Ministry of Health and Family Welfare
India tests more than 5 lakh per day for the 2nd day in a row
More than 1.73 crore samples tested as on today
Tests Per Million (TPM) jumps to 12,562
28 JUL 2020 5:28PM by PIB Delhi
Pursuant to “Test, Track, Treat” strategy, India has created and maintained a new high of testing more than 5 lakh COVID-19 in a single day over two consecutive days. This is the outcome of the combined and focused efforts of Union and State/UT Governments on aggressive testing as the first important step in the early detection and isolation of COVID-19 positive cases. On 26th July, India tested a total of 5,15,000 samples and on 27th July, a total of 5,28,000 samples were tested.
The graded and evolving response resulted in a testing strategy that steadily widened the testing network in the country, and the cumulative testing as on date has crossed 1.73 crore. The Tests Per Million has further improved to 12,562.
The testing capacity of India has received another boost with the induction of three high throughput testing facilities in Noida, Mumbai and Kolkata that were inaugurated virtually by Prime Minister yesterday. The testing lab network in the country is continuously strengthened with 1310 labs in the country; 905 labs in the government sector and 405 private labs. These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 668 (Govt: 407 + Private: 261)
• TrueNat based testing labs: 537 (Govt: 467 + Private: 70)
• CBNAAT based testing labs: 105 (Govt: 31 + Private: 74)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারত্তা নুমিৎ নিনি থংন-থংননা নোংমদা তেস্ত লাখ ৫ হেন্না তৌখ্রে
ঙসিফাওবগী ওইনা সেম্পল কোতি ১.৭৩ তেস্ত তৌখ্রে
মিল্লিয়ন অমদা তৌবা তেস্ত মশীংসু ১২,৫৬২ য়ৌখ্রে
28 JUL 2020 5:28PM by PIB Imphal
"তেস্ত, ত্রেক, ত্রিৎ" খোংথাংগী মখা তারকপা ওইনা, ভারত্তা নুমিৎ নিনি থংননা নোংমদা কোবিদ-১৯ তেস্ত লাখ ৫ তৌখ্রে। হায়রিবসি কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. সরকারনা অপুনবা ওইনা লৌখৎলকপা কোবিদ-১৯ পোজিতিব কেস ঙন্না খঙদোকপা অমসুং তোখাইনা থম্বা হায়বসিগী মহানবা খোংথাংদি তেস্ত তৌবনা ওইগনি হায়বা ফিরেপ অসিদগী ওইহল্লকপনি। জুলাই ২৬তা ভারত্তা অপুনবা ওইনা সেম্পল ৫,১৫,০০০ তেস্ত তৌখি অমসুং জুলাই ২৭তা অপুনবা ওইনা সেম্পল ৫,২৮,০০০ তেস্ত তৌখি।
মথং মনাও নাইনা তপ্না তপ্না চাউখৎলক্তুনা লৈবাক অসিগী তেস্তিং নেৎৱার্কসু পাকথোক-চাউথোক্লক্লি, অমসুং হৌজিক ফাওবদা অপুনবা ওইনা তৌখ্রবা তেস্তকী মশীং অসি কোতি ১.৭৩ য়ৌখ্রে। মিল্লিয়ন অমদা তৌবা তেস্তকী মশীংনা ১২,৫৬২ য়ৌখ্রে।
ভারতকী তেস্ত তৌবা ঙম্বগী চাং অসি নোইদা, মুম্বাই অমসুং কোলকতাদা প্রধান মন্ত্রীনা ঙরাং ভর্চুএল ওইনা থ্রুপুৎ ৱাংবা তেস্ত তৌনবগী ফেসিলিতী অহুম লিংখৎখিবসিনা মশীং খংহেন-হেনগৎলকপনি। লৈবাক অসিগী তেস্তিং লেব নেৎৱার্ক অসি অপুনবা ওইনা লেব ১৩১০ লৈদুনা মপাঙ্গল কনখৎলক্লি; সরকারগী লেব ৯০৫ অমসুং প্রাইবেৎ লেব ৪০৫ শুরে। মসিগী মনুংদাঃ
• রিএল তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্ত তৌনবা লেবঃ ৬৬৮ (সরকারগী ৪০৭+ প্রাইবেৎঃ ২৬১)
• ত্রুনাৎতা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ৫৩৭ (সরকারগী ৪৬৭+ প্রাইবেৎঃ ৭০)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ১০৫ (সরকারগী ৩১+ প্রাইবেৎঃ ৭৪)
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।