সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
দিপার্তমেন্ত ওফ বাইওতেক্নোলোজীনা জিন্নোভা বাইওফার্মাকোতিকেলস লিমিতেদকী নোবেল এম.আর.এন.এ.দা য়ুম্ফম ওইবা কোবিদ ১৯ ভেক্সিন কেন্দিদেৎ- ঐচ.জি.সি.ও.১৯গী সীদ ফন্দিং পীখ্রে
24 JUL 2020 12:27PM by PIB Imphal
চহি অসিগী অরোইবা শরুক্কী মমাংদা ভেক্সিন অসি ক্লিনিকেল ত্রাইএল তৌরবা য়াই
বি.আই.আর.এ.সি.না ইমপ্লিমেন্ত তৌবা ইন্দ সি.ই.পি.আই.গী মখাদা ভারত সরকারগী দিপার্তমেন্ত ওফ বাইওতেক্নোলোজীনা মতেং পাংলিবা ভেক্সিন দিস্কোবরী প্রোগ্রাম অসি অথুবদা ক্লিনিকেল ত্রাইলশিং তৌরগনি
দি.বি.ত.ব.আই.আর.এ.সি.না ভারত্তা ‘মখল অসিগী অহানবা ওইনা’ এম.আর.এন.এ.-য়ুম্ফম ওইবা ভেক্সিন শানবা প্লেৎফোর্ম অমা লিংখৎপা ঙমহনখ্রে। দি.বি.তি.না জেন্নোভাগী কোবিদ-১৯গী নোবেল সেল্ফ-এমপ্লিফাইয়িং এম.আর.এন.এ.- য়ুম্ফম ওইবা ভেক্সিন অমা ওইরিবা অসিগী দিবেলপমেন্তগীদমক সীদ ফন্দিং তৌখ্রে।
য়ু.এস.এ.গী সিএতলগী ঐচ.দি.তি. বাইওতেক কোর্পোরেসনগা চুংশিন্নদুনা জেন্নোভা না রোদেন্ত অমসুং নন-হ্যুমেন প্রিমেৎ মোদেলশিংদা খুদোংথিবা, ইম্ম্যুনোজেনিসিতী, ন্যুত্রেলাইজেসন এন্তিবোদীগী মওং চাংয়েং তৌখিবগা লোয়ননা এম.আর.এন.এ. ভেক্সিন কেন্দিদেৎ (ঐচ.জি.সি.ও.১৯) দিবেলপ তৌখ্রে। ভারতকী রিগুলেতরীগী অয়াবশিংগী মতুং ইন্না, কম্পনী অসিনা চহি অসিগী অরোইবদা মীওইবদা কাপন্নবা অহানবা ইঞ্জেক্সন শেম্নবা য়াম্না কন্না হোৎনরি
দি.বি.তি.গী সেক্রেতরী অমসুং বি.আই.আর.এ.সি.গী চ্যেরমেন ওইরিবা দা. রেনু স্বারুপমা হীরম অসিগী মতাংদা “মফম খঙদনা অমসুং অনৌবা পেথোজেনশিংদগী থোকহল্লকপা লায়নাশিংগী মপুং ফানা লাকশিন্নবা অনৌবা ৱাখল্লোনশিংগীমথৌ তাই। দি.বি.তি.না তেংবাংলিবা জেন্নোভা গী এম-আর.এন.এ.গী প্লেৎফোর্ম অসিনা অনৌবা ন্যুক্লিক এসিদ ভেক্সিন অমসুং দেলিবরী সিস্তেমশিং শীজিন্নরি। নেনোতেক্নোলোজী শীজিন্নরিবা মসিগী ভেক্সিনগী কেন্দিদেৎ অসিনা শাবগী মোদেলশিংদা মপুং ফানা কান্নবা ফংবা উৎখ্রে। জেন্নোভাগী অসিগুম্বা মখলগী তৌবা ঙম্বশিং অসিগা লোয়ননা ঐহাক্না ভেক্সিন কেন্দিদেৎ অসি মীওইবগী ক্লিনিকেল ত্রাইএলদা মপুং ফানা কান্নবা ফংলে হায়না উৎলবদি য়াম্না থুনা পুথোকপা হেনগৎহল্লগনি। ” হায়না হায়খি।
হীরম অসিগী মতাংদা জেন্নোভা বাইওফার্মাকোতিকেলস লিমিতেদকী সি.ই.ও. ওইরিবা দা. সঞ্জে সিংহনা হায় "মালেমগী ওইবা লমজেলদা অমসুং সস্তেনেবল সোলুসনশিং পুরকপদা থৌনা লৈনা অচৌবা খোঙথাংশিং লৌখৎপা মথৌ তাই। এম.আর.এন.এ.দা য়ুম্ফম ওইবা মথংগী চারোলগী ভেক্সিন অসি দিবেলপ তৌবদা দি.বি.তি.-বি.আই.আর.এ.সি.গী খোঙথাং, লমজিং-লমতাক্লিবা অমসুং শেলগী তেংবাং পীরিবা অসিবু জেন্নোভানা থাগৎলি। ঐখোয়না চুংশিন্নরিবা অসিনা কোবিদ-১৯গুম্বা লায়চৎ অমা থোক্লকপদা মীয়ামদা অহোংবা ভেক্সিন পুথোক্তুনা ফংহন্নবা পাম্বৈ ওইনবা অনৌবা তেক্নোলোজী পুথোক্নবা ইকো-সিস্তেম অমা শেম্বদা পান্দম থমখি।”
ঐচ.জি.সি.ও.১৯গী মরমদা
নোবেল এম.আর.এন.এ. ভেক্সিনগী কেন্দিদেৎ অমা ওইরিবা ঐচ.জি.সি.ও.১৯ অসিদা হোস্ত সেলশিংগী রিসেপ্তরগা লোয়ননা ইন্তরেক্ত তৌরিবা ভাইরস অসিগী স্পাইক প্রোতিন্দগী ঙাকথোকপা ঙম্বা হোস্ত সেলশিংনা এন্তিজেন শেম্বদা মতেং পাংনবা মথৌ তাবা পুম্নমক য়াওরি, অমসুং দেলিবরী ভেহিকল অমা ওইনা ‘লিপিদ ইনওর্গানিক নেনোপার্তিকল (লাইওন)’না মতেং পাংলি।
উচি অমসুং য়োংশিংদা ভেক্সিন অসিগী ন্যুত্রেলাইজিং এন্তিবোদীগী রেস্পোন্স অসি কোবিদ-১৯গী কনব্লেসেন্তদগী সেরাগা লোয়ননা চাংদম্নবদা য়ু.এস.-এফ.দি.এ.না পীরিবা ন্যুত্রেলাইজিং এন্তিবোদীশিংগী ১:১৬০তিতরগী মথক ওই।
মখা তানা, ঐচ.জি.সি.ও.১৯গী কান্নবশিং অদুদি মসিগী এম.আর.এন.এ.গী প্লেৎফোর্মগী দিজাইন অমসুং দেলিবরী ভেহিকল অসিনি। ঐচ.জি.সি.ও.১৯না 'মশা মতোমদা শেমগৎচবা ঙম্বা এম.আর.এন.এ. প্লেৎফোর্ম' অমা শীজিন্নদুনা কাপকদবা দোজ (দোজ-স্পেরিং ইফেক্ত) অদু নেমহনবা অমসুং মতম চানা এন্তিজেন রিলিজ তৌবা ঙমহল্লি। ঐচ.জি.সি.ও.১৯না শীজিন্নরিবা '‘লাইওন দেলিবরী সিস্তেম'’ অসিনা এদজুভেন্ত তৌবা ঙম্বা, স্তোরেজ স্তেবিলিতী হেনগৎহনবা, মসিনা থোকহনবা খুদোংচাদবশিং হন্থহনবা, প্রিমিএবিলিতী অমসুং বাইওএবাইলেবিলিতী হেনগৎহনবা ঙমহল্লি।
দি.বি.তি.গী মরমদা
সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈরিবা দিপার্তমেন্ত ওফ বাইওতেক্নোলোজী (দি.বি.তি.) অসিনা লৌউ-শিংউ, হকশেল, এনিমেল সাইন্সেস, এনবাইরনমেন্ত অমসুং ইন্দস্ত্রীগী লমশিংদা বাইওতেক্নোলোজী শীজিন্নবা হেনগৎহনবা য়াওনা ভারত্তা বাইওতেক্নোলোজী চাওখৎহনবদা মতেং পাংলি।
বি.আর.আর.এ.সি.গী মরমদা:
বাইওতেক্নোলোজী ইন্দস্ত্রী রিসর্স এসিস্তেন্স কাউন্সিল (বি.আই.আর.এ.ই.) অসি ভারত সরকারগী দিপার্তমেন্ত ওফ বাইওতেক্নোলোজীনা লৈবাক অসিগা মরী লৈনবা মথৌ তাবা পোত্থোকশিং পুথোক্নবা স্ত্রেতেজিক রিসর্স অমসুং ইনোবেসন পাংথোক্নবা হৌগৎলক্লিবা বাইওতেক এন্তর্প্রাইসশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং মথৌনা হাপ্নবা ইন্ত্রফেস এজেন্সি অমা ওইনা লিংখৎখিবা নোৎ-ফোর-প্রোফিৎ সেক্সন ৮, সেদ্যুল বি., পব্লিক সেক্তর এন্তর্প্রাইস অমনি।
জেন্নোভাগী মরমদা:
ভারতকী পুনেদা হেদক্বাতর ওইবা জেন্নোভা ফার্মাকোতিকেল্স লিমিতেদ অসি তোঙান তোঙানবা ইন্দিকেসন কয়াদা পুন্সি মাংআ য়াবা লায়নাশিং মায়োক্ননবা রিসর্স ,দিবেলপমেন্ত, প্রদক্সন, অমসুং বাইওথেরাপিওতিক্স কম্মর্সিএলাইজেন তৌবদা কত্থোক্লবা বাইওতেক্নোলোজি কম্পনী অমনি। অহেনবা খংনবা https://gennova.bioদা চংবীয়ু।
নত্রগা মখাতা বা ই-পাউগী: দি.বি.তি./বি.আর.এ.সি.গী কম্ম্যুনিকেসন সেলদা কন্তেক তৌবীয়ু
@DBTIndia@BIRAC_2012
www.dbtindia.gov.inwww.birac.nic.in

Ministry of Science & Technology
Department of Biotechnology provides seed funding for Gennova Biopharmaceuticals Ltd.’s novel mRNA based COVID 19 Vaccine candidate-HGCO19
24 JUL 2020 12:27PM by PIB Delhi
The vaccine is likely to go to Clinical Trial before the year ends
Vaccine Discovery Programme supported by the Department of Biotechnology, Govt. of India under Ind CEPI, implemented by BIRAC will soon move into clinical trials
DBT-BIRAC has facilitated the establishment of ‘first-of-its-kind’ mRNA-based vaccine manufacturing platform in India. DBT has provided seed funding for the development of Gennova’s novel self-amplifying mRNA-based vaccine candidate for COVID19.
In collaboration with HDT Biotech Corporation, Seattle, USA, Gennova has developed an mRNA vaccine candidate (HGCO19), with demonstrated safety, immunogenicity, neutralization antibody activity in the rodent and non-human primate models. The company is working aggressively to ensure first human injection by the end of the year, subject to Indian regulatory approvals.
Dr Renu Swarup, Secretary, DBT and Chairperson, BIRAC, speaking on the subject said that “diseases emanating from unknown and new pathogens require novel ideas for effective mitigation. Gennova’s m-RNA platform supported by DBT utilizes the advances in nucleic acid vaccine and delivery systems. This vaccine candidate that makes use of nanotechnology has shown promise to be effective in animal models. With the kind of capacities Gennova has, I am confident that this vaccine candidate can be rapidly scaled up, once proven effective in human clinical trials.”
Speaking on the development, CEO of Gennova Biopharmaceuticals Ltd, Dr. Sanjay Singh said, “Bold moves are necessary to create globally competitive and sustainable solutions. Gennova appreciates DBT- BIRAC's initiative, guidance, and financial support towards the development of mRNA based next-generation vaccine. Our partnership is poised towards creating an eco-system for cutting-edge technology, providing solution towards making a cost-effective vaccine that can reach to the masses in a pandemic situation like COVID-19.”
About HGCO19
The novel mRNA vaccine candidate, HGCO19, has all the necessary arsenal to guide the host cells to make the antigen -spike protein of the virus, reported to interact with host cells receptor, and supported by ‘lipid inorganic nanoparticle (LION)’ as a delivery vehicle.
The neutralizing antibody response of the vaccine in mice and non-human primates was comparable with the sera from the convalescent patients of COVID-19, above the US-FDA recommended titre of 1:160 for neutralizing antibodies.
Further, advantages of HGCO19 are its mRNA platform design and delivery vehicle. HGCO19 uses a ‘self-replicating mRNA platform’ that ensures the low injectable dose(dose-sparing effect) and sustained antigen release for a longer duration. ‘LION delivery system’ used for HGCO19 has adjuvanting property, enhanced storage stability, reduced adverse effects, improved permeability and bioavailability.
About DBT
The Department of Biotechnology (DBT), under the Ministry of Science & Technology, promotes and accelerates the development of biotechnology in India, including growth and application of biotechnology in the areas of agriculture, healthcare, animal sciences, environment and industry.
About BIRAC:
Biotechnology Industry Research Assistance Council (BIRAC) is a not-for-profit Section 8, Schedule B, Public Sector Enterprise, set up by Department of Biotechnology (DBT), Government of India as an Interface Agency to strengthen and empower the emerging Biotech enterprise to undertake strategic research and innovation, addressing nationally relevant product development needs.
About Gennova
Gennova Biopharmaceuticals Ltd., headquartered in Pune, India, is a biotechnology company dedicated to the research, development, production, and commercialization of biotherapeutics to address life-threatening diseases across various indications. To findout more visit https://gennova.bio
or Further Information: Contact Communication Cell of DBT/BIRAC
@DBTIndia@BIRAC_2012
www.dbtindia.gov.inwww.birac.nic.in