ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତୀୟ ବାୟୁସେନା କମାଣ୍ଡର୍ସ ସମ୍ମିଳନୀ
20 JUL 2020 8:07PM by PIB Bhubaneswar
ବାୟୁସେନା କମାଣ୍ଡର୍ସ ସମ୍ମିଳନୀ (ଏଏଫସିସି) 22-24 ଜୁଲାଇ 2020ରୁ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀସ୍ଥିତ ବାୟୁସେନା ମୁଖ୍ୟାଳୟ (ବାୟୁ ଭବନ)ରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ । ସମ୍ମିଳନୀର ବିଷୟବସ୍ତୁ ହେଉଛି "ପରବର୍ତ୍ତୀ ଦଶନ୍ଧିରେ ଭାରତୀୟ ବାୟୁସେନା" । ମାନ୍ୟବର ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ଏହି ଉତ୍ସବକୁ 22 ଜୁଲାଇ 2020ରେ ଉଦ୍ଘାଟନ କରିବାର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ରହିଛି । ଉଦ୍ଘାଟନୀ ସମାରୋହରେ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ସଚିବ ତଥା ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଉତ୍ପାଦନ ସଚିବ ମଧ୍ୟ ଉପସ୍ଥିତ ରହିବେ ।
ବାୟୁସେନା ମୁଖ୍ୟ, ଏୟାର ଚିଫ୍ ମାର୍ଶଲ ଆର.କେ.ଏସ୍ ଭଦୌରିଆ ଏଫସିସିରେ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା କରିବେ । ତିନି ଦିନିଆ ସମ୍ମିଳନୀର ଆଲୋଚନା ମଧ୍ୟରେ ବର୍ତ୍ତମାନର କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ କ୍ଷମତା ଏବଂ ମୁତୟନ ସ୍ଥିତିର ସମୀକ୍ଷା ହେବ । ପରବର୍ତ୍ତୀ ଦଶନ୍ଧି ପାଇଁ ଭାରତୀୟ ବାୟୁସେନାର କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ କ୍ଷମତା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ ଯୋଜନା ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଆଲୋଚନା କରାଯିବ ।

Ministry of Defence
Indian Air Force Commanders' Conference
20 JUL 2020 8:07PM by PIB Delhi
The Air Force Commanders’ Conference (AFCC) will be conducted from 22-24 Jul 20, at Air Headquarters (Vayu Bhawan) New Delhi. The theme of the conference is "IAF in the Next Decade". Hon'ble Raksha Mantri is likely to grace the occasion by inaugurating the AFCC on 22 Jul 20. The Defence Secretary and Secretary Defence Production are also expected to be present during the inauguration.
The AFCC will be chaired by the Chief of the Air Staff (CAS), Air Chief Marshal RKS Bhadauria. During the three day conference the discussions would take stock of the current operational scenario & deployments. The plan of action for operational capability enhancement of the IAF in the next decade will also be discussed.