Ministry of Chemicals and Fertilizers
Govt. making all efforts for ease of doing business in Fertilizer Sector
25 JUL 2020 1:54PM by PIB Delhi
Union Minister for Chemicals and Fertilizers Shri D.V Sadananda Gowda has said that NDA Government is making all efforts for ease of doing business in fertilizer sector so that it can be made Atmanirbhar in true sense and farmer community cab be served better.
Elaborating Various initiatives taken by the government in this direction Shri Gowda said the Department of Fertilizers has rolled out a More Farmer Friendly DBT 2.0 Version in July 2019 to improvise the existing DBT system and make it more user friendly. DBT 2.0 Version has three components namely, DBT Dashboard, PoS 3.0 Software and Desktop PoS version.
DBT Dashboards provide accurate real time information about the position of supply / availability / requirement of various fertilizers. It can be accessed by any general public at https://urvarak.nic.in
PoS 3.0 Software captures sale to different categories of buyers, generate sale receipts in multiple languages and provide soil health recommendations to the farmers to promote the balanced use of fertilizers. Desktop PoS Version is an alternative or added facility to PoS devices which is more robust and secure.
DBT in Fertilizers received 2 (two) awards namely, “SKOCH Gold Award for Governance’’ on 25.9.2019 and “Governance Now” Digital Transformation Award on 6th November 2019.
Highlighting the efforts made by government to ease the supply network for fertilizersin the countryShri Gowda stated thatcoastal shipping as an additional mode of transportation has been promoted. For this the policy for reimbursement of freight subsidy for distribution of subsidized fertilizers through coastal shipping or / and inland waterways was announced on 17.6.2019 and 18.9.2019. During 2019-20, 1.14 LMT of fertilizers have been moved through coastal shipping.
Referring to cost fixation rules for urea units union minister said that with the approval of CCEA his Department vide notification dated 30th March, 2020 removed the ambiguities in the Modified NPS-III. This will facilitate smooth implementation of Modified NPS-III which will result in grant of Additional Fixed Cost of Rs.350/MT to 30 Urea units and grant of special compensation of Rs. 150/MT to Urea units which are more than 30 years old and converted to gas which will incentivize these units to remain viable for sustained production. It will also facilitate continued operations of the urea units resulting in sustained and regular supply of Urea to the farmers.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
সরকারনা হারগী সেক্তরদা ইজ ওফ দুইং বিজিনেস হেনগৎনবা অঙম্বা থাক্তা হোৎনরি
25 JUL 2020 1:54PM by PIB Imphal
কেমিকেলস অমসুং ফর্তিলাইজর্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী দি.ভি. সদানন্দ গোরানা হায় এন.দি.এ. সরকারনা হারগী সেক্তরদা ইজ ওফ দুইং বিজিনেস হেনগৎনবা অঙম্বা থাক্তা হোৎন্দুনা অত্মানির্বারগী ৱাখল্লোন পোকহল্লি অমসুং লৌমীশিংদা মতেং ওইরগনি।
হীরম অসিদা সরকারনা লৌখৎপা তোঙান তোঙানবা খোঙথাংশিংগী মতাংদা পল্লদুনা শ্রী গোরানা হায় হৌজিক লৈরিবা দি.বি.তি. সিস্তেম অসি ফগৎহন্নবা অমসুং শীজিন্নবা নুংঙাইহন্নবা জুলাই ২০১৯দা লৌমীদা কান্নবা পীগদবা দি.বি.তি. ২.০. ভর্জন অমা ফর্তিলাইজর্স বিভাগনা পুথোকখ্রে। দি.বি.তি. ২.০. ভর্জন অসিদা মচাক অহুম য়াওরি মমিং ওইনা পল্লবদা, দি.বি.তি. দেশবোর্দ, পি.ও.এস. ৩.০ সোফৱের অমসুং দেক্সতোপ পি.ও.এস. ভর্জন অসিনি।
দি.বি.তি. দেশবোর্দশিংনা মখল কয়াগী হারশিংগী সপ্লাইগী/ফংবগী/মথৌ তাবগী ফীভম অদুগী মতাংদা অচুম্বা রিএল তাইম ইনফোর্মেসন পীরি। মসি মীয়াম্না https://urvarak.nic.in দা চংদুনা য়েংবা য়াগনি।
পি.ও.এস. ৩.০ সোফৱের অসিনা তোঙান তোঙানবা কাংলুপশিংগী বায়রশিংদা য়োনখিবা অদু হাপ্লি, লোল মখল কয়াদা য়োনখিবগী চেনিং পীরি অমসুং হারশিংগী চাং চান্নবা মওংদা হাপ্নবা লৌমীশিংদা লৈবাক্কী ফীভমগী মতাংদা তাক্লি। দেক্সতোপ পি.ও.এস. ভর্জন অসি হেন্না ফবা অমসুং চেকশিনবা পি.ও.এস. দিবাইজশিংগী মহুৎ অমা নত্রগা অহেনবা খুদোংচাবা অমা ওইরি।
দি.বি.তি. ফর্তিলাইজর্সনা মনা ২(অনি) ফংখি মমিং ওইনা পল্লবদা, ২৫.৯.২০১৯দা “এস.কে.ও.সি.ঐচ. গোল্দ এৱার্দ ফোর গোভর্নান্স” অমসুং নোবেম্বর ৬, ২০১৯দা “গোভর্নান্স নাও” দিজিতেল ত্রান্সফোর্মেসন এৱার্দ অসিনি।
লৈবাক অসিদা হারশিং সপ্লাই তৌবগী নেৎৱার্ক ফগৎহন্নবা সরকারনা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিংগী মতাংদা পল্লদুনা শ্রী গোরানা হায় পোৎ পুথোক পুশিন তৌনবা অহেনবা পাম্বৈ অমা ওইনা কোস্তেল শিপিং তৌখ্রে। পোলিসী অসিগী ওইনা কোস্তেল শিপিং নত্রগা ঈশিংগী লম্বীগী খুত্থাংদা সবসিদাইজ তৌবা হারশিং য়েন্থোকপগী ফ্রাইদ সবসিদীগী রিইমবর্সমেন্ত তৌনবা ১৭.০৬.২০১৯ অমসুং ১৮.৯.২০১৯দা লাউথোকখ্রে। ২০১৯-২০গী মনুংদা কোস্তেল শিপিংগী খুত্থাংদা হার এল.এম.তি. ১.১৪ হোনখি।
য়ুরিয়া য়ুনিৎশিংগী মমল লেপ্পগী কাংলোনশিং পল্লদুনা কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা হায় সি.সি.ই.এ.গী অয়াবগা লোয়ননা মহাক্কী বিভাগনা ২০২০গী মার্চ ৩০দা থোকখিবা নোতিফিকেসন্দা শেমদোক্লবা এন.পি.এস.-IIIদা য়াওবা চয়েৎনবশিং লৌথোকখ্রে। মসিনা শেমদোক্লবা এন.পি.এস.-III লাইনা ইমপ্লিমেন্ত তৌহল্লগনি অমসুং মসিনা মরম ওইরগা য়ুরিয়া য়ুনিৎ ৩০দা এম.তি. অমদা লুপা ৩৫০গী মমল লেপ্নবা অহেনবা শেন্থং অমসুং চহি ৩০ হেল্লবা অমসুং গ্যাসতা ওন্থোক্তুনা য়ুনিৎশিং অসি মতম শাংনা পুথোকপা ঙমহনবদা কান্নহল্লগদবা য়ুরিয়া য়ুনিৎশিংদা এম.তি. অমদা লুপা ১৫০গী অখন্নবা কম্পেন্সেসনগী শেন্থং ফংহল্লগনি। মসিনা লৌমীশিংদা মতম শাংনা অমসুং চাং নাইনা য়ুরিয়া সপ্লাই ঔনবা য়ুরিয়া য়ুনিৎশিং লেপ্তনা চল্লাইবদসু মতেং ওইরগনি।