স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
বিশ্ব স্বাস্থ্য সংস্থাৰ পৰামৰ্শক্ৰমে ১৯খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত প্ৰতি ১০লাখত প্ৰতিদিনে ১৪০তকৈ অধিক পৰীক্ষা সম্পন্ন কৰিছে
ভাৰতত বৰ্তমান আক্ৰান্তৰ হাৰ ৮.০৭%
৩০খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত আক্ৰান্তৰ হাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় গড় হিচাপতকৈ নিম্ন
21 JUL 2020 7:38PM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ৰ মোকাবিলা কৰাত পৰীক্ষা, চিনাক্ত, চিকিৎসা এই কৌশল সর্বাত্মক ৰূপত গ্রহণ কৰা হৈছে৷ কেন্দ্রীয় চৰকাৰৰ নেতৃত্বত ৰাজ্য আৰু কেন্দ্রীয় শাসিত অঞ্চলসমূহে বিভিন্ন প্ৰচেষ্টা গ্রহণ কৰিছে৷ নমুনা পৰীক্ষা কৰাৰ প্ৰচেষ্টা বৃদ্ধিৰ ফলত দৈনিক প্রতি ১০ লাখত ১৮০টাকৈ নমুনা পৰীক্ষা কৰাটো সম্ভৱ হৈছে৷
‘ক’ভিড-১৯ৰ পৰিপ্রেক্ষিতত জনস্বাস্থ্য আৰু সামাজিক ব্যৱস্থাপনাৰ বাবে জনস্বাস্থ্যৰ নিয়মাৱলী’ শীর্ষক বিশ্ব স্বাস্থ্য সংস্থাৰ পৰামর্শক্ৰমে সন্দেহজনক ক’ভিড-১৯ত সংক্রমিতত সর্বাত্মক নিৰীক্ষণৰ ওপৰত জোৰ দিয়া হৈছে৷ তদুপৰি, প্রতিখন দেশক বিশ্ব স্বাস্থ্য সংস্থাই দৈনিক প্রতি ১০ লাখ লোকৰ বিপৰীতে ১৪০টা নমুনা পৰীক্ষাৰ পৰামর্শ আগবঢ়াইছে৷
১৯খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত প্ৰতি ১০লাখত প্ৰতিদিনে ১৪০তকৈ অধিক পৰীক্ষা সম্পন্ন কৰিছে৷ গোৱাত প্ৰতি ১০লাখ লোকৰ বিপৰীতে সৰ্বাধিক ১,৩৩৩গৰাকী লোকৰ নমূনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে৷
ইফালে, কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰ আৰু আইচিএমআৰে ধাৰাবাহিকভাৱে ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহক পৰীক্ষাৰ পৰিমাণ বৃদ্ধিৰ পৰামৰ্শ আগবঢ়াইছে৷ ভাৰতত প্ৰতি ১০লাখ লোকৰ বিপৰীতে বৰ্তমান পৰীক্ষা সম্পন্ন কৰা লোকৰ সংখ্যা ১০,৪২১ হৈছে৷ এই প্ৰচেষ্টাই ক’ভিড-১৯ত আক্ৰান্ত লোকক শীঘ্ৰে চিনাক্ত কৰাৰ লগতে সময়মতে তথা ফলপ্ৰসূ চিকিৎসা আগবঢ়োৱাত সহায় হৈছে৷
শেহতীয়া তথ্যমতে ভাৰতত আক্ৰান্ত লোকৰ হাৰ ধাৰাবাহিকভাৱে হ্ৰাস পাই ৮.০৭% হৈছে৷ ৩০খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত আক্ৰান্তৰ হাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় গড় হিচাপতকৈ নিম্ন হৈছে৷ক’ভিড-১৯ সম্পৰ্কীয় সকলো প্ৰমাণীকৃত আৰু আপডেটেড তথ্য, নিৰ্দেশনা আৰু পৰামৰ্শৱলীৰ বাবে অনুগ্ৰহ নিয়মীয়াকৈ পৰিদৰ্শন কৰকঃ https://www.mohfw.gov.in/.

Ministry of Health and Family Welfare
19 State/UTs conducting more than 140 tests/day/million, as advised by WHO
India currently has 8.07% Positivity Rate
30 State/UTs have lower Positivity Rate than India average
21 JUL 2020 7:38PM by PIB Delhi
The “Test, Track, Treat” strategy encapsulates the holistic framework for management of COVID-19. Led by the Centre, it has been implemented through various measures by the State/UT governments. While States/UTs have substantially expanded their testing network, they have also undertaken measures to facilitate widespread testing by people at large. As a result the national average of tests/day/million has substantially jumped to 180, as on date.
WHO in its Guidance Note on “Public Health Criteria to Adjust Public Health and Social Measures in the Context of COVID-19” has advised comprehensive surveillance for suspected COVID19 cases. WHO has advised that a country needs 140 tests/day/ million population.
There are currently 19 State/UTs which are conducting more than 140 tests per day per million. The State of Goa is testing highest at 1333 tests per day per million.
The Centre and ICMR have continually advised the State/UT governments to improve the number of tests conducted. Through the coordinated efforts, India’s testing per million (TPM) has increased to 10421. This has helped in early detection and timely and effective clinical management of COVID-19 cases.
In tandem with increased testing, the Confirmation Rate or Positivity Rate for India is continuously reducing and currently stands at 8.07%. There are 30 State/UTs in India which have lower Positivity Rate than the India average. This indicates that Centre-led initiative of increased testing is working in yielding positive results.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.