ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ান এয়র ফোর্স কমান্দর্স কনফরেন্স- জুলাই ২০২০
22 JUL 2020 1:28PM by PIB Imphal
ঙসি জুলাই ২২, ২০২০দা নিউ দিল্লিগী এয়র হেদক্বাতর্স(বায়ু ভাবন)দা দিফেন্স মিনিস্তর রাজনাথ সিংহনা ইন্দিয়ান এয়র ফোর্স কমান্দর্স কনফরেন্স(এ এফ সি সি) হৌদোকখ্রে। চীফ ওফ এয়র স্তাফ, এয়র চীফ মার্সেল আর.কে.এস বাদৌরিয়া অমসুং মিনিস্ত্রিগী অতোপ্পা সেনিয়র ওফিসিএলশিংনা দিফেন্স মিনিস্তর তরাম্না ওকখি।
কনফরেন্স অদুদা দিফেন্স মিনিস্তরনা হায়খি বালাকোত্তা ইন্দিয়ান এয়র ফোর্সনা চৎথখিবা এয়র স্ত্রাইক অমসুং নোংপোক থংবা লাদাখকী হৌজিক ওইরিবা ফিবম অসিদা মরুওইবা মফমশিংদা ইন্দিয়ান এয়র ফোর্সগী খুৎলায়শিং য়াংনা পৈশিল্লকপা অসিনা য়েক্নবশিংদা অকনবা পাউজেল অমা পীরে। লৈবাক অসিগী মনিংতম্বা ঙাক্নবা লৈবাক অসিনা লৌরিবা ৱারেপ অসিনা লৈবাক অসিগী লান্মীশিংদা মীয়াম্না থম্লিবা থাজবশিং হেন্না চেৎশিনহল্লে। এল.এ.সিদা উংখৎনবা হন্থহন্নবা হৌজিক পায়খৎলিবা থবকশিং মহাক্না থাগৎখি অমসুং থৌদোক অমা হেক্তা থোরকপদা থেংননবা থৌরাং তৌদুনা লৈনবা মহাক্না ইন্দিয়ান এয়র ফোর্সতা তকশিনখি।
কোবিদ-১৯ লাইচৎ থেংননবা লৈবাক অসিনা পায়খৎলিবা থবকশিং ইন্দিয়ান এয়র ফোর্সনা পাংখিবা মতেংশিং অমসুং হাদর মিসনশিংদা লৌখিবা থৌদাংশিংগীদমক মহাক্না থাগৎখি। মহাক্না হায়খি ঙাকশেনগী খুৎলায়শিং শাবদা মশা-মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা অসি দরকার ওই অমসুং চহি অসিগী কনফরেন্স অসিগী পান্দম ‘মথং চহি ১০দা আই.এ.এফ’ অসি লৈবাক অসিনা মশাগী ওইবা পোৎথোকশিং পুথোকপা হেনগৎহন্নবা হোৎনরিবশিং অসিদা য়াম্না চুনরে। সি.দি.এস হাপ্পা অমসুং দি.এম.এ শেম্বদগী সর্বিস অহুমগী মরক্তা মতেং পাংনবা অমসুং পুন্না থবক তৌমিন্নবা হেনগৎলে।
দিফেন্স মিনিস্তরনা হায়খি অনৌবা তেক্নোলোজিশিং শীজিন্নবা অমসুং নানো তেক্নোলোজি, আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স, সাইবর ক্রাইম অমসুং স্পেস দোমেনশিংদা ইন্দিয়ান এয়র ফোর্সনা থবকশিং পায়খৎলে। আমর্দ ফোর্সশিংদা শেন-থুম নৎত্রগা অতোপ্পশিং মখোয়না পাম্লিবশিং ফংহনগনি হায়না মহাক্না কমান্দর্সশিংদা থাজবা পীখি।
চীফ ওফ এয়র স্তাফনা হায়খি, ইন্দিয়ান এয়র ফোর্সনা শিংনরকপশিং থেংননবা থৌরাং তৌদুনা লৈরি অমসুং য়েক্নবশিংনা খুৎ থারকপদা থেংননবা য়ুনিতশিংনা শেম-শাদুনা লৈরি। লান্মী অমসুং খুৎলায়শিং পৈশিনবা অমসুং থৌরাং তৌবগী মতাংদা কমান্দশিংনা পায়খৎলিবা থবকশিং অসি মতিক চারে অমসুং থাগৎনিঙাইনি। মতিক চাবা পাউখুম অমা পীনবা অতেনবা মতমগী মনুংদা ফিবমশিং লাকশিনবা ঙম্নবা মিৎয়েং চঙবা দরকার ওই।
নুমিৎ অহুমনিগী মীফম অদুদা, শিংনরকপশিং থেংননবা মথং চহি ১০দা ইন্দিয়ান এয়র ফোর্সকী তৌবা ঙম্বশিং শেমগৎনবা খন্নদ্রিঙৈ মমাংদা হৌজিক ওইরবা ফিবমশিং কমান্দরশিংনা অমুক হন্না য়েংশিনগনি।

Ministry of Defence
Indian Air Force Commanders’ Conference – July 2020
22 JUL 2020 1:28PM by PIB Delhi
The Air Force Commanders’ Conference (AFCC) was inaugurated by the Hon’ble Raksha Mantri Shri Rajnath Singh on 22 Jul 20 at Air Headquarters (Vayu Bhawan). Chief of the Air Staff,Air Chief Marshal RKS Bhadauria welcomed the Hon’ble Raksha Mantri and other senior officials from the MoD.
In his address to the Air Force Commanders, Raksha Mantri appreciated the proactive response by the IAF in bolstering its operational capabilities over the past few months. He stated that the professional manner in which IAF conducted the air strikes in Balakot as well as rapid deployment of IAF assets at forward locations in response to the prevailing situation in Eastern Ladakh has sent a strong message to the adversaries. Raksha Mantri said that the nation’s resolve to defend its sovereignty stands firm on the faith its people have in the capability of its Armed Forces. He alluded to the ongoing efforts for de-escalation on LAC and urged the IAF to stand ready to handle any eventuality.
He praised the stellar contribution by IAF in supporting the nation’s response to COVID-19 pandemic and the role played during several HADR missions. He highlighted the need to achieve self-reliance in defence production and noted that the theme chosen for this AFCC – ‘IAF in the Next Decade’ - was very apt for enhancing efforts towards indigenisation in the days to come. He lauded the progress made towards enhancing synergy and integration within the three services since the appointment of CDS and creation of DMA.
The Raksha Mantri concluded by acknowledging IAF’s role in adapting to changes in technology and adopting emerging capabilities in Nano Technology, Artificial Intelligence, Cyber and Space domains. He assured the commanders that all requirements of the Armed Forces, whether financial or otherwise, would be fulfilled.
The CAS in his address to the Commanders stated that the IAF was well prepared to counter short term as well as strategic threats and the units were evenly poised to counter any aggressive action by the adversary. He noted that the response by all Commands in ensuring deployment and readiness of forces was prompt and laudable. He emphasized on the need to focus on the ability to handle situations at a short notice for ensuring a robust response.
During the three day conference, commanders will review the current operational scenario and deployments before deliberating on building the IAF capabilities in the next decade to tackle all emerging threats.