প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
গুগলৰ চিইঅ’ সুন্দৰ পিচাইৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বাৰ্তালাপ
ভাৰতত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নেতৃত্বত মহামাৰীৰ বিৰুদ্ধে অব্যাহত থকা যুঁজখনক গুগলৰ চিইঅ’ৰ প্ৰশংসা
ভাৰতত গুগলৰ বৃহৎ বিনিয়োগৰ পৰিকল্পনা সন্দৰ্ভত প্ৰধানমন্ত্ৰীক চমুকৈ ব্যাখ্যা গুগলৰ চিইঅ’ৰ
কৃষকৰ অধিক লাভ অৰ্জনত প্ৰযুক্তিয়ে সহায় কৰিছে; কৃষিত এআইৰ সম্ভাৱনা অপাৰঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
অনলাইন শিক্ষাৰ সুযোগ সম্প্ৰসাৰণত প্ৰযুক্তিৰ ব্যৱহাৰ আৰু স্থানীয় ভাষাত প্ৰযুক্তিৰ প্ৰয়োগ বৃদ্ধি সন্দৰ্ভত আলোচনা
13 JUL 2020 2:31PM by PIB Guwahati
আজি দিনটোৰ আৰম্ভণিতে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোডীয়ে গুগলৰ চিইঅ শ্ৰী সুন্দৰ পিচাইৰ সৈতে ভিডিঅ কনফাৰেন্সিঙৰ জৰিয়তে বাৰ্তালাপ কৰে।
শ্ৰী পিচাইয়ে কভিড-১৯ সন্দৰ্ভত সজাগতা সৃষ্টি আৰু সঠিক তথ্য আগবঢ়োৱাত সহায়ৰ অৰ্থে গুগলৰদ্বাৰা গ্ৰহণ কৰা প্ৰচেষ্টা সম্পৰ্কত প্ৰধানমন্ত্ৰীজনক চমুকৈ ব্যাখ্যা কৰে। তেওঁ কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰীজনৰদ্বাৰা কাৰ্যকৰী কৰা লকডাউনৰদৰে শক্তিশালী পদক্ষেপে মহামাৰীটোৰ বিৰুদ্ধে ভাৰতৰ যুদ্ধখনৰ স্থিতি অতিশয় সবল ৰূপত প্ৰতিষ্ঠা কৰে। মিছা তথ্যৰ বিৰুদ্ধে যুঁজখন আৰু প্ৰয়োজনীয় সতৰ্কতা সন্দৰ্ভত তথ্য যোগানৰ নিমিত্তে গুগলে পালন কৰা অতিশয় সক্ৰিয় ভূমিকাৰ শলাগ লয় প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে। তেওঁ তদুপৰি অনাগত সময়ত স্বাস্থ্যসেৱা প্ৰদানত প্ৰযুক্তিৰ বৰ্ধিত প্ৰয়োগ সন্দৰ্ভত আলোচনা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভাৰতীয়ই ক্ষীপ্ৰ গতিৰে প্ৰযুক্তিৰ সৈতে সমন্বয় সাধন আৰু অৱলম্বন কৰিছে। তেওঁ প্ৰযুক্তিৰ জৰিয়তে কৃষকসকল লাভান্বিত হোৱা আৰু কৃষিত এআই প্ৰয়োগৰে সম্ভাৱ্য বিস্তৃত-পৰিসৰৰ লাভালাভ সন্দৰ্ভত উল্লেখ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰ্চুৱেল লেবৰ ধাৰণা অন্বেষণৰে ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ লগতে কৃষকসকলে ইয়াক ব্যৱহাৰ কৰিব পৰাৰ কথা সদৰী কৰে। সুন্দৰ পিচাইয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰীক দেশখনত গুগলৰদ্বাৰা ৰূপায়ণ কৰা নতুন ব্যৱস্থা আৰু কাৰ্যকাৰিতা সন্দৰ্ভত চমুকৈ ব্যাখ্যা দাঙি ধৰে। তেওঁ গুগলৰ বানপানী পূৰ্বানুমান প্ৰচেষ্টাৰ লাভালাভকে ধৰি বেংগালুৰুত এআই গৱেষণা লেবৰ শুভাৰম্ভণি সন্দৰ্ভত ব্যক্ত কৰে।
ভাৰতত গুগলৰ বৃহৎ বিনিয়োগ ফাণ্ডৰ আৰম্ভ কৰা আৰু দেশখনৰে কৌশলগত অংশীদাৰিত্বৰ উন্নয়ন সাধনৰ পৰিকল্পনা সন্দৰ্ভত প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীক চমুকৈ ব্যাখ্যা আগবঢ়োৱা হয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে বিশ্বৰ মুক্ত অৰ্থনীতিৰ দেশসমূহৰ ভিতৰতে ভাৰত অন্যতম। তেওঁ তদুপৰি কৃষি সংস্কাৰৰ অৰ্থে চৰকাৰখনৰদ্বাৰা শেহতীয়াভাৱে গ্ৰহণ কৰা পদক্ষেপ আৰু পুনৰ-দক্ষতাৰ গুৰুত্বতাৰ উল্লেখৰে নতুন কৰ্মসংস্থাপন সৃষ্টিৰ অৰ্থে সজাগতা সন্দৰ্ভত ব্যক্ত কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তথ্য সুৰক্ষা আৰু গোপনীয়তা সন্দৰ্ভত সৃষ্ট সমস্যা সন্দৰ্ভত আলোচনা কৰে। তেওঁ কয় যে বিশ্বাস ঘাটিৰ সেতুবন্ধনৰ উদ্দেশ্যৰে টেক কোম্পানীসমূহে প্ৰচেষ্টা গ্ৰহণ কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। তেওঁ তদুপৰি চাইবাৰ অপৰাধ আৰু চাইবাৰ আক্ৰমণৰ দৰে ভীতি সন্দৰ্ভতো কয়। আলোচনা কালত অনলাইন শিক্ষাৰ সুযোগ সম্প্ৰসাৰণৰ অৰ্থে প্ৰযুক্তিগত সমাধান, স্থানীয় ভাষাতে প্ৰযুক্তিৰ প্ৰয়োগ, ক্ৰীড়াৰ ক্ষেত্ৰত ষ্টেডিয়াম-সদৃশ দৰ্শন অভিজ্ঞতা প্ৰদানৰ নিমিত্তে এআৰ/ভিআৰৰ ব্যৱহাৰ আৰু ডিজিটেল পেমেন্টৰ ক্ষেত্ৰত লাভ কৰা অগ্ৰগতি আদি প্ৰসংগই ঠাই পায়।

Prime Minister's Office
PM interacts with Google CEO Sundar Pichai
Google CEO appreciates PM’s leadership in the battle against the pandemic in India
Google CEO briefs PM on Google’s large investment plans in India
Technology has been of great benefit for farmers; immense potential of AI in agriculture: PM
Use of technology to expand the scope of online education and increasing access to technology in native language discussed
13 JUL 2020 2:31PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with Google CEO Shri Sundar Pichai via video conferencing earlier today.
Shri Pichai briefed the Prime Minister about the efforts undertaken by Google to help spread awareness and provide reliable information about COVID-19. He said that the strong step of Lockdown initiated by the Prime Minister set up a very strong foundation of India’s battle against the pandemic. Prime Minister appreciated the proactive role played by Google in battling misinformation and conveying information about necessary precautions. He also talked about further leveraging technology in providing healthcare services.
Prime Minister said that Indians are adjusting to and adopting technology at a rapid pace. He talked about farmers benefiting from technology and the possible wide-ranging benefits of AI in agriculture. Prime Minister explored the idea of virtual labs that can be used by students as well as farmers. Sundar Pichai briefed the PM about new products and initiatives by Google in the country. He mentioned about the launch of AI Research Lab in Bengaluru, while also highlighting the benefits of Google's flood forecasting efforts.
Prime Minister was briefed about Google’s plan to launch a large investment fund and develop strategic partnerships in India. Prime Minister remarked that India is amongst the most open economies in the world. He also spoke about recent steps taken by the government towards reforming agriculture and about the campaign to create new jobs, while also highlighting the importance of re-skilling.
Prime Minister discussed the issue of data security and concerns around privacy. He said that tech companies need to put in efforts to bridge the trust deficit. He also talked about cyber crimes and threats in the form of cyber attacks. Other areas of discussion included technological solutions to expand the scope of online education,access to technology in native language, use of AR/VR to give a stadium-like viewing experience in the field of sports, and progress in the area of digital payments.