হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
মীওই লাখ ৭ হেনবনা কোবিদ-১৯দগী নাবা ফরে
ভারতনা ২.৪৬%গী চাংদা লৈদুনা মালেমগী ফেতালিতী রেৎ খ্বাইদগী নেম্বগী মনুংদা লৈরে
20 JUL 2020 2:44PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিগী কেস ফেতালিতী রেৎ অসি তপ্না তপ্না লেপ্তনা হন্থরক্লি। ঙসিগী নুমিত্তা মসি ২.৪৬%তা তারে। ভারতনা মালেমগী ফেতালিতী রেৎ খ্বাইদগী নেম্বগী মনুং চনবা লৈবাক ওইরি। নিংথিনা পাংথোকপা চেকশিনবগী কাংলোন শিজিন্নবগী খুত্থাংদা ময়ায় ওইরপ্না অমসুং শাথিনা নাবা মীওইশিংবু নিংথিজনা লায়েংবা অমসুং য়েংশিনবদগী কোবিদ-১৯না নারবা মীওইশিং য়াম্না থুনা নাবা ফগৎপা ঙমহনবনি। কেন্দ্র সরকারনা কোবিদ-১৯গা পুন্না লান্থেংমিন্ননবগীদমক্তা রাজ্য/য়ু.তি.শিংবু শেন্নদুনা অমসুং শৌগত্তুনা অকনবা থৌরাং কয়া পায়খৎলি। মসিগুম্বা খোংথাংশিং অসিগী মনুংদা এমসকী ই.-আই.সি.য়ু. প্রোগ্রাম অসিসু অমনি। মী শিবগী চাং হন্থহনবদা পান্দম থমদুনা এমসনা রাজ্য ১১দা লৈবা অচৌবা হোস্পিতাল ৪৩বু আই.সি.য়ু.গী অনাবশিংবু নিংথিনা য়েংশিনবগী হীরমদা হৈ-শিংলবা অখং-অহৈ কয়াগী থেংনরকপগী লৌশিং অমসুং তেক্নিকেল ওইবা পাউতাক কয়াগী খুত্থাংদা তাকপিদুনা লাক্লি। মসিনা হোস্পিতালশিং অসিনা শাথিনা নাবা অনাবশিং লায়েংবদা চাউনা তেংবাংলি।
ঙসি ফাওবদা কোবিদ-১৯না নাবা মীওই লাখ ৭ হেন্না নাবা ফরবা তুংদা দিসচার্জ তৌখ্রে। মসিনা নাবা ফরবা (৭,০০,০৮৬) অমসুং কোবিদকী এক্তিব কেসকী মরক্তা লৈবা খেৎনবা অদু ৩,০৯,৬২৭ ওইদুনা চাউনা হেনগৎহল্লে। হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯না নাবা মীওই ২২,৬৬৪ নাবা ফখি। মসিদগী রিকোবরী রেৎ অসি হৌজিক ৬২.৬২% য়ৌরে।
এক্তিব কেস ৩,৯০,৪৫৯ অসি হোস্পিতালশিং অমসুং য়ুমদা আইসোলেসন তৌদুনা নিংথিনা লায়েংলি।
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
More than 7 lakhs Persons have Recovered from COVID-19
At 2.46%, India has one of the lowest Fatality rates in the World
20 JUL 2020 2:44PM by PIB Delhi
The Case Fatality Rate in the country continues to register a steady downfall. It has dropped to 2.46% today. India has one of the lowest Case Fatality Rates in the world. Effective clinical management of the moderate and severe cases through a well executed Standard of Care protocol has ensured high rate of recovery among the COVID patients. The Centre is handholding and supporting the State/UT governments in collectively combating COVID-19. One such initiative is e-ICU program of AIIMS, New Delhi. Aimed at reducing mortality, AIIMS has mentored and supported 43 big hospitals in 11 States through shared experiences and technical advice from domain experts in clinical management of ICU patients. This has substantially boosted their capacity in treatment of critical care patients.
More than 7 lakh persons have been cured of COVID-19 and discharged till now. This has further expanded the difference between those who are active COVID patients and the recovered persons (7,00,086) by 3,09,627. 22,664 COVID patients have recovered from COVID-19 in the last 24 hours. The recovery rate as of now is at 62.62%.
Medical attention is being provided to all the 3,90,459 active cases, in hospitals and home isolation.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.