স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
এটা দিনত সৰ্বাধিক ৰোগী আৰোগ্য লাভ; ৩৬,০০০তকৈ অধিক ৰোগীক ডিছচাৰ্জড
ক’ভিডত আক্ৰান্ত হৈ থকাতকৈ আৰোগ্য হোৱা ৰোগীৰ মাজৰ ব্যৱধান ৪লাখৰ সীমা অতিক্ৰম
নতুন উচ্চতা স্পৰ্শ কৰিলে আৰোগ্যৰ হাৰে, আজি এই হাৰ প্ৰায় ৬৪% হৈছে
26 JUL 2020 2:25PM by PIB Guwahati
কালিৰ দিনটোত এটা দিনত সৰ্বাধিক লোকে আৰোগ্য লাভ কৰা অভিলেখ ৰচনা হৈছে৷ বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৩৬,১৪৫গৰাকী ক’ভিড-১৯ ৰোগী আৰোগ্য হৈছে আৰু তেওঁলোকক ঘৰলৈ যাবলৈ দিয়া হৈছে৷ ইয়াৰ জৰিয়তে আৰোগ্য লাভ কৰা ৰোগী সংখ্যা হ’লগৈ ৮.৮৫,৫৭৬জন৷ ইফালে, আৰোগ্যৰ হাৰো ৬৩.৯২% লৈ উন্নীত হৈছে৷ সেই হিচাপে ক’ভিডত আক্ৰান্ত হৈ থকাতকৈ আৰোগ্য হোৱা ৰোগীৰ মাজৰ ব্যৱধান দ্ৰুত গতিত বৃদ্ধি হৈ ৪,১৭,৬৯৪জন হৈছে৷ আক্ৰান্ত ৰোগী(৪,৬৭,৮৮২)তকৈ আৰোগ্য হোৱা লোকৰ সংখ্যা প্ৰায় ১.৮৯গুন অধিক৷
কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে সকলো ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ চৰকাৰক ‘পৰীক্ষা, চিনাক্ত আৰু চিকিৎসা’ কৌশল ফলপ্ৰসূ ৰূপত কাৰ্যকৰী কৰিবলৈ পৰামৰ্শ আগবঢ়াই আহিছে৷ প্ৰথমবাৰলৈ এটা দিনতে ৪,৪০,০০০তকৈ অধিক নমূনা পৰীক্ষাৰে আন এক অভিলেখো ৰচনা কৰিছে ভাৰতে৷ বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৪,৪২,২৬৩টা নমূনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে আৰু ইয়াৰ জৰিয়তে দেশত প্ৰতি ১০ লাখ লোকৰ বিপৰীতে নমূনা পৰীক্ষণৰ সংখ্যা ১১,৮০৫টালৈ বৃদ্ধি পায়৷ দেশত এতিয়ালৈকে ১,৬২,৯১,৩৩১টা নমূনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে৷ প্ৰথমবাৰলৈ চৰকাৰী পৰীক্ষাগাৰত ৩,৬২,১৫৩টা নমূনা পৰীক্ষা কৰি নতুন অভিলেখ গঢ়িছে৷ বেচৰকাৰী পৰীক্ষাগাৰসমূহতো এদিনতে ৭৯,৮৭৮টা নমূনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে৷
ইফালে, আগ্ৰাসী পৰীক্ষাৰ সমান্তৰালভাৱে দেশত চৰকাৰী আৰু ব্যক্তিগত খণ্ডত চিকিৎসাৰ আন্তঃগাঁথনি গঢ়া দিয়াটো জোৰ দিয়া হৈছে, যাতে শীঘ্ৰে চিনাক্ত কৰি ক’ভিড-১৯ৰ মৃত্যুৰ হাৰ হ্ৰাস কৰিব পৰা যায়৷ দেশত মৃত্যুৰ হাৰ ২.৩১লৈ অৱনমিত হৈছে, যিটো বিশ্বৰ ভিতৰতে নিম্নতম৷
ক’ভিড-১৯ সম্পৰ্কীয় সকলো প্ৰমাণীকৃত আৰু আপডেটেড তথ্য, নিৰ্দেশনা আৰু পৰামৰ্শৱলীৰ বাবে অনুগ্ৰহ নিয়মীয়াকৈ পৰিদৰ্শন কৰকঃ https://www.mohfw.gov.in/.

Ministry of Health and Family Welfare
Highest ever recoveries registered in a single day; more than 36,000 patients discharged
Recoveries outnumber active COVID cases by more than 4 lakh
Recovery rate touches new high, nearly 64% today
26 JUL 2020 2:25PM by PIB Delhi
Yesterday recorded the highest ever recoveries in a single day. 36,145 COVID-19 patients were cured and discharged in the last 24 hours. This has taken the total number of recovered cases to 8,85,576. The recovery rate has achieved another high of fast approaching 64%. It stands at 63.92% today. This means more patients are recovering thus maintaining the steadily widening difference between recovered and active COVID-19 patients. This gap has crossed 4 lakh and currently stands at 4,17,694. Recovered cases are 1.89 times the active cases (4,67,882).
The Union government has advised all State/UT governments to keep up with and effectively implement the strategy of “Test, Track and Treat”. For the first time a record number of more than 4,40,000 tests have been conducted in a single day. With 4,42,263 samples tested in the last 24 hours, the number of Test Per Million (TPM) has further increased to 11,805 and cumulative testing to 1,62,91,331. For the first time, Government labs have set a new record of testing 3,62,153 samples. The private labs have also scaled a new high of 79,878 samples tested in a single day.
The aggressive testing along with ramped up hospital infrastructure by combining public and private sector efforts has enabled early identification and prompt triaging of COVID-19 patients leading to lower fatalities. As a result, the Case Fatality Rate is progressively falling and currently, it is 2.31%. India has one of the lowest fatality rates in the world.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.