Ministry of Railways
Pre-application conference on Private Train Project held today
16 prospective Applicants participated in this conference
Trains to run on Public Private Partnership
This initiative will bring new technologies, boost revenues and increase job opportunities
These 151 trains will be in addition to the trains which have already been running
The issues and concerns raised by the prospective applicants were discussed and clarifications were provided by the officials of Ministry of Railways and NITI Aayog for improved clarity on the provisions of RFQ and bidding framework
Multiple operators in train operations will create competition and improve service delivery
21 JUL 2020 6:26PM by PIB Delhi
Ministry of Railways has organized Pre application conference on Private Train Project today. The conference received an over-whelming response with participation of around 16 prospective Applicants.
Ministry of Railways has invited 12 Request for Qualifications for private participation in operation of passenger train services over 109 Origin Destination pair of routes through introduction of 151 modern Trains (Rakes) which shall be in addition to the existing trains operated on the network.
This is the first initiative of private investment for running Passenger Trains over Indian Railway Network. The project would entail private sector investment of about Rs 30,000 crore.
The initiative is towards improving the availability of transportation services to the people of this Nation, introduce modern technology rolling stock and services that would improve the overall travel experience of passengers. Multiple operators in train operations will create competition and improve service delivery. This initiative is also intended at reducing demand supply deficit in the passenger transportation sector.
The private entities for undertaking the projected will be selected through a two-stage competitive bidding process comprising of Request for Qualification (RFQ) and Request for Proposal (RFP).
As part of the Biding Process, Ministry of Railways has conducted first pre-Application Conference on July 21, 2020 which has received an over-whelming response with participation of around 16 prospective Applicants. The issues and concerns raised by the prospective Applicants were discussed and clarifications were provided by the officials of Ministry of Railways and NITI Aayog for improved clarity on the provisions of RFQ and bidding framework. The queries were mainly related eligibility criteria, bid process, procurement of rakes, operations of trains and composition of clusters.
There were queries on haulage charges for which Ministry of Railways has replied that haulage charges will be specified upfront and will be suitably indexed for the entire concession period thereby bringing certainty in the haulage charges.
Ministry of Railways will also be providing the details of passenger traffic being handled on the routes under biding. This will enable bidders to undertake their due diligence in the project
Ministry of Railways has clarified that trains to operated under the project can be either purchased or taken on lease by the private entities. Ministry of Railways has also clarified that risks with regard to operation of trains shall be allocated to the parties in an equitable manner.
Ministry of Railways will be providing written replies to the queries received from the prospective Applicants by July 31, 2020. The second pre-application conference is scheduled on 12 Aug 2020.

রেলৱে মন্ত্রালয়
প্রাইবেৎ ত্রেন প্রোজেক্তকী মতাংদা ঙসি প্রি-এপ্লিকেসন কনফরেন্স পাঙথোকখ্রে
কনফরেন্স অসিদা থাজবা য়াবা এপ্লিকান্ত ১৬না শরুক য়াখি
ত্রেনশিংনা পব্লিক প্রাইবেৎ পার্তনরশিপতা চেল্লগনি
মসিগী খোংথাং অসিনা অনৌবা তেক্নোলোজী পুশিল্লক্লগনি, রেবিন্যু হেন্না তাল্লগনি, অমসুং থবক্কী খুদোংচাবা হেন্না ফংহল্লগনি
হায়রিবা ত্রেন ৫১ অসি মমাংদগী চেল্লক্লিবা ত্রেনশিংগী মথক্তা অহেনবা ত্রেন্নি
থাজবা য়াবা এপ্লিকান্তশিং পুখৎলকপা খুদোংচাদবা অমসুং য়েংশিন্নিঙাই ওইবশিং খন্নখি অমসুং রেলৱে মন্ত্রালয় অমসুং নিতি আয়োগকী ওফিসিএলশিংনা শেংদোক্তুনা আর.এফ.ক্যু. অমসুং নিলাম লাউবগী ফ্রেমৱার্কশিংগী মতাংদা হেন্না ময়েক শেংনা তাকখি
ত্রেনশিংগী মথৌ তৌহন্নবা হোৎনবদা ওপরেতর মশীং য়ামহনবনা চাংদম্নবগী চাং হেনগত্তুনা থবক পাঙথোকপদা হেন্না ফগৎহনগনি
21 JUL 2020 6:26PM by PIB Imphal
রেলৱে মন্ত্রালয়না ঙসি প্রাইবেৎ ত্রেন প্রোজেক্তকী মতাংদা প্রি- এপ্লিকেসন কনফরেন্স পাঙথোকখ্রে। কনফরেন্স অসিবু থাজবা য়াবা এপ্লিকান্ত ১৬না শরুক য়াদুনা শিংথানখি।
রেলৱে মন্ত্রালয়না হৌজিক নেৎৱার্ক অসিদা চেল্লিবা ত্রেনশিং অসিগী মথক্তা অনৌবা ত্রেন (রাকেস) ১৫১ অমগা হাপচিন্দুনা ওরিজিন দেস্তিনেসন ১০৯দা লৈরিবা লম্বী জুরাশিং অসিদা প্রাইবেৎ ওইনা মী পুবা ত্রেন মথৌ তৌহন্নবগীদমক রিক্বেস্ত ১২ কৌখ্রে।
ইন্দিয়ন রেলৱে নেৎৱার্ক্তা মী পুবা ত্রেনশিংবু প্রাইবেৎ ওইনা শেল থাদহন্নবগী লৌখৎপা অহানবা খোংথাংনি। প্রোজেক্ত অসিনা লুপা কোতি ৩০,০০০ লোমগী প্রাইবেৎ সেক্তর ইনভেস্তমেন্তকী পুক্নিং চিংশিল্লগনি।
হায়রিবা খোংথাং অসি লৈবাক অসিদা লৈরিবা মীয়ামগী চত্থোক চৎশিনগী পাম্বৈ ফংবা হেনগৎনবনি, অনৌবা তেক্নোলোজীগী য়াওরবা ত্রেন চেনবা হৌনবনি, অমসুং মীয়ামদা হেন্না নুংঙাইরবা খোংচৎ অমা পীনবগীদমক্তনি। ত্রেনশিংগী মথৌ তৌহনবদা ওপরেতর মশীং য়ামহনবনা চাংদম্নহন্দুনা থবক পাঙথোকপদা হেন্না ফগৎহনগনি। হায়রিবা খোংথাং অসি মী পুবা ত্রান্সপোর্তেসনগী সেক্তরদা দিমান্দ সপ্লাই দিফিসিৎ হন্থনবগীদমক হৌদোকপনি।
প্রোজেক্ত অসিবু পায়নবগীদমক লৌগদবা প্রাইবেৎকী এন্তাইতীশিং অসি তাংকক অনী থোক্না খনগদবা য়াম্না চাংদম্নিংঙাই ওইবা রিক্বেস্ত ফোর ক্বালিফিকেসন (আর.এফ.ক্যু.) অমসুং রিক্বেস্ত ফোর প্রোপোজেল (আর.এফ.পি.) হায়না পাঙথোক্কনি।
নিলাগী থৌওং অসিগী শরুক অমা ওইনা, রেলৱে মন্ত্রালয়না অহানবা প্রি এপ্লিকেসন কনফরেন্স অমা জুলাই ২১, ২০২০দা য়াম্না পাম্নবা মওং অমদা এপ্লিকান্ত ১৬না শরুক য়াদুনা পাঙথোকখ্রে। থাজবা য়াবা এপ্লিকান্তশিং পুখৎলকপা খুদোংচাদবা অমসুং য়েংশিন্নিঙাই ওইবশিং খন্নখি অমসুং রেলৱে মন্ত্রালয় অমসুং নিতি আয়োগকী ওফিসিএলশিংনা শেংদোক্তুনা আর.এফ.ক্যু. অমসুং নিলাম লাউবগী ফ্রেমৱার্কশিংগী মতাংদা হেন্না ময়েক শেংনা তাকখি। মখোয়না থাংগৎলকখিবা ৱাকৎশিংগী মনুংদা লৌবা য়াবগী ফিবম, নিলামগী থৌওং, রেকশিং লৈবা, ত্রেনশিং মথৌ তৌহনবা অমসুং ক্লস্তর শাগৎপশিং য়াওখি।
হোলেজ চার্জশিংগী মতাংদা ৱাহংশিং পুখৎলকখি, মসিদা রেলৱে মন্ত্রালয়না হোলেজ চার্জ অসি মাঙজৌননা পীগদবা ওইবনা চান্নবা মওংদা কন্সেসন পেরদ অদুমগী ওইনা ইন্দেক্স তৌবনা চয়েৎননিংঙাই অমত্তা লৈতনা মাংজৌননা খঙবা ঙমগনি হায়খি।
রেলৱে মন্ত্রালয়না নিলাম অসিগী মখাদা লৈগদবা মী পুদুনা চৎকদবা লম্বীগী অকুপ্পা মরোল থোরকখিগনি। মসিনা নিলাম লাউবদা শরুক য়ারিবশিংবু প্রোজেক্ত অসিদা হেন্না চেকশিনবা হেনগনি।
প্রোজেক্ত অসিগী মখাদা চেনগদবা ত্রেনশিং অসি প্রাইবেৎ এন্তাইতীশিংনা লৈজবা য়াই নত্ত্রগা অশানবা ওইনা ৱাইরবসু য়াই হায়না রেলৱে মন্ত্রালয়না শেংদোকখি। রেলৱে মন্ত্রালয়না মসিমসু হায়খি মদুদি ত্রেনশিং অসি মথৌ তৌহনবদা থোক্লকপা রিস্কসু পার্তীশিংদা চপ মান্নবা মওংদা পীগনি হায়খ্রে।
এপ্লিকান্তশিংনা হংলকপা ৱাহংশিংগী পাউখুম ওইনা রেলৱে মন্ত্রালয়না জুলাই ৩১, ২০২০ ফাওবগী মনুংদা ইদুনা পীগনি। অনীশুবা প্রি এপ্লিকেসন কনফরেন্স অসি ওগস্ত ১২, ২০২০দা পাঙথোক্নবা মতম লেপখ্রে।