হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী কেস ফেতেলিতী রেত (সি.এফ.আর.) অহানবা ওইনা চাদা ২.৫গী মখাদা লৈরে
স্তেত অমসুং য়ু.তি. ২৯দা লৈবাক্কী চাংচত্তগী হন্থবা সি.এফ.আর. লৈ
19 JUL 2020 1:40PM by PIB Imphal
কেন্দ্র অমসুং স্তেত/য়ু.তি. লৈঙাকশিংগী অনা লায়েংশঙদা পুখৎলকবা কেসশিংগী পান্দম নাইবা থৌরাংনা মরম ওইরগা ভারতকী কেস ফেতেলিতী রেত চাদা ২.৫গী মখাদা হন্থখ্রে‍। ইচঙ থৌবা লাকশিনবগী লাল্লোং, অকনবা তেস্তিং অমসুং পরীং চুমবা লায়েং পথাপ্তা য়ুম্ফম ওইদুনা মান্ননা শেম্লবা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত প্রোতোকোলশিংনা মরম ওইরগা কেস ফেতেলিতী রেত অসি হন্থরকপনি‍। কেস ফেতেলিতী রেত চাং নাইনা হন্থরক্লি অমদি হৌজিক্কী ওইনা মসি চাদা ২.৪৯দা লৈরি‍। মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী নেমবা চাংদা মী শিবশিংগী মরক্তা ভারতসু অমা ওইরি‍।
কেন্দ্রগী লমজিং মখাদা, স্তেত/য়ু.তি লৈঙাকশিংনা লৈঙাক্কী অমদি লনাইগী সেক্তরশিং পুনশিন্দুনা তেস্ত তৌবগী অমদি অনা লায়েংশঙশিংগী মচাক মথুম হেনগৎহল্লে‍। স্তেত কয়ানা অহল ওইরবশিং, মীরোনবী নুপীশিং অমসুং অতোপ্পা লায়না লৈবা মীওইশিংগুম্বা খুদোংথিনিংঙাই ওইবশিং খঙদোক্ননবা পোপুলেসন সর্ভে পাঙথোকখ্রে‍। মোবাইল এপকুমবা তেক্নোলোজিকেল পাম্বৈশিংগী লোয়নরগা মসিনা খুদোংথিনিংঙাই ওইবা মীওই কাঙলূপশিংবু লেপ্তনা য়েংশিন্দুনা থমবদা মতেং পাংদুনা, ঙন্না অনাবা খঙদোকপদা, মতম চানা লায়েং পীবদা অমদি শিবগী চাং হন্থহনবদা কান্নহল্লি‍। গ্রাউন্দ লেবেলদা অশা অমদি এ.এন.এম.গুম্বা মাঙজিন থাবা হকশেল থৌমীশিংনা মপান্দগী হল্লকপা মীয়াম পানবদা অমদি কৈরোয় লৈকায়গী থাক্তা মরীক চূম্না খঙহনবদা শিংথানিংঙাই ওইবা থবক পাঙথোক্লি‍। মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী চাংচত্তগী হন্থনা সি.এফ.আর. লৈবা স্তেত অমসুং য়ু.তি. ২৯ লৈরে‍। স্তেত অমদি য়ু.তি. ৫দি সি.এফ.আর. জিরো লৈ‍রি‍। স্তেৎ অমসুং য়ু.তি. ১৪না সি.এফ.আর. চাদা ১দগী হন্থনা লৈরি‍। মসিনা লৈবাকসিগী মীয়ামগী হকশেলগী থৌমীশিংনা তৌরিবা শিংথানিংঙাই ওইরবা থবকসিবু উৎলি‍।
স্তেত/য়ু.তি. মমীং
কেস ফেতেলিতী রেত (%)
স্তেত/য়ু.তি. মমীং
কেস ফেতেলিতী রেত (%)
মনিপুর
০.০০
হিমাচল প্রদেশ
০.৭৫
নগালেন্দ
০.০০
বিহার
০.৮৩
সিক্কিম
০.০০
ঝার্খন্দ
০.৮৬
মিজোরাম
০.০০
তেলঙ্গনা
০.৯৩
এ.এন্দ.এন. আইলেন্দ
০.০০
উত্তরাখন্দ
১.২২
লদাখ (য়ু.তি.)
০.০৯
অন্ধ্র প্রদেশ
১.৩১
ত্রিপুরা
০.১৯
হরিয়ানা
১.৩৫
অসাম
০.২৩
তামিল নাদু
১.৪৫
দদ্রা এন্দ নগর হবেলি অমসুং দামন এন্দ দিউ
০.৩৩
পুদুচেরী
১.৪৮
কেরলা
০.৩৪
চান্দিগর
১.৭১
ছত্তিসগর
০.৪৬
জে. এন্দ কে. (য়ু.তি.)
১.৭৯
অরুনাচল প্রদেশ
০.৪৬
রাজস্থান
১.৯৪
মেঘলয়া
০.৪৮
কর্নাতকা
২.০৮
ওরিসা
০.৫১
উত্তর প্রদেশ
২.৩৬
গোৱা
০.৬০
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবা কোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ অমদি @MoHFW_INDIA.

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Case Fatality Rate (CFR) falls below 2.5% for the first time
29 States and UTs register a CFR lower than the national average
19 JUL 2020 1:40PM by PIB Delhi
The focused efforts of Centre and State/UT governments on efficient clinical management of hospitalized cases have ensured that India’s Case Fatality Rate has fallen below 2.5%. With effective Containment Strategy, aggressive testing and standardized clinical management protocols based on holistic Standard of Care approach, the Case Fatality Rate has significantly dipped. The Case Fatality Rate is progressively falling and currently, it is 2.49%. India has one of the lowest fatality rates in the world.
Under the guidance of the Centre, the State/UT governments have ramped up the testing and hospital infrastructure by combining public and private sector efforts. Many States have conducted the population surveys to map and identify the vulnerable population like the elderly, pregnant women and those with co-morbidities. This, with the help of technological solutions like Mobile Apps, has ensured keeping the high-risk population under continuous observation, thus aiding early identification, timely clinical treatment and reducing fatalities. At the ground level, frontline health workers like ASHAs and ANMs have done a commendable job of managing the migrant population and to enhance awareness at the community level. As a result, there are 29 States and UTs with CFR lower than the India average. 5 States and UTs have a CFR of Zero. 14 States and UTs have a CFR of less than 1%. This shows commendable work done by Public Health Apparatus of the country.
Name of State / UT
Case fatality rate (%)
Name of State / UT
Case fatality rate (%)
Manipur
0.00
Himachal Pradesh
0.75
Nagaland
0.00
Bihar
0.83
Sikkim
0.00
Jharkhand
0.86
Mizoram
0.00
Telangana
0.93
A&N Islands
0.00
Uttarakhand
1.22
Ladakh (UT)
0.09
Andhra Pradesh
1.31
Tripura
0.19
Haryana
1.35
Assam
0.23
Tamil Nadu
1.45
Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
0.33
Puducherry
1.48
Kerala
0.34
Chandigarh
1.71
Chhattisgarh
0.46
J&K (UT)
1.79
Arunachal Pradesh
0.46
Rajasthan
1.94
Meghalaya
0.48
Karnataka
2.08
Odisha
0.51
Uttar Pradesh
2.36
Goa
0.60
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.