আয়ুশ
আয়ুশ মন্ত্রালয়না ‘ঐগী পুন্সি – ঐগী য়োগ’ ভিদিও ব্লোগিং কন্তেস্তকী মকোক মথং তাবশিংগী মিং লাউথোকখ্রে
14 JUL 2020 6:57PM by PIB Imphal
ঙসি আয়ুশ মন্ত্রালয়না ‘ঐগী পুন্সি – ঐগী য়োগ’ ভিদিও ব্লোগিং কন্তেস্তকী মকোক মথং তাবশিংগী মিং লাউথোকখ্রে। দিজিতেল প্লেৎফোর্মদা পাংথোকপা মালেমগী ওইবা চাংয়েংনবা অসি আয়ুশ মন্ত্রালয় অমসুং ইন্দিয়ন কাউন্সিল ফোর কলচরেল রিলেসন্স (আই.সি.সি.আর.)না পুন্না পাংথোকপনি অমসুং ৬শুবা মালেমগী য়োগ নুমিৎকী থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মে ৩১, ২০২০দা হৌদোকখিবনি।
চাংয়েংনবা অসি থাক তরুক্তা পাংথোকখি- নুপী অমসুং নুপাশিংনা তোঙান্না প্রোফেস্নেল, অহল (চহী ১৮গী মথকশিং) অমসুং নহা (চহী ১৮গী মখা)। ভারত্তগী অপুনবা মীওই ৩৫১৪১ অমসুং অতোপ্পা লমশিংদগী চাউরাক্না মীওই ২০০০মুক্না শরুক য়াখি। অতোপ্পা লমদগী য়াওরকপা মীওইশিংদি মফমশিংদুগী মরী লৈনা ইন্দিয়ন মিসনশিংনা য়েংশিনখি।
প্রোফেস্নেল থাক্কী অহানবা মকোক তাবশিং অদুদি অশ্বাথ হেগদে (নুপা) অমসুং রজনি গেহলোত (নুপী)নি। রাজপাল সিংহ আর্য়া অমসুং শাইলী প্রসাদনা অহলগী থাক্কী (চহী ১৮গী মথক) অমসুং প্রনায় শর্ম অমসুং নাব্যা এস.ঐচ.না নহাগী থাক্কী (চহী ১৮গী মখা) মকোক ওইবশিংনি।
ভারত্তগী শরুক য়ারকপশিং অসি য়োগগী হৈ-শিংবা মীওই ২০০না য়েংশিনখি অমসুং তুংদা ভিদিও ১৬০ খনগৎখি। মখা তাবা ওইনা কাংলুপশিং অসিদা খনগৎলবশিং অসি অমুক মেম্বর ১৫গী জ্যুরীনা য়েংশিনখি। জ্যুরী মেম্বরশিংনা মশানা পীবা স্কোর্শিং অসিগী চাংচৎনা মকোক তাবশিং খনখি। চাংচৎকী স্কোর খ্বাইদগী য়াম্বা অদু মকোক তারে হায়না লাউথোকখি।
চাংয়েংনবা অসিদা মালেম পুম্বগী মীওইশিংনা য়াওবা য়াহনখি। চাংয়েং অসিদা য়াওগে হায়রবদি য়াওগদৌরিবা মীওই অদুনা য়োগগী থৌওং ৩ (ক্রিয়া, অসানা, প্রনায়ামা, বন্ধা নত্ত্রগা মুদ্রা)গী মিনিৎ অহুম শাংবা ভিদিও অমগা লোয়ননা হায়রিবা য়োগগী থৌওংশিং অসিনা মখোয়গী পুন্সিদা করম্না ইথিল পীবগে হায়বগী ৱারোল অমা য়াওদুনা অপ্লোদ তৌগদবনি। মসিগী ভিদিওশিং অসি হেশ্তেগ #মাইলাইফমাইয়োগ অসিগা লোয়ননা ফেসবুক, ত্বীত্তর অমসুং ইন্সতাগ্রামদা অপ্লোদ তৌখি। চাংয়েংনবা অসি মালেমগী য়োগ নুমিৎ, জুন ২১, ২০২০গী পুং ২৩.৫০দা লোইশিনখি।
ভারতকী ওইনা কাংলুপ তরুক অসিদা মকোক মথং তাখিবশিং মখাদা পীরিঃ
১. প্রোফেস্নেলগী থাক
নুপা
মশিং
মিং
পার্তিসিপেন্ত আই.দি.
লৈফম
মকোক মথং
১
অশ্বাথ হেগদে
NOPaRGKqa
সিরসি- করনাতকা-ভারত
অহানবা মনা
২
ঐচ.এ. পতেল
IndiaIG2424
ৱারোল ঙায়রি
অনিশুবা মনা
৩
রিশিপাল
UvosV94Hp
হরিদ্বার-উত্তরাখন্দ-ভারত
অহুমশুবা মনা
নুপী
মশিং
মিং
পার্তিসিপেন্ত আই.দি.
লৈফম
মকোক মথং
১
রজনি গেহলোৎ
5657773
ৱারোল ঙায়রি
অহানবা মনা
২
পুজা পতেল
IndiaIG1089
ৱারোল ঙায়রি
অনিশুবা মনা
৩
জানবি প্রতিভা পতেল
India-T457
ৱারোল ঙায়রি
অহুমশুবা মনা
২. অহল (চহী ১৮গী মথক)গী থাকঃ
নুপা
মশিং
মিং
পার্তিসিপেন্ত আই.দি.
লৈফম
মকোক মথং
১
রাজপাল সিংহ আর্য়া
GHFK3Seok
শাম্লি- উত্তর প্রদেশ-ভারত
অহানবা মনা
২
হরশিৎ পরিহার
Ny1gvx0pA
চান্দিগর-চান্দিগর-ভারত
অনিশুবা মনা
৩
নিতিন তনাজি পৱালে
Txb_H8_bu
পুনে-মহারাস্ত্রা-ভারত
অহুমশুবা মনা
নুপী
মশিং
মিং
পার্তিসিপেন্ত আই.দি.
লৈফম
মকোক মথং
১
শাইলী প্রসাদ
fUkqrq9Of
বেঙ্গালুরু-করনাতকা-ভারত
অহানবা মনা
২
অকাঙ্কশা
IndiaIG1635
ৱারোল ঙায়রি
অনিশুবা মনা
৩
য়ু.বি. অথিস্তা
SckM9x1C4
নাগরকোইল-তমিল নাদু-ভারত
অহুমশুবা মনা
৩. নহা (চহী ১৮গী মখা)গী থাকঃ
নুপা
মশিং
মিং
পার্তিসিপেন্ত আই.দি.
লৈফম
মকোক মথং
১
প্রনায় শর্ম
Y4qsge-4i
সাহারানপুর-উত্তর প্রদেশ-ভারত
অহানবা মনা
২
সন্নি
vqgQGmrK6
ৱারোল ঙায়রি
অনিশুবা মনা
৩
কবিলান শুব্রমনিয়ম
3FPdAMyqt
করুর-তমিল নাদু-ভারত
অহুমশুবা মনা
নুপী
মশিং
মিং
লৈফম
মকোক মথং
১
নব্যা এস.ঐচ.
চুনকনকদাই অমসুং পোস্ত কন্যাকুমারি জিলা
অহানবা মনা
২
অবনি রামরক্সনানি
পুনে-মহারাস্ত্রা
অনিশুবা মনা
৩
মানবি ব্যাস
হিসার-হরয়ানা
অহুমশুবা মনা
ভারতকী মপান্দগী শরুক য়ারকপা মকোক মথং তারকপা মীওইশিংগী মিংদি কোন্না লাউথোরক্কনি

AYUSH
AYUSH Ministry announces the names of the winners of ‘My Life – My Yoga’ Video Blogging Contest
14 JUL 2020 6:57PM by PIB Delhi
The names of the winners of video blogging contest ‘My Life, My Yoga’ have been announced today. This global contest on digital platform is a joint effort by the Ministry of AYUSH and the Indian Council for Cultural Relations (ICCR) and was launched on 31st May 2020 by Prime Minister Shri Narendra Modi, on occasion of 6th International Day of Yoga.
The contest was held in six categories- Professional, Adult (above 18 years) and Youth (under 18) with Male and Female contestants considered separately. A Total of 35141 entries were received from India and nearly 2000 entries were received from other countries. The entries of other countries are being evaluated by the respective Indian Missions.
The first winners in professional category are Ashwath Hegde (male) and Rajni Gehlot (female). Rajpal Singh Arya and Shailee Prasad are first in adult (above 18 years) category and Pranay Sharma and Navyaa.S.H are first in youth (under 18 years) category.
The entries received from India were screened by 200 yoga experts and 160 videos were shortlisted. Further, a 15-member jury across these categories evaluated the shortlisted entries. Winners were decided by scores allotted independently by Jury members and averaged. Those with highest average score were declared winners.
The contest was open to participants from across the world. To enter into the contest, the participants were required to upload a 3 minutes video of 3 Yogic practices (kriya, asana, pranayama, bandha or mudra), including a short video message/ description on how the said Yogic practices influenced their life. The videos were uploaded on Facebook, Twitter or Instagram with the contest hashtag #MyLifeMyYoga. The contest closed on the International Day of Yoga, i.e. on21st June 2020 at 23.50 hrs.
The winners of the country prize for India in the six categories are as follows:
1. Professional Category:
Male
S.No
Name
Participant ID
Location
Winner
1
Ashwath Hegde
NOPaRGKqa
Sirsi - Karnataka - India
1st Prize
2
HA Patel
IndiaIG2424
Details awaited
2nd Prize
3
Rishipal
UvosV94Hp
Haridwar - Uttarakhand - India
3rd Prize
Female
S.No
Name
Participant ID
Location
Winner
1
Rajni Gehlot
5657773
Details awaited
1st Prize
2
Pooja Patel
IndiaIG1089
Details awaited
2nd Prize
3
Janvi Prathibha Patel
India-T457
Details awaited
3rd Prize
1. Adult (Above 18 years) Category:
Male
S.No
Name
Participant ID
Location
Winner
1
Rajpal Singh Arya
GHFK3Seok
Shamli - Uttar Pradesh - India
1st Prize
2
Harshit Parihar
Ny1gvx0pA
Chandigarh - Chandigarh - India
2nd Prize
3
Nitin Tanaji Pawale
Txb_H8_bu
Pune - Maharashtra - India
3rd Prize
Female
S.No.
Name
Participant ID
Location
Winner
1
Shailee Prasad
fUkqrq9Of
Bengaluru,Karnataka
1st Prize
2
Akanksha
IndiaIG1635
Details awaited
2nd Prize
3
U.B. Athistta
SckM9x1C4
Nagercoil - Tamil Nadu - India
3rd Prize
1. Youth Category (Under 18 Years):
Male
S.No
Name
Participant ID
Location
Winner
1
Pranay Sharma
Y4qsge-4i
Saharanpur - Uttar Pradesh - India
1st Prize
2
Sunny
vqgQGmrK6
Details awaited
2nd Prize
3
Kabilan Subramaniam
3FPdAMyqt
Karur - Tamil Nadu - India
3rd Prize
Female
S.No
Name
Location
Winner
1
Navyaa.S.H
Chunkankadai & Post, Kanyakumari District
1st Prize
2
Avni Ramrakshani
Pune – Maharashtra
2nd Prize
3
Manvi Vyas
Hissar - Haryana
3rd Prize
The names of winners among the overseas participants will be announced later separately.