Ministry of Health and Family Welfare
Highest single day recovery for the third consecutive day - 34,602 COVID patients discharged in last 24 hours
Cumulative COVID Recoveries cross 8 Lakh
Case Fatality Rate is 2.38% and progressively falling
24 JUL 2020 3:26PM by PIB Delhi
The trend of highest ever single day recoveries of COVID-19 patients continues unabated. For the third day in a row, the last 24 hours have recorded another high with 34,602 patients recovering. This has significantly bolstered the total number of recovered patients to cross 8 lakh and currently stands at 8,17,208. This has strongly boosted the recovery rate to reach a new high of 63.45% among COVID-19 patients.
As a result of these constantly growing number of recoveries, the recovered patients outnumber the active cases (4,40,135 today) by 3,77,073. This difference is showing a progressively growing upward trend.
The State/UT efforts are bolstered by the Central teams of experts sent to high case-load areas and through strategic discussions held by Central Government through VCs with State and District officials. With the dedicated efforts of healthcare workers, the recoveries are improving and case fatality is continuously falling, which currently stands at 2.38%.
The sustained rise in number of recoveries is the result of a well formulated and executed strategy of containment of COVID-19 by the State/UT governments under the guidance of Union Government. It primarily focuses on early detection through aggressive testing along with house-to-house surveys, contact tracing and surveillance of SARI/ILI cases to actively search for cases in the highly vulnerable categories. This is followed by effective containment plans and efficient clinical management through the ramped up three-tier health infrastructure and well executed Standard of Care Protocol. These have successfully aided in effective treatment in the hospitals and through home isolation which in turn has ensured that the hospitals remain unburdened for critical patients.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নুমিৎ হুম্নি থংন-থংননা নোংমদা খ্বাইদগী মশীং য়াম্না অনাবা ফগৎহনবা ঙমখ্রে – পুং ২৪গী মনুংদা কোবিদনা নারুরবা মীওই ৩৪,৬০২ য়ুমদা হনখ্রে
কোবিদনা নারুরবদগী ফরক্লবা পুন্না লাখ ৮ হেনখ্রে
শিবগী চাং অসি ২.৩৮% ওইদুনা খুমাং চাওনা নেম্থরক্লি
24 JUL 2020 3:26PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯গী অনাবশিং নোংমগী মনুংদা খ্বায়দগী ফগৎলকপা লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লী। নুমিৎ হুম্নি থংন-থংননা পুং ২৪গী মনুংদা অনাবা মশীং ৩৪,৬০২ ফহন্দুনা খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি। অনাবা মশিং পুন্না লাখ ৮ হেন্না ফহন্দুনা
অমসুং হৌজিক ফাওবদা ৮,১৭,২০৮ ফহনখ্রে। মসিনা কোবিদ-১৯গী অনাবাশিংবু ৬৩.৪৫% য়ৌহন্দুনা য়াম্না চাওনা অনাবা ফগৎলকগা ওইরি।
অনাবা ফগৎলকপগী মশিং হেনগৎলকপগী মরম ওইরদুনা ঙসি এক্তিব কেস মশীং ৪,৪০,১৩৫দগী ৩,৭৭,০৭৩দা লৈরি। মসিনা ফগৎলকপগী চাং য়াম্না খেৎননা উরি।
সেন্ত্রেলগী তিমগী এক্সপার্তশিংনা স্তেত/য়ু.তি.দা মতেং পাংদুনা কেস-লোদ ৱাংবা মফমদা থারি অমসুং সেন্ত্রেল গবর্নমেন্তনা ভি.সি.গী খুত্থাংদা স্তেত অমসুং দিস্ত্রীক্ত ওফিসিএলশিংগা লোয়ননা খন্নবনি। হেল্থকেয়র ৱার্করশিংগী কত্থোকপগা লোয়ননা হোৎনজবগী অনাবগী মশীং হেনগৎলক্লি অমসুং শিবগী চাং হন্থরক্তুনা হৌজিক ২.৩৮%দা লৈরি।
অনাবগী মশীং হেনগৎলক্লিবা অসি নিয়ম কাংলোন নিংথিনা চৎপগী মরমননি অমসুং স্তেত/য়ু.তি. সরকারনা কেন্দ্র সরকারগী মিৎয়েং মখাদা শেম্বা কোবিদ-১৯গী লালোংননি। মসিনা য়ুম য়ুম খুদিংগী সর্ভে, কন্তেক ত্রেসিং অমসুং এস.এ.আর.আই./আই.এল.আই. কেসকি সরবিলেন্স তৌদুনা হান্না খংদোকপা। মসিগী মখাদা ইফেক্তিব কন্তেনমেন্ত প্লান অমসুং ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত থ্রি-তায়র হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং ফজনা ইজুকেতেত থাক ৱাংবা চেকশিন থৌরাং। মসিনা হোস্পিতালদা মায় পাক্না লায়েংবা পিরি অমসুং য়ুমদা নাইতোম লৈহন্দুনা হোস্পিতালদা লৈরিবা অরুবা অনাবাশিংদা খর কোম্থোকহল্লী।
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবা কোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .