হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নাবা ফবগী চাং ৬২.৪২% য়ৌনা হাইগৎলে
লৈবাক্কী চাংচত্তগী হেন্না নাবা ফবগী চাং ৱাংবা রাজ্য/য়ু.তি. ১৮
মী শিবগী চাং ২.৭২%দা পন্দুনা লৈখ্রে
লৈবাক পুম্বগী ওইবা মী শিবগী চাংচত্তগী শিবগী চাং নেম্বা রাজ্য/য়ু.তি. ৩০
10 JUL 2020 2:53PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯দগী ফরবা মশীং খুমাং চাউশিন্না হেনগৎলক্লি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কোবিদ-১৯না নারবা মীওই ১৯,১৩৮ ফখ্রে, মসিনা কোবিদ-১৯ অনাবশিংগী মরক্তগী অপুনবা ওইনা নাবা ফরবা মীওই মশীং ঙসিগা থানা ৪,৯৫,৫১৫ শুখ্রে। মসিনা মরম ওইরগা, লৈবাক অসিগী ওইনা নাবা ফবগী চাংদসু ০.৩৩% হেনগত্তুনা ঙসি ফাওবদা ৬২.৪২% শুখ্রে। এক্তিব কেস ২,৭৬,৮৮২ লৈরি অমসুং মখোয় পুম্নমক চেকশিন্না লাইয়েংলি।
নাবা ফবগী চাংদা হেনগৎলক্লিবসি কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারনা অপুনবা ওইনা প্রিএম্পতিব অমসুং প্রো এক্তিব ওইবা খোংথাং কয়া লৌখৎখিবগী ফলনি। অনাবা মী মশক খঙদোক্নবগীদমক তেস্ত তৌবগী চাং কা হেন্না ৱাংখৎলকপা; মাইল্দ ওইবা অমসুং লাইওং লাক্ত্রিবা অনাবশিংবু হোম আইসোলেসন তৌদুনা থম্বা; মতম চানা কেসশিংবু শেন্নদুনা লাইয়েংবা ঙম্বা হোস্পিতালগী ইনফ্রাস্ত্রকচর মতীক চানা থম্বা; লৈবাক অসিগী ওইনা হোস্পিতালগী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎলকপা অমসুং কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারনা চাং নাইনা তাথোক তাশিন তৌনবনা মরম ওইদুনা নাবা ফগৎলকপগী চাং হেনগৎলকপনি। ঙসি ফাওবদা ঐখোয়না কোবিদ খক্তগী ওইবা হোস্পিতাল ১২১৬, কোবিদ হেলথ কেয়র সেন্তর ২৭০৩ অমসুং কোবিদ কেয়র সেন্তর ৯৯০৯দা আইসোলেসন বেদ, ওক্সিজেন সপোর্ত অমসুং আই.সি.য়ু. ফেসিলিতীগা লোইননা লৈরে।
নাবা ফগৎলকপগী চাং ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা খুমাং চাউশিন্না ফগৎলকপনা, লৈবাক অসিগী ওইবা নাবা ফবগী চাংদগী হেন্না ৱাংবা রাজ্য/য়ু.তি. ১৮সু লৈরি। মখোয়শিং অদুদিঃ
রাজ্য/য়ু.তি.
নাবা ফবগী চাং
রাজ্য/য়ু.তি.
নাবা ফবগী চাং
নোংচুপ বেঙ্গাল
৬৪.৯৪%
মধ্য প্রদেশ
৭৪.৮৫%
উত্তর প্রদেশ
৬৫.২৮%
হরিয়ানা
৭৪.৯১%
ওরিশা
৬৬.১৩%
ত্রিপুরা
৭৫.৩৪%
মিজোরম
৬৭.৫১%
রাজস্থান
৭৫.৬৫%
ঝারখন্দ
৬৮.০২%
দিল্লী
৭৬.৮১%
পঞ্জাব
৬৯.২৬%
চন্দিগর
৭৭.০৬%
বিহার
৭০.৪০%
ছতিশগর
৭৮.৯৯%
গুজরাৎ
৭০.৭২%
উত্তারখন্দ
৮০.৮৫%
হিমাচল প্রদেশ
৭৪.২১%
লদাখ
৮৬.৭৩%
ভারতকী থাক্তা, মী শিবগী চাং অসি ২.২৭%দা লৈরি। হায়রিবসি মালেমগী লৈবাক কয়াদা লৈরিবা শিবগী চাংদগী হেন্না নেম্লি। কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবগী পান্দমসু মী শিবগী চাং নেমহন্নবদা মীৎয়েং থম্লি। মসিগী মতাংদা কেন্দ্র সরকারগী মতেংগা লোইননা রাজ্য/য়ু.তি. কয়ানসু চহী য়াম্লক্লবা অমসুং কো-মোর্বিদ ওইবা হাই রিস্ক ওইবা মীওইশিং খঙদোকপগী খোংথাং কয়া লৌখৎখ্রে। কোবিদ অনাবশিংবু লাইয়েংবগী থাক ৱাংখৎনবদসু মীৎয়েং থম্লি। লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা মপাঙ্গল কল্লবা আসা অমসুং এ.এন.এম.শিংনসু আয়ুশ্মন ভারত – হেলথ অমসুং ৱেলনেস সেন্তরশিংগা খুৎশম্নদুনা কেসশিং অসি য়েংশিনবদা অমসুং শোক্ন-শম্নবা য়েংশিনবদা মতেং পাংলি। মসিগী মহৈনা, হৌজিক লৈবাক অসিগী মী শিবগী চাংদগী হেন্না নেম্বা রাজ্য/য়ু.তি. ৩০ লৈরে। মখোয়শিংদুদিঃ
রাজ্য/য়ু.তি.
মী শিবগী চাং
রাজ্য/য়ু.তি.
মী শিবগী চাং
মনিপুর
০%
বিহার
০.৮২%
নাগালেন্দ
০%
হিমাচল প্রদেশ
০.৯৬%
দদ্রা অমসুং নগর হাবেলি অমসুং দামন অমসুং দিউ
০%
তেলঙ্গানা
১.০৭%
মিজোরম
০%
অন্ধ্র প্রদেশ
১.১৬%
অন্দমান অমসুং নিকোবার আইলেন্দ
০%
পুদুচেরী
১.২২%
সিক্কিম
০%
চন্দিগর
১.৩৪%
ত্রিপুরা
০.০৬%
তমিল নাদু
১.৩৯%
লদ্দাখ
০.০৯%
উত্তরাখন্দ
১.৩৯%
অসম
০.১৬%
হরিয়ানা
১.৪৮%
কেরলা
০.৪১%
করনাতাকা
১.৫৬%
ছরিশগর
০.৪১%
জে. এন্দ .কে (য়ু.তি.)
১.৬২%
গোৱা
০.৪২%
মেঘালয়
১.৭৭%
ওরিশা
০.৪৬%
রাজস্থান
২.১৮%
অরুনাচল প্রদেশ
০.৬৬%
পঞ্জাব
২.৫৬%
ঝারখন্দ
০.৭১%
উত্তর প্রদেশ
২.৬৬%
লৈবাক শীনবা থুংনা তেস্ত, ত্রেক অমসুং ত্রিএৎ তৌনবগী খোংথাং লৌখৎখিবনা কোবিদ-১৯ খঙদোক্নবা তেস্ত তৌখ্রবা সেম্পল মশীং হৌজিক ফাওবদা ১,১০,২৪,৪৯১ শুরে। নোংমদা সেম্পল তেস্ত তৌবগী চাংসু ৱাংখৎলক্তুনা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা সেম্পল ২,৮৩,৬৫৯ তেস্ত তৌখ্রে।
লৈবাক অসিদা লৈরিবা তেস্ত তৌনবা লেবসু সরকারগী লেব ৮৩৫ অমসুং প্রাইবেৎ লেব ৩৩৪ শুরবগা লোইননা লৈবাক অসিদা অপুনবা ওইনা ১১৬৯ শুদুনা মপাঙ্গল কনখৎলক্লি। মসিগী মনুংদাঃ
• রিএল তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্ত তৌনবা লেবঃ ৬১৪ (সরকারগী ৩৮২+ প্রাইবেৎঃ ২৩২)
• ত্রুনাৎতা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ৪৫৮ (সরকারগী ৪৮১+ প্রাইবেৎঃ ৪০)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ৯৭ (সরকারগী ৩৫+ প্রাইবেৎঃ ৬২)
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
Recovery Rate further climbs up to 62.42%
18 States/UTs have Recovery Rate more than National average
Fatality Rate declines further to 2.72%
30 States/UTs have Fatality Rate lower than the National average
10 JUL 2020 2:53PM by PIB Delhi
The trend of progressive increase in the number of recovered COVID-19 patients continues. The last 24 hours saw a total of 19,138 COVID-19 patients get cured, taking the cumulative figure of recovered cases among COVID-19 patients to 4,95,515 today. Consequently, the national recovery rate is 62.42% today. There are 2,76,882 active cases and all are under medical supervision.
The improvement in recovery rate is the result of combination of preemptive, proactive and graded steps taken by the Centre in collaboration with the States/UTs. Aggressive testing that ensures early detection of patients; home isolation for the mild/pre-symptomatic patients; effective clinical management of the severe cases through adequate hospital infrastructure which helps in timely triaging of the cases; ramped up hospital infrastructure in the country; and regular and seamless coordination between the Centre and States/UTs have together resulted in the continuously rising Recovery Rate in the country. As of today, we have 1218 Dedicated COVID Hospitals, 2705 Dedicated COVID Healthcare Centres and 10,301 COVID Care Centres.
As the country as a whole witnesses an encouraging upward trend in the Recovery Rate, there are as many as 18 States/UTs with Recovery Rate more than the national average. These are:
State/UT
Recovery Rate
State/UT
Recovery Rate
West Bengal
64.94%
Madhya Pradesh
74.85%
Uttar Pradesh
65.28%
Haryana
74.91%
Odisha
66.13%
Tripura
75.34%
Mizoram
67.51%
Rajasthan
75.65%
Jharkhand
68.02%
Delhi
76.81%
Punjab
69.26%
Chandigarh
77.06%
Bihar
70.40%
Chhattisgarh
78.99%
Gujarat
70.72%
Uttarakhand
80.85%
Himachal Pradesh
74.21%
Ladakh (UT)
86.73%
At the national level, the Case Fatality Rate has declined to 2.72%. This is lower than the Fatality Rates observed in many other countries in the world. The focus of COVID-19 management in the country has been to keep the fatalities low. With the support and guidance of the Centre, the States/UTs have taken many steps in this regard like mapping of the communities to focus on the high risk group like the elderly/aged and population with co-morbidities, and providing special care to them. There is a focus on improvement of quality of medical care of COVID patients. The country-wide strong network of ASHAs and ANMs along with Ayushman Bharat – Health and Wellness Centres have helped in effective surveillance and contact tracing of the cases, including the lakhs of migrants and returnees. As a result, there are 30 States/UTs which have a fatality rate lower than the national average. The list is as follows:
State/UT
Fatality Rate
State/UT
Fatality Rate
Manipur
0%
Bihar
0.82%
Nagaland
0%
Himachal Pradesh
0.96%
Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
0%
Telangana
1.07%
Mizoram
0%
Andhra Pradesh
1.16%
A&N Islands
0%
Puducherry
1.22%
Sikkim
0%
Chandigarh
1.34%
Tripura
0.06%
Tamil Nadu
1.39%
Ladakh (UT)
0.09%
Uttarakhand
1.39%
Assam
0.16%
Haryana
1.48%
Kerala
0.41%
Karnataka
1.56%
Chhattisgarh
0.41%
J&K (UT)
1.62%
Goa
0.42%
Meghalaya
1.77%
Odisha
0.46%
Rajasthan
2.18%
Arunachal Pradesh
0.66%
Punjab
2.56%
Jharkhand
0.71%
Uttar Pradesh
2.66%
Acute focus on ensuring the nationwide implementation of Test Track and Treat strategy has led to 1,10,24,491 samples tested for COVID-19 identification. The tests/day also continue to depict an upward trend- during the last 24 hours 2,83,659 samples have been tested.
The testing lab network in the country is further strengthened with 835 labs in the government sector and 334 private labs, there are as many as 1169 labs in the country. These include:
Real-Time RT PCR based testing labs: 614 (Govt: 382 + Private: 232)
TrueNat based testing labs: 458 (Govt: 418 + Private: 40)
CBNAAT based testing labs: 97 (Govt: 35 + Private: 62)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.