাযুক্ত ৩২৩১টা সমৰ্পিত ক’ভিড হেল্থকেয়াৰ চেণ্টাৰ কাৰ্যক্ষম অৱস্থাত আছে৷ তদুপৰি, ১০,০২,৬৮১খন বিছনাৰ সুবিধা সম্পন্ন ১০,৭৫৫টা ক’ভিড কেয়াৰ চেণ্টাৰ আছে৷ ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল/কেন্দ্ৰীয় প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ এই কেন্দ্ৰসমূহক বৰ্তমানলৈকে ২৭৩.৮৫লাখ এন৯৫ মাস্ক আৰু ১২১.৫ লাখ ব্যক্তিগত সুৰক্ষা সঁজুলি আৰু ১০৮৩.৭৭ হাইড্ৰক্সিক্ল’ৰ’কুইন টেবলেট প্ৰদান কৰা হৈছে৷
ক’ভিড-১৯ সম্পৰ্কীয় সকলো প্ৰমাণীকৃত আৰু আপডেটেড তথ্য, নিৰ্দেশনা আৰু পৰামৰ্শৱলীৰ বাবে অনুগ্ৰহ নিয়মীয়াকৈ পৰিদৰ্শন কৰকঃ https://www.mohfw.gov.in/.

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Case Fatality Rate (CFR) lowest at 2.15% since 1st Lockdown
Total recoveries nearly 11 lakh
More than 36,500 recovered in last 24 hours
01 AUG 2020 2:43PM by PIB Delhi
India continues to maintain the record of registering and maintaining the lowest COVID-19 mortality rate at the global platform. The Case Fatality Rate stands at 2.15% today and it is lowest since the 1st Lockdown started. It has been continuously reducing from around 3.33% in mid-June.
This is a testimony to the focused, coordinated, pre-emptive, graded and evolving “Test Track Treat” strategy and efforts of the Centre along with the State/UT governments. Emphasis on early detection through aggressive testing and effective clinical management of the hospitalized cases have resulted in the continuously falling Case Fatality Rate indicating that India has been able to successfully contain the fatality rate of COVID-19.
Along with the CFR been kept a low rate, the successful implementation of effective containment strategy, aggressive testing and standardized clinical management protocols based on a comprehensive Standard of Care approach have resulted in a consistent addition of more than 30,000 recoveries/day.
The total number of recovered cases is nearly 11 lakh. With 36,569 patients discharged in the last 24 hours, the total recoveries have jumped to 10,94,374. The recovery rate stands at 64.53% amongst COVID-19 patients.
With such consistent increase in recoveries, the gap between recovered patients and active COVID-19 cases currently stands at 5,29,271. Active cases (5,65,103) are under medical supervision.
The 3-tier hospital infrastrucutre with seamless patient management has ensured prompt triaging and treatment. As on today, there are 1488 dedicated COVID Hospitals with 2,49,358 isolation beds, 31,639 ICU beds and 1,09,119 oxygen supported beds, 16,678 ventilators. 3231 dedicated COVID Health Centres with 2,07,239 Isolation beds, 18,613 ICU beds and 74,130 oxygen supported beds and 6,668 ventilators have also been operationalised. Moreover, 10,755 COVID Care Centres with 10,02,681 beds are now available to combat COVID-19 in the country. The Centre has also provided 273.85 lakh N95 masks and 121.5 lakh Personal Protective Equipments (PPEs) and 1083.77 lakh HCQ tablets to the States/ UTs / Central Institutions.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.