স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ৰপৰা ৭ লাখৰো অধিক লোকৰ আৰোগ্য লাভ
২.৪৬% ৰে বিশ্বৰ ভিতৰতে ন্যূনতম মৃত্যুৰ হাৰ ভাৰতৰ
20 JUL 2020 2:44PM by PIB Guwahati
দেশত আক্ৰান্ত লোকৰ মৃত্যুৰ হাৰ নিৰৱচ্ছিন্নভাৱে অৱনমিত হৈ আছে। আজি এই হাৰ ২.৪৬% লৈ অৱনমিত হয়। যাৰ জৰিয়তে বিশ্বৰ ভিতৰতে ভাৰতৰ আক্ৰান্ত লোকৰ মূত্যুৰ হাৰ ন্যূনতম হৈ পৰে। এটা সু পৰিকল্পিত মানসম্পন্ন যতন প্ৰট’কলৰ জৰিয়তে পৰিমিত আৰু তীব্ৰভাৱে আক্ৰান্তসকলৰ ফলপ্ৰসূ ক্লিনিকেল ব্যৱস্থাপনাৰ বাবেই ক’ভিড ৰোগীসকলে অধিক হাৰত আৰোগ্য লাভ কৰিছে। সমন্বিতভাৱে ক’ভিড-১৯ক প্ৰতিহত কৰাত কেন্দ্ৰই ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহৰ সংশ্লিষ্ট চৰকাৰসমূহৰে হাতে-হাত ধৰিছে আৰু সহায়-সহযোগিতা আগবঢ়াইছে। এনে এটা ব্যৱস্থাৰ অন্যতম হৈছে নতুন দিল্লীস্থিত এইমছৰ ই-আইচিইউ কাৰ্যক্ৰম। মৃত্যুৰ হাৰ হ্ৰাস কৰাৰ লক্ষ্যৰে, এইমছে ১১ খন ৰাজ্যৰ ৪৩ খন ডাঙৰ চিকিৎসালয়ক পৰামৰ্শ আৰু সহায় আগবঢ়াইছে। ইয়াৰ অংশস্বৰূপে এইমছে আইচিইউ ত থকা ৰোগীৰ ক্লিনিকেল ব্যৱস্থাপনাৰ ডমেইন বিশেষজ্ঞসকলৰপৰা অভিজ্ঞতা আৰু কাৰিকৰী পৰামৰ্শাৱলী যোগান ধৰিছে। ইয়াৰদ্বাৰা এই চিকিৎসালয়সমূহৰ ক্ৰিটিকেল কেয়াৰ পেচেন্টক চিকিৎসা প্ৰদান কৰাৰ সক্ষমতা ক্ৰমান্বয়ে বৃদ্ধি পাবলৈ ধৰে।
অদ্যপি ৭ লাখৰো অধিক লোকে ক’ভিড-১৯ৰপৰা আৰোগ্য লাভ কৰিছে আৰু চিকিৎসালয়ৰপৰা ঘৰলৈ উভটিছে। যাৰ পৰিণতিত সক্ৰিয় ক’ভিড আক্ৰান্ত আৰু আৰোগ্য লাভ কৰা লোক (৭,০০,০৮৬)ৰ ব্যৱধান ৩,০৯,৬২৭ লৈ সম্প্ৰসাৰিত হৈছে। যোৱা ২৪ ঘন্টাত ক’ভিড-১৯ৰপৰা ২২,৬৬৪ জন আক্ৰান্তই আৰোগ্য লাভ কৰে। বৰ্তমানে এই আৰোগ্য লাভৰ হাৰ ৬২.৬২%।
আক্ৰান্ত হৈ থকা মুঠ ৩,৯০,৪৫৯ ৰোগীকে চিকিৎসালয় আৰু হ’ম আইছ’লেশ্যনত চিকিৎসা সেৱা প্ৰদান কৰি থকা গৈছে।
ক’ভিড-১৯ সম্পৰ্কীয় কাৰিকৰী বিষয়, নীতি-নিৰ্দেশনা আৰু পৰামৰ্শাৱলীৰ সকলো শুদ্ধ আৰু শেহতীয়া তথ্যৰ কাৰণে অনুগ্ৰহ কৰি নিয়মিতভাৱে https://www.mohfw.gov.in/ আৰু @MoHFW_INDIA চাওঁক।

Ministry of Health and Family Welfare
More than 7 lakhs Persons have Recovered from COVID-19
At 2.46%, India has one of the lowest Fatality rates in the World
20 JUL 2020 2:44PM by PIB Delhi
The Case Fatality Rate in the country continues to register a steady downfall. It has dropped to 2.46% today. India has one of the lowest Case Fatality Rates in the world. Effective clinical management of the moderate and severe cases through a well executed Standard of Care protocol has ensured high rate of recovery among the COVID patients. The Centre is handholding and supporting the State/UT governments in collectively combating COVID-19. One such initiative is e-ICU program of AIIMS, New Delhi. Aimed at reducing mortality, AIIMS has mentored and supported 43 big hospitals in 11 States through shared experiences and technical advice from domain experts in clinical management of ICU patients. This has substantially boosted their capacity in treatment of critical care patients.
More than 7 lakh persons have been cured of COVID-19 and discharged till now. This has further expanded the difference between those who are active COVID patients and the recovered persons (7,00,086) by 3,09,627. 22,664 COVID patients have recovered from COVID-19 in the last 24 hours. The recovery rate as of now is at 62.62%.
Medical attention is being provided to all the 3,90,459 active cases, in hospitals and home isolation.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.