হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
এ.আই.আই.এ.এস. নই দিল্লীগী “ই-আই.সি.য়ু.” ভিদিও কন্সলতেন্সনগী থবক খুমাঙ চাউশিল্লে
রাজ্য ১১গী অচৌবা হোস্পিতাল ৪৩ কোনশিল্লে
20 JUL 2020 10:35AM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ মরম ওইদুনা মী শিবগী চাং হন্থহন্নবগী থবক ফগৎহন্নবা ২০২০গী জুলাই ৮দগী লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা আই.সি.য়ু দোক্তরশিংগা লোয়ননা এ.আই.আই.এ.এস. নই দিল্লীনা “ই-আই.সি.য়ু.” ভিদিও কন্সলতেন্সনগী থবক পায়খৎপা হৌরে। মসিগী পান্দমদি লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা কোবিদ-১৯ লায়েংনবা হোস্পিতালশিংগী অনাবশিং লায়েংলিবা দোক্তরশিংগী মরক্তা লায়েং-কাংলোনশিংগী মতাংদা ৱারি শানবনি। আই.সি.য়ুশিংদা লৈরিবা অনাবশিং য়াওনা কোবিদ-১৯গী অনাবশিং লায়েংলিবা দোক্তরশিং অমসুং এ.আই.আই.এ.এস. নই দিল্লীগী দোক্তরশিংগী মরক্তা লায়েংবগী মতাংদা লৌশিং পীথোক-পীশিন তৌনগনি।
ৱারি শানবা অসিগী মরুওইবা পান্দমদি কোবিদ-১৯ না শিবগী চাং হন্থহনবা অমসুং ফম্মুং ১০০০ ফাওবা লৈবা হোস্পিতাশিংদা লায়েংলিবা মীওইশিংদা খ্বাইদগী ফবা লায়েংবগী থবক ফংহনবনি। হৌজিক ফাওবদা ইন্সতিতুৎ ৪৩দা সেসন মরি পাংথোকখ্রে, মখোয় অদুদি ; মুম্বাই (১), গৱা (৩), দিল্লী (৩), গুজরাত (৩), তেলঙ্গনা (২), অসম(৫), কর্নাতকা (১), বিহার (১), অন্ধ্র প্রদেস (১), কেরলা (১), তামিল নাদু ( ১৩) নি।
ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা পাংথোকখিবা সেন্সনশিং অদু পুং ১.৫দগী পুং ২ ফাওবা শাংখি। খন্নবা অদুদা কোবিদ-১৯ লায়েংবগা মরী লৈনবা হিরমশিং কোনশিনখি। থৌরম অদুদা মরম চানা রামদেসেবির, কনভাআলেসসেন্ত প্লাজমা অমসুং তোসিলিজুমাব শীজিন্নবগী মতাং য়াওনা মরুওইবা ৱাফমশিং খন্নখি। হায়রিবা হিদাকশিং অসি মথোং-মরম খঙদনবা শীজিন্নবদগী ওইরকপা য়াবা অমাঙবশিং অমসুং সোসিএল মেদিয়াদা পীরকপা ইথিলদা য়ুমফম ওইরগা হিদাক থাবগী থবক হন্থহনবগী দরকার ওইবা অদু কাংবু অদুনা খন্নখি।
থৌরম অদুদা প্রোনিং শীজিন্নবা, ওক্সিজেন চাং য়াম্না শীজিন্নবা, নন-ইভসিব ভেন্তিলেসন অমসুং ভেন্তিলেতর সেতিংগী মতাংদা খন্নখি। কোবিদ-১৯ অনাবা মশক খঙদোক্নবা হোৎনবদা শীজিন্নরিবা তোঙান-তোঙানবা চাংয়েং মখলশিংগী মতাংদসু খন্নখি। হঞ্জিন-হঞ্জিন চাংয়েং তৌবা, মিং চনবা অমসুং দিসচার্জ তৌবগী নিয়মশিং, দিসচার্জ তৌরবা মতুংদা লাকপা লাইওংশিং লায়েংবা অমসুং মহৌশাগুম্বা থবক-ইনখাং শুবা মতমদা থেংনবা খুদোংচাদবশিংগী মতাংদা খন্নখি।
অনাবশিংগা ই-পাউ ফাওনবা, হকশেলগী থবক তৌরিবা মীওশিং চাংয়েং তৌবা, দাইবেতিস লায়েংবা, স্ত্রোক, দাইরিয়া অমসুং মাইয়োকারদিএল ইনফ্রেক্সন লায়েংবা অসিনচিংবগী মতাংদা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিংসু খন্নখি। এ.আই.আই.এ.এস নই দিল্লীগী কাংবু অসিনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা থোঙ ওইদুনা কাংবু অমগা কাংবু অমগগী মরক্তা লৈদুনা মখোয়না হৈজবা অমসুং খঙজবশিং পীথোক-পীশিন তৌনরি।
মতুংদা পাংথোক্কদৌরিবা “ই-আই.সি.য়ু ভিদিও কন্সলতেসনগী থৌরমশিংদা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ফম্মুং ৫০০ অমসুং মসিগী মথক্তা লৈবা হোস্পিতালশিংগী আই.সি.য়ু দোক্তরশিং কোনশিনগনি।

Ministry of Health and Family Welfare
AIIMS New Delhi’s “e-ICU” Video Consultation Program Gains Traction
43 Big Hospitals in 11 States Covered So far
20 JUL 2020 10:35AM by PIB Delhi
In order to strengthen the Government of India’s efforts to reduce COVID-19 mortality, AIIMS New Delhi has started a video-consultation program with ICU doctors across the country called e-ICU on 8th July, 2020. The program aims at holding case-management discussions among doctors who are at the frontline in treating COVID-19 patients in hospitals and COVID facilities around the country. Physicians who manage COVID-19 patients including those in the ICUs can raise queries, present their experience and share knowledge with other physicians and experts from AIIMS, New Delhi on this video platform.
The primary objective of these discussions is to reduce mortality from COVID-19 by learning from shared experience and strengthening best practices among hospitals with 1000 beds including isolation beds, oxygen supported and ICU beds. Four sessions have been held till date covering 43 institutions {Mumbai (10), Goa (3), Delhi (3), Gujarat (3), Telangana (2), Assam (5), Karnataka (1), Bihar (1), Andhra Pradesh (1), Kerala (1), Tamil Nadu (13)}.
Each of these sessions conducted through Video Conference span over 1.5 to 2 hours. The discussions have covered the entire range of issues related to management of COVID-19 patients. Some of the important issues that have been stressed upon are the need for rational use of ‘Investigational Therapies’ like Remdesevir, convalescent plasma and Tocilizumab. The treating teams have discussed the current indications and possible harm due to their indiscriminate use and the need to limit social-media pressure based prescriptions.
The use of proning, high flow oxygen, non-invasive ventilation and ventilator settings for advanced disease have also been a common discussion point. The role of various testing strategies in diagnosing COVID-19 has also been an important topic of shared learning.
Issues such as the need for repeat testing, admission and discharge criteria, management of post discharge symptoms, and return to work have been addressed.
Some of the other common concerns have been the methods of communication with patients, screening of health-care workers, managing new-onset diabetes, uncommon presentations such as stroke, diarrhoea and myocardial infarction etc. The team from AIIMS, New Delhi was able to act as a bridge for new knowledge from one group to the other at each VC, apart from advising from its own experience and the extensive literature reviews done by the domain experts.
The “e-ICU’ video consultation program in the coming weeks would cover ICU doctors from smaller healthcare facilities (i.e. those having 500 beds or more) across the country.