Prime Minister's Office
Message from Hon'ble Prime Minister of India at International Thermonuclear Experimental Reactor (ITER) at the Start of ITER Assembly
29 JUL 2020 8:35PM by PIB Delhi
The ITER Organization is celebrating the Start of Assembly of the ITER Tokamak with a ceremony today on 28th July 2020 at Saint-Paul-Lez-Durance, France. Invited Head of States of all ITER member countries are participating either in person, or electronically through remote mode, or conveying his/her message. The Celebration has been hosted virtually by President Macron.
In his message, Honorable Prime Minister Shri Narendra Modi congratulated the ITER organization for their hard work and success so far. Taking note of the global participation of scientists and engineers he projected ITER to be a perfect illustration of the age-old Indian belief - Vasudhaiva Kutumbakam - the entire world is working together for the betterment of Mankind and that India stands proud with its fair share of contributions in terms of its in-kind contributions, viz., the cryostat, in vessel shields, substantial contributions to the cooling water, cryogenic and cryo-distribution systems, auxiliary heating devices using RF and beam technologies, multi mega watt power supplies and several diagnostics to help ITER to achieve and demonstrate its goal.
On the occasion, the message from Prime Minister of India Shri Narendra Modi was delivered by Shri Jawed Ashraf, Ambassador of India to France & Monaco.
Read the full text of the Message at the link
http://dae.gov.in/writereaddata/iter2020_message_pm_india_shri_narendra_modi.pdf

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
আই.তি.ই.আর এসেমব্লী হৌদোকপদা ইন্তরনেস্নেল থর্মোন্যুক্লিয়ার এক্সপরিমেন্তেল রিয়েক্তর (আই তি ই আর)দা ভারতকী প্রধান মন্ত্রীনা পাউজেল পীখ্রে
29 JUL 2020 8:35PM by PIB Imphal
২০২০গী জুলাই ২৮দা ফ্রান্সকী সেন্ত-পাউল-লেজ-দুরান্সতা থৌরম অমগা লোয়ননা আই.তি.ই.আর ওর্গনাইজেসন্না আই.তি.ই.আর তোকামাক মীফম হৌদোকখ্রে। চেবাউ পীখিবা আই.তি.ই.আর মেম্বর লৈবাকশিংগী লুচিংবশিং মশামক লাক্তুনা নৎত্রগা ভর্চুএল ওইনা নৎত্রগা পাউজেল ওইনা পীরক্তুনা শরুক য়াখি। থৌরম অদু ভর্চুএল ওইনা প্রসিদেন্ত মেক্রোননা হৌদোকখি।
মহাক্কী পাউজেলদা, প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা আই.তি.ই.আর ওর্গনাইজেসন অসি থবক কন্না শুবা অমসুং মাইপাকপগীদমক থাগৎখি। মালেমগী সাইনতিস্তশিং অমসুং ইঞ্জিনিয়ারশিং শরুক য়ারিবা অদু খঙলদুনা মহাক্না হায়খি চহি কয়া কুইরবা ভারতকী থাজবা-বসুধাইবা কুতুমবাকম হায়বদি মীওইবা খুন্নাইগী য়াইফনবা মালেম পুম্নমক পুন্না থবক তৌমিন্নরি হায়বা ৱাখল্লোন অসি আই.তি.ই.আরনা ময়েক শেংনা উৎকদবনি অমসুং লৈবাক অসিনা ক্রাইয়োস্তেৎ, ভেসেল সিল্দশিং, ঈশিং ইংহনবা, ক্রাইয়োজেনিক অমসুং ক্রাইয়ো-দিস্ত্রিবুসন সিস্তেমশিং, ঔজিলিয়ারি হিতিং দিভাইসশিংদা আর.এফ অমসুং বিম তেক্নোলোজিশিং শীজিন্নবা, মেগা ৱাত পৱার পুথোকপা অমসুং পান্দম ফংবা ঙম্নবা আই.তি.ই.আর মতেং পাংবগী থবকশিং চাউনা শরুক য়াবদা ভারতনা চাউথোকপা পোক্লি।
থৌরম অদুদা, ফ্রান্স অমসুং মোনাকোদা লৈবা ভারতকী এম্বেসেদর জৱেদ অশ্রাফনা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী পাউজেল অদু পাথোকখি।
পাউজেল অদুগী মপুংফাবা ৱারোল লিঙ্ক অসিদা পাবীয়ু
http://dae.gov.in/writereaddata/iter2020_message_pm_india_shri_narendra_modi.pdf