Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh pays homage to fallen heroes at National War Memorial on 21st anniversary of Kargil Vijay Diwas
26 JUL 2020 3:57PM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh along with Raksha Rajya Mantri Shri Shripad Naik, Chief of Defence Staff & Secretary Department of Military Affairs General Bipin Rawat, Chief of Army Staff General M M Naravane, Chief of Naval Staff Admiral Karambir Singh and Chief of Air Staff Air Chief Marshal R K S Bhadauria paid homage to the fallen heroes at National War Memorial on the 21st anniversary of India’s victory in ‘Operation Vijay’ also known as Kargil conflict, here today. Indian Armed Forces’ victory in Kargil on 26 July 1999 is a saga of strong political, military and diplomatic actions. The Nation is celebrating this day with pride, honour and inspiration.
Raksha Mantri wrote a message in the visitors’ book at the War Memorial, “On the occasion of Kargil Vijay Diwas today, I pay my obeisance and salutation to the brave soldiers of the Indian Armed Forces who sacrificed their lives to protect motherland from the enemy. The country will always remember the courage, valour, restraint & determination of our fallen heroes and will march ahead taking inspiration from their supreme sacrifice.” He said Kargil Vijay Divas is not just a day but a celebration of the courage and valour of the soldiers of this country.
Brave soldiers of the Indian Army had overcome seemingly insurmountable odds, hostile terrain, inclement weather, and the enemy occupying dominating heights, to win the conflict with the help of Indian Air Force, which gave the air support. On this momentous occasion, the proud nation is celebrating this victory in memory of fallen heroes with events covering a myriad spectrum all across the country.
Defence Secretary Dr Ajay Kumar and other senior civil and military officials of the Ministry of Defence were present on the occasion.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা নেস্নেল ৱার মেমোরিএলদা পাংথোকপা কারগিল বিজয় দিবসকী ২১শুবা চহিগী থৌরমদা থৱাই থাখ্রবা লান্মীশিংদা ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে
26 JUL 2020 3:57PM by PIB Imphal
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা ঙাকশেলগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী শ্রিপদ নায়ক, চীফ ওফ দিফেন্স স্তাফ অমসুং মিলিতরী এফিয়ার্স বিভাগকী সেক্রেতরী জেনেরেল বিপিন রাৱৎ, চীফ ওফ আর্মী স্তাফ জেনেরেল এম.এম. নরাবানে, চীফ ওফ নেভেল স্তাফ এদমিরেল করম্বির সিংহ অমসুং চীফ ওফ এয়র মার্শেল আর.কে.এস. ভদুরিয়ানা ভারতনা ‘ওপরেসন বিজয়’গী মখাদা মায় পাকখিবা অমসুং কারগিলগী খুৎ-থোক্নবা হায়নসু খংনবা থৌদোক অদু নীংশিংবা ওইনা নেস্নেল ৱার মেমোরিএলদা পাংথোকপা কারগিল বিজয় দিবসকী ২১শুবা চহিগী থৌরমদা থৱাই থাখ্রবা লান্মীশিংদা ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে। ইন্দিয়ন আর্ম্দ ফোর্সনা ইং ১৯৯৯গী জুলাই ২৬তা মায় পাকখিবা অসি ভারতকী রাজনিতী, মিলিতরী অমসুং দিপ্লোমেতিক ওইবা থবকশিংগী শাংলবা ৱারী অমা ওইরি। লৈবাক অসিনা নুমিৎ অসি চাউথোক্না অমসুং ইথিল য়াওনা পাংথোক্লি।
ঙাকশেলগী মন্ত্রীনা ৱার মেমোরিএল অসিগী বিজিতর বুক্তা অসুম্না ইখি, “ঙসিগী কারগিল বিজয় দিবসকী নুমিৎসিদা য়েক্নবগী মায়োক্তগী ইমা লৈবাক অসিবু কন্নবা হোৎনবদা থৱাই থাখিবা ভারতকী আর্ম্দ ফোর্সকী থৌনা ফরবা লান্মীশিংগী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎলি। লৈবাক অসিনা ঐখোয়গী অথৌবশিং অসিগী মথৌনা, মরিংজেল, তুং হন্দবা অমসুং ৱাখল চেৎপবু মতম পুম্বদা নিংশিংদুনা লৈরগনি অমসুং মখোয়গী কত্থোকপগী থৌওংশিং অসুনা ইথিল পীদুনা ঐখোয়না মাং থানা চৎকনি”। মহাক্না হায়খিবদা কারগিল বিজয় দিবস অসি শুপ্নগী নুমিৎ অমখক্তা নত্তে তৌবতবু লৈবাক অসিগী লান্মীশিংগী মথৌনা অমসুং মরিংজেলবু ইকায় খুম্নবা উৎপনি হায়খি।
থৌনা ফরবা ভারতকী লান্মীশিংনা থেংনবা ঙম্লোইদবা মানবা খুদোংচাদবা কয়া, মীওইবনা হিংবদা ৱাগদবা মফম ওইবা, শাথিনা ইংবা অমসুং চোৎপা অইং অশাগী ফিভম ওইবা অমসুং য়েক্নবা অৱাংবা মফমদা লৈশিনখিবা মওংদা লৈখিবা খুৎ-থোক্নবগী থৌদোক অদুবু ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সনা নোংথক্তগী ঙাক্লৌ পীবা তেংবাংদগী মায় পাকপা ঙমখি। মসিগী নীংশিংনীংঙাই ওইরবা থৌদোক অসিগী হরাওবা ফোংদোকপা অমসুং অথৌবা ওইখ্রবা লান্মীশিংবু নীংশিংবা ওইনা লৈবাক শিনবা থুংনা হীরম কয়াগা লোয়ননা থৌরম কয়া পাংথোক্লি।
দিফেন্স সেক্রেতরী দাঃ অজয় কুমার অমসুং ঙাকশেল মন্ত্রালয়গী অতোপ্পা সিবিল অমসুং মিলিতরীগী সেনিয়র ওফিসিএলশিংনা থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।