Ministry of Health and Family Welfare
19 State/UTs conducting more than 140 tests/day/million, as advised by WHO
India currently has 8.07% Positivity Rate
30 State/UTs have lower Positivity Rate than India average
21 JUL 2020 7:38PM by PIB Delhi
The “Test, Track, Treat” strategy encapsulates the holistic framework for management of COVID-19. Led by the Centre, it has been implemented through various measures by the State/UT governments. While States/UTs have substantially expanded their testing network, they have also undertaken measures to facilitate widespread testing by people at large. As a result the national average of tests/day/million has substantially jumped to 180, as on date.
WHO in its Guidance Note on “Public Health Criteria to Adjust Public Health and Social Measures in the Context of COVID-19” has advised comprehensive surveillance for suspected COVID19 cases. WHO has advised that a country needs 140 tests/day/ million population.
There are currently 19 State/UTs which are conducting more than 140 tests per day per million. The State of Goa is testing highest at 1333 tests per day per million.
The Centre and ICMR have continually advised the State/UT governments to improve the number of tests conducted. Through the coordinated efforts, India’s testing per million (TPM) has increased to 10421. This has helped in early detection and timely and effective clinical management of COVID-19 cases.
In tandem with increased testing, the Confirmation Rate or Positivity Rate for India is continuously reducing and currently stands at 8.07%. There are 30 State/UTs in India which have lower Positivity Rate than the India average. This indicates that Centre-led initiative of increased testing is working in yielding positive results.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
দবল্যু .ঐচ.ও.গী পাওতাক্কী মতুং ইন্না রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী ১৯না মী মশিং মিলিয়নগী ওইনা নোংমদা তেস্ত ১৪০ পাংথোক্লি
ভারত্তা হৌজিক-হৌজিক পোজিতিব ওইবগী চাং অসি চাদা ৮.০৭
ভারতকী ওইবা চাংচৎতগী রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী ৩০দা পোজিতিব ওইবগী হন্থবা চাং
21 JUL 2020 7:38PM by PIB Imphal
“তেস্ত, ত্রেক, ত্রিত"কী লাল্লোংনা কোবিদ-১৯বু নিংথিজনা য়েংশিন্নবগীদমক অশেংবা মওংদা শেম্লবা ফ্রেমৱর্ক অসিদা পুনশিন্দুনা শেম্মি। কেন্দ্রনা লুচিংদুনা রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী সরকারশিংনা তোঙান-তোঙানবা থবক-থৌরাংশিং পাংথোকহনখ্রে। রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা মখোয়গী লেপ্তনা তেস্ত তৌবগী নেতৱর্ক অসি পাকথোক-চাওথোকহনখিদুনা য়াম্লবা মীশিং তেস্ত তৌবগী অচৌবা থবক পায়খৎখ্রে। মসিগী মহৈ ওইনা হৌজিক্কী ওইনা লৈবাক অসিদা নোংমদা লেপ্তনা তেস্ত তৌবগী চাং অসি মী মশিং মিলিয়ন্দা ১৮০ য়ৌবা ঙমখ্রে।
“কোবিদ-১৯গী মতাংদা মীয়ামগী হকশেল অমসুং ময়ামগী ওইবা থৌরাংশিং চানবা মওংদা শেম্নবগীদমক মীয়ামগী হকশেলগী ক্রাইতেরিয়া”গী মতাংদা দবল্যু.ঐচ.ও.গী লমজিং-লমতাক্তা কোবিদ-১৯ কেসশিং লৈবগী চিংনবা অথোইবা মওংদা য়েংশিন্নবা পাওতাক পীখ্রে। দবল্যু.ঐচ.ও.না নোংমদা মী মশিং মিলিয়ন্দা তেস্ত ১৪০ পাংথোক্নবা হায়খ্রে।
হৌজিক-হৌজিক রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী ১৯না মী মশিং মিলিয়ন্দা নোংমদা তেস্ত ১৪০ পাংথোক্লি। গোৱানা মী মশিং মিলিয়নগী ওইনা খ্বাইদগী চাং ৱাংনা নোংমদা তেস্ত ১৩৩৩ পাংথোক্লি।
কেন্দ্র অমসুং আই.সি.এম.আর.না রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা তেস্ত তৌবগী মশিং হেনগৎহন্নবা লেপ্তনা পাওতাক পীখ্রে। তেংবাং পীনদুনা পুন্না হোৎনমিন্নবদগী ভারতকী তেস্তিং পর মিলিয়ন(তি.পি.এম.) অসি ১০৪২১দা হেনগৎখ্রে। মসিনা লায়না লৈবা-লৈতবা অসি ঙন্না অমদি মতম চানা খংদোকপদা অমদি নিংথিজনাকোবিদ-১৯ লায়েং চত্থবদা মতেং ওইহনখ্রে।
তেস্ত তৌবগী মশিংদা হেনগৎলকপগী মওং অসিনা ভারতকী কনফর্মগী চাং নত্রগা পোজিতিবগী চাং অসি লেপ্তনা হন্থরক্লি অমসুং হৌজিক চাদা ৮.০৭গী চাংদা লৈরি।
লৈবাক অসিগী ওইবা চাংগা য়েংনবদা রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী ৩০দা পোজিতিব ওইবগী হন্থবা চাংদা লৈরি। মসিদগী তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎনবা ভারত সরকারনা লুচিংদুনা পায়খৎপা থবক-থৌরাং অসিগী মহৈ অসি অফবা মওংদা ওইরক্লি হায়বসি তাকই।
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।