লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
হন্দক্তা লৌউ-শিংউদা নৌনা শেমদোকখিবনা লৌমীশিংগী পোত্থোক্তা অপনবা লৈত্রবা লল্লোন-ইতিক অমদি কানবা মমলগী থাজবা ফংলে- লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীগী য়াইফনবগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমার
শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা বদাউনগী কে.ভি.কে. দাতাগঞ্জগী এদমিনিস্ত্রেতিব শঙলেন শাবগী উরেপ-উয়ুং তম্লদুনা লৌউ-শিংউগী ওইবা থবক্তা খুমাং চাওশিলহনবদা কৃশি বিজ্ঞান কেন্দ্রগী অচৌবা থৌদাংগী মতাংদা থোইদোকপা মীৎয়েং থমখি
07 JUL 2020 5:03PM by PIB Imphal
লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীগী য়াইফনবগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা লৌমীশিংগী পোত্থোক্তা অপনবা লৈত্রবা লল্লোন-ইতিক অমদি কান্নবা মমল শোয়দনা ফংহন্নবা পায়খৎপা য়াবা থৌরাংশিং পুম্নমক পায়খৎলি হায়না ফোংদোকখ্রে। উত্তর প্রদেশকী বদায়ুগী (কৃশি বিজ্ঞান কেন্দ্র)কে.ভি.কে. দাতাগঞ্জগী এদমিনিস্ত্রেতিব শঙলেন শানবগীদমক ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা উরেপ-উয়ুং য়ুংলদুনা শ্রী তোমার সিংহনা লৌউ-শিংউগী সেক্তরদা অনৌবা ওর্দিনান্স অনি অমসুং অতোপ্পা ৱায়েলনা য়াবা নৌনা শেমদোকপশিংদা থবক চত্থদুনা লৌমীশিংনা মখোয়গী পোত্থোকশিং অদু মফম অমদা হেক্তা অতোংবা মমলদা য়োনবা য়ারগনি অমসুং লৈরম্বা অখিংবা পুম্নমক লৌথোকখ্রে।
মমলগী থাজবা লৈহনবদা লৌমীশিং(মপাঙ্গল হেনগৎহনবা অমদি ঙাকথোকপা)গী য়ান্নবা অমসুং ফার্ম সর্ভিসকী ওর্দিনেন্স ২০২০দগী লৌউ-শিংউগী পোত্থোক অসি লৈনবদা লল্লোন-ইতিক তৌবশিংগা য়াশিন্নখিবগা লোয়ন-লোয়ননা লৌমীশিংগীদমক্তা মাগী পোত্থোক্কী মমলশিংদা চৎনগদবা গরেন্তী হন্দোকপদসু নিংথিজনা লেপথোক্কি।
কেন্দ্রগী লৌউ-শিংউগী মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লিচিং মখাদা লৌউ-শিংউ অমসুং অতোপ্পা সেক্তরশিংগী মরক্তা লৈনরম্বা লাপ্নবশিং অদুগী শমজিন্ননবা হোৎনখি হায়না ফোংদোকখি। লৈবাক অসি চানবা পোত্থোকশিংগী মতাংদা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বদা নত্তনা অতৈ পোত্থোকশিংসু পুথোক্লি। লৈবাক অসিদা সরকারগী স্কীমশিং, থৌরাংসিং অমসুং খুদোংচাবশিং ফংহনগদবা চাদা ৮৬কী অপিকপা অমসুং লায়রবগী পনখৈদা লৈবা লৌমীশিং লৈ। কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা লৌমীশিংদা মসি নিংথিজনা শেম্নবগীদমক্তা কে.বি.কে. অমসুং সাইন্তিস্তশিংনা অথোইবা থৌদাং লৌরি। মন্ত্রীনা লৌমীশিংনা লৈবাক-লৈহাও ফবা-ফত্তবগী য়েংদুনা তীলহাৎ হীদাকশিং কা হেন্না শিজিন্নদবগী কন্নবা, ঈথৈ-লৌখোংদা ঈশিং খাকচিনবগা লোয়ননা মহৈ-মরোংশিংগী পোত্থোক হেনগৎহন্নবগী অপীল তৌখি, মায়কৈ অসিদা কে.ভি.কে.গী অচৌবা থৌদাংদা মরুওইবা মীৎয়েং থমখি। শ্রী তোমারনা ক্লস্তরগী লৌউ-শিংউ হেনগৎহন্দুনা অমসুং মহৈ-মরোংশিং হেনগৎহনবদা কে.ভি.কে.নসু মাংজিল থাবা থৌদাং অমা লৌগদবনি অমসুং লমদুগী অকোয়বা ফীভম অসি চুনবা মহৈ-মরোংশিং হেনগৎহনগদবনি অমদি কে.ভি.কে.গী অনৌবা থৌদাং অসিনা লম খুদিংমক্তা কান্নবা ফংহনগনি হায়না মহাক্না থাজবা পীখি।
শ্রী তোমারনা য়ু.পি.দা কে.ভি.কে. ৮৬না থবক নিংথিনা পাংথোক্লি হায়না ফোংদোকখি। উত্তর প্রদেশতা অনৌবা কে.ভি.কে.২০ হাংদোক্নবগী অয়াবা পীখিবা অদুদগী ১৭ তি হাংদোকখ্রে। লেমহৌরিবা কে.ভি.কে. অহুম অদু প্রয়াগরাজ, রায়বরেলী অমদি অজমগরদা থুনা হোংদোক্লগনি। মুরাদাবাদতা কে.ভি.কে. অমসু হাংবগী ৱাফম থাঙ্গৎখ্রে।
থৌরম অসিদা কেন্দ্রগী লৌউ-শিংউগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী কৈলাশ চৌধরী, উত্তর প্রদেশকী মন্ত্রী কয়া অমা অমসুং লেজিসলেচর, আই.সি.এ.আর.গী দিরেক্তর জেনরেল দা.ত্রিলোকচন মহাপাত্রা, আই.এ.আর.আই.গী দিরেক্তর দা. এ.কে. সিংহ, সরদার পতেল এগ্রীকলচর য়ুনিভর্সিতী, মীরুতকী ভাইস চাঞ্চেলর দা.আর.কে. মিত্তল অমসুং অতৈ ওফিসিএশিং অমসুং সাইন্তিস্তশিংনা ভিদিও কনফরেন্স অসিদা য়াওখি। লৈবাক অসিদা হৌজিক কে.ভি.কে. ৭২০ লৈ অমসুং তোঙান-তোঙানবা ফীভমশিংগীদমক্তা তেক্নিকেল ওইবা মোদেল উৎলিবা ক্লাইমেৎ স্মার্ত ভিলেজ মোদেল ১৫১ শেমখ্রে। কে.ভি.কে.দগী চহি খুদিংগী লৌমী অমসুং নহারোল লাক্ষ ১৫ ত্রেনিং পীরি।

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Farmers now assured of barrier-free trading and remunerative prices for agriculture produce after recent agricultural reforms - Shri Narendra Singh Tomar, Union Minister of Agriculture & Farmers’ Welfare
Shri Tomar stresses on important role of Krishi Vigyan Kendras in agricultural progess while laying the foundation stone of the administrative building of KVK Dataganj in Badaun
07 JUL 2020 5:03PM by PIB Delhi
Union Minister of Agriculture & Farmers’ Welfare, Rural Development & Panchayati Raj Shri Narendra Singh Tomar has said that the Government is taking all possible measures to ensure that farmers get remunerative prices for their produce. Laying the foundation stone through video-conference of the administrative building of the Krishi Vigyan Kendra (KVK) at Dataganj, Badaun in UP, Shri Tomar said that with the implementation of the two new ordinances and other legal reforms in agriculture sector, farmers can now sell their produce anywhere in the country at remunerative prices and all restrictions on them have been removed. The Farmers (Empowerment and Protection) Agreement on Price Assurance and Farm Services Ordinance 2020 will serve to ensure that along with agreement with traders on purchase of agricultural produce, farmers are now assured beforehand of guaranteed return of their production costs.
The Union Agriculture Minister said that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, efforts have been made to bridge the gap between agriculture and other sectors. The country is now not only self-sufficient but also surplus in foodgrain production. There are 86% small and marginal farmers in the country, who should all have access to government schemes, programmes and facilities. KVKs and scientists have an important role to play in ensuring this. The Minister stressed on the important role of the KVKs in ensuring that farmers give attention to soil health testing, refrain from using excessive pesticides, save water in irrigation and increase their crop production. He said that KVKs also have a leading role to play in increasing cluster farming, and development of crops for which local environment is conducive.
Shri Tomar said that there are 86 KVKs in UP, which are doing commendable work. Opening of 20 new KVKs in the state had been approved, out of which 17 are already functioning. The remaining three will be soon opened in Prayagraj, Rae Bareli and Azamgarh. Another KVK is proposed in Moradabad.
Union Minister of State for Agriculture Shri Kailash Choudhary, UP State Ministers and legislators, Director General, ICAR, Dr Trilochan Mahapatra, Director, IARI, Dr A.K. Singh, Vice Chancellor, Sardar Patel Agriculture University, Meerut, Dr R.K. Mittal and other officers and scientists were present in the video-conference. It was informed in the VC that there are 720 KVKs in the country and 151 climate smart villages, which present technical models under different conditions. KVKs are also giving training to about 15 lakh farmers and youth every year.