হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
হন্দক্কী চহিসিগী ওইনা ক্লাস Xগী বোর্দকী পরিক্ষাগী ফলদা চাদা ৯৯.২৩গী মার্ক ফংখিবা মহৈলোয়শঙশিংগী লিস্তা কেন্দ্রীয় বিদ্যালয় সঙ্গথন্না খ্বাইদগী মকোক তাখ্রে
16 JUL 2020 5:40PM by PIB Imphal
কেন্দ্রীয় বিদ্যালয় সঙ্গথন্না সি.বি.এস.ই.গী ক্লাস Xগী পরিক্ষাগী ফল ২০২০দা চাদা ৯৯.২৩ গী চাংদা মায় পাকখিবা মতমদা সি.বি.এস.ই.গী অপুনবা পাস তৌবগী চাং অসি চাদা ৯১.৪৬ নি। কে.ভি.এস.না অনিশুবা ওইনা মকোক থোংবা মহৈলোয়শঙশিংগী লিস্তা থংন-থংননা চহি অনি মকোক তাখ্রে
কে.ভি.এস.কী ফলগী হাইলাইতশিং:
• পরিক্ষা থাখিবা কে.ভি.এস.কী অপুনবা মহৈরোয় মশিং: ৯৪৪৯৮
• মায় পাকখিবা অপুনবা মহৈরোয় মশিং: ৯৩৭৭৪
• অপুনবা মায় পাকখিবগী চাং: ৯৯.২৩
• মায় পাকখিবা অপুনবা নুপামচা মশিং: ৫০৫৯১
• মায় পাকখিবা অপুনবা নুপীমচা মশিং ৪৩১৮৩
• কে.ভি.এস.কী অপুনবা মশিং: ১১৬৮
• ফলদা চাদা ১০০ ফংখিবা কে.ভি.এস. মশিং: ৮৪৬
মশিং >৯০% অমসুং ৯৫% অমসুং মথক্তা ফংখিবা কেন্দিদেৎশিংগী অপুনবা মশিং:
>৯০% অমসুং মথক্তা
> ৯৫% অমসুং মথক্তা
কেন্দিদেৎশিং
৯১০৪
১৭১৭
মহৈলোয়শঙ-লোয়শঙগী ওইনা চাংদম্নবদা ২০২০দা ফংলকখিবশিং
সি.ন.
মহৈলোয়শঙ
মায় পাকপগী চাং
I
কে.ভি.এসয়.
৯৯.২৩
II
জে.এন.ভি.
৯৮.৬৬
III
সি.তি.এস.এ.
৯৩.৬৭
IV
মনিং তম্বা
৯২.৮১
V
সরকারগী
৮০.৯১
VI
সরকারগী এদেদ
৭৭.৮২
কেন্দ্রীয় বিদ্যলয়শিংদা ভারত পুম্বগী ওইনা মকোক তাখ্রবশিং:
কে.ভি. সম্বলপুর ও.দি.গী অভয় নায়ক্না মার্ক ৫০০গী মনুংদা ৪৯৭(৯৯.৪%) ফংখি।

Ministry of Education
Kendriya Vidyalaya Sangathan tops the list of Institutions with pass percentage of 99.23% in Class X Board Examination Result this year
16 JUL 2020 5:40PM by PIB Delhi
Kendriya Vidyalaya Sangathan has scored 99.23% success rate in CBSE Class X Results-2020 against the overall CBSE pass percentage of 91.46%. KVS has once again topped in the category of all institutions for the second consecutive year.
KVS Result Highlights:
• Total students appeared from KVS: 94498
• Total Students Passed: 93774
• Overall Pass Percentage: 99.23
• Total number of boys passed: 50591
• Total number of girls passed 43183
• Total No. of KVs: 1168
• KVs with 100% result: 846
Total No. of candidates who scored >90% and 95% and above:
>90% and above
> 95% and above
Candidates
9104
1717
Institution-wise Comparative Performance 2020
S.No.
Institution
Pass Percent
I
KVS
99.23
II
JNV
98.66
III
CTSA
93.67
IV
Independent
92.81
V
Govt.
80.91
VI
Govt. Aided
77.82
All India Toppers in Kendriya Vidyalayas:
Abhay Nayak of KV Sambalpur OD has scored 497 out of 500 marks (99.4%).