ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଇଣ୍ଟରନ୍ୟାସନାଲ ଥର୍ମୋନ୍ୟୁକ୍ଲିୟାର ଏକ୍ସପେରିମେଣ୍ଟାଲ ରିଆକ୍ଟର (ଆଇଟିଇଆର୍)ରେ ଆଇଟିଇଆର୍ ଆସେମ୍ବ୍ଲି ଆରମ୍ଭରେ ମାନ୍ୟବର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ବାର୍ତ୍ତା
29 JUL 2020 8:35PM by PIB Bhubaneswar
ଆଇଟିଇଆର୍ ସଂଗଠନ ପକ୍ଷରୁ 2020 ଜୁଲାଇ 28ରେ ଫ୍ରାନ୍ସ ସେଂଟ୍-ପଲ୍-ଲେଜ୍-ଦୂରାନ୍ସରେ ଆଇଟିଇଆର୍ ତୋକାମାକ୍ ଆସେମ୍ବ୍ଲିର ଶୁଭାରମ୍ଭ ହୋଇଛି । ସମସ୍ତ ଆଇଟିଇଆର୍ ସଦସ୍ୟ ରାଷ୍ଟ୍ରର ରାଷ୍ଟ୍ରମୁଖ୍ୟମାନେ ଏହି ସମ୍ମିଳନୀରେ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଭାବେ ଅଥବା ରିମୋଟ ମୋଡରେ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ ମାଧ୍ୟମରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରି ସେମାନଙ୍କର ବାର୍ତ୍ତା ଦେଇଛନ୍ତି । ଏହି ଉତ୍ସବକୁ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମାକ୍ରୋନ୍ ଭର୍ଚୁଆଲ ମାଧ୍ୟମରେ ଆୟୋଜନ କରାଇଥିଲେ ।
ନିଜ ବାର୍ତ୍ତାରେ ମାନ୍ୟବର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଇଟିଇଆର୍ ସଂଗଠନକୁ ସେମାନଙ୍କର କଠିନ କାମ ତଥା ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା ପାଇଥିବା ସଫଳତା ପାଇଁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଥିଲେ । ସାରା ବିଶ୍ୱରୁ ବୈଜ୍ଞାନିକ ଓ ଇଞ୍ଜିନିୟରମାନଙ୍କର ଅଂଶଗ୍ରହଣକୁ ଦର୍ଶାଇ ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ବହୁ ପୁରାତନ ଭାରତୀୟ ବିଶ୍ୱାସ ବସୁଧୈବ କୁଟୁମ୍ବକମ୍ ଆଧାରରେ ଆଇଟିଇଆର୍ ଏକ ଉପଯୁକ୍ତ ଦୃଷ୍ଟାନ୍ତ ହେବ । ଏଠାରେ ସାରା ବିଶ୍ୱ ଏକତ୍ରୀତ ହୋଇ ମାନବ ସମାଜର ମଙ୍ଗଳ ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି । ଜାହାଜ ସିଲ୍ଡସରେ କ୍ରାୟୋଷ୍ଟାଟ୍, କ୍ରାୟୋଜେନିକ୍ ଓ କ୍ରାୟୋ ବିତରଣ ବ୍ୟବସ୍ଥା, ଆରଏଫ ଓ ବିମ୍ ଟେକ୍ନୋଲୋଜି ବ୍ୟବହାର କରି ଅକ୍ଜିଲାରି ହିଟିଂ ଡିଭାଇସ୍ ଏବଂ ମଲ୍ଟି ମେଗା ୱାଟ୍ ପାୱାର ସପ୍ଲାଏ ଓ ଅନ୍ୟ ଡାଏଗ୍ନୋଷ୍ଟିକ୍ ଜରିଆରେ ନିଜର ଆଖିଦୃଶିଆ ଅବଦାନ ସହ ଆଇଟିଇଆରକୁ ଏହାର ଲକ୍ଷ୍ୟ ହାସଲରେ ସହାୟତା କରି ଭାରତ ଗର୍ବିତ ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ।
ଏହି ଉତ୍ସବରେ ଭାରତର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ବାର୍ତ୍ତାକୁ ଫ୍ରାନ୍ସ ଓ ମୋନାକୋ ପାଇଁ ଥିବା ଭାରତୀୟ ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ ଶ୍ରୀ ଜୱେଦ୍ ଅସରଫ୍ ପଢ଼ି ଶୁଣାଇଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
Message from Hon'ble Prime Minister of India at International Thermonuclear Experimental Reactor (ITER) at the Start of ITER Assembly
29 JUL 2020 8:35PM by PIB Delhi
The ITER Organization is celebrating the Start of Assembly of the ITER Tokamak with a ceremony today on 28th July 2020 at Saint-Paul-Lez-Durance, France. Invited Head of States of all ITER member countries are participating either in person, or electronically through remote mode, or conveying his/her message. The Celebration has been hosted virtually by President Macron.
In his message, Honorable Prime Minister Shri Narendra Modi congratulated the ITER organization for their hard work and success so far. Taking note of the global participation of scientists and engineers he projected ITER to be a perfect illustration of the age-old Indian belief - Vasudhaiva Kutumbakam - the entire world is working together for the betterment of Mankind and that India stands proud with its fair share of contributions in terms of its in-kind contributions, viz., the cryostat, in vessel shields, substantial contributions to the cooling water, cryogenic and cryo-distribution systems, auxiliary heating devices using RF and beam technologies, multi mega watt power supplies and several diagnostics to help ITER to achieve and demonstrate its goal.
On the occasion, the message from Prime Minister of India Shri Narendra Modi was delivered by Shri Jawed Ashraf, Ambassador of India to France & Monaco.
Read the full text of the Message at the link
http://dae.gov.in/writereaddata/iter2020_message_pm_india_shri_narendra_modi.pdf