স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ৰ সন্দৰ্ভত শেহতীয়া তথ্য
আৰোগ্যৰ হাৰ ৬০%ৰ অতিক্ৰম
দৈনিক আৰোগ্যৰ হাৰৰ ক্ষিপ্ৰ বৃদ্ধি; বিগত ২৪ ঘণ্টাত ২০,০৩৩গৰাকী ৰোগী আৰোগ্য
আক্ৰান্ততকৈ আৰোগ্যৰ সংখ্যা ১.৫লাখতকৈ অধিক হ’ল
‘পৰীক্ষা, চিনাক্ত, চিকিৎসা’ কৌশল অনুসৰণ কৰক, বিগত ২৪ ঘণ্টাত ২.৪লাখ পৰীক্ষা সম্পন্ন কৰা হয়
03 JUL 2020 4:34PM by PIB Guwahati
কেবিনেট সচিবে আজি ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহৰ সৈতে ক’ভিড-১৯ মোকাবিলা কৰাৰ প্ৰস্তুতিৰ সন্দৰ্ভত এক উচ্চ পৰ্যায়ত বৈঠকত মিলিত হয়৷
ক’ভিড-১৯ ৰোগীৰ আৰোগ্যৰ হাৰ ৬০% অতিক্ৰম কৰিছে৷ আজি এই হাৰ ৬০.৭৩% হৈছে৷
সোনকালে চিনাক্তকৰণ আৰু সময়মতে কৰা চিকিসা ব্যৱস্থাপনাই ক’ভিড-১৯ ৰোগীৰ দৈনিত আৰোগ্যৰ হাৰ বৃদ্ধি কৰিছে৷ বিগত ২৪ ঘণ্টাত ২০,০৩৩গৰাকী ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷ বৰ্তমানলৈকে সৰ্বমুঠ ৩,৭৯,৮৯১গৰাকী ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷
বৰ্তমান ২,২৭,৪৩৯গৰাকী ৰোগী চিকিসাধীন হৈ আছে৷
ভাৰত চৰকাৰে ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহৰ চৰকাৰসমূহৰ সৈতে ক’ভিড-১৯ প্ৰতিৰোধ, নিয়ন্ত্ৰণ আৰু ব্যৱস্থাপনাৰ ক্ষেত্ৰত গ্ৰহণ কৰা পদক্ষেপৰ ফলস্বৰূপে দেশত এই ৰোগত আৰোগ্যৰ সংখ্যা ক্ৰমে বৃদ্ধি পাই আহিছে৷ বৰ্তমানলৈকে আক্ৰান্ত হৈ থকা ৰোগীৰ সংখ্যাতকৈ প্ৰায় ১,৫২,৪৫২ গৰাকী লোক আৰোগ্য হৈছে৷
‘পৰীক্ষা, চিনাক্ত, চিকিসা’ কৌশল অনুসৰণ কৰি ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহে ক্ৰমে নমূনা পৰীক্ষাৰ গতি দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি কৰিছে৷ বিগত ২৪ ঘণ্টাত ২,৪১,৫৭৬টা নমূনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে৷ বৰ্তমানলৈকে ৯২,৯৭,৭৪৯টা নমূনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে৷
দেশত পৰীক্ষাগাৰৰ নেটৱৰ্ক শক্তিশালী কৰা হৈছে৷ ৭৭৫টা চৰকাৰী আৰু ২৯৯টা ব্যক্তিগত পৰীক্ষাগাৰসহ মুঠ ১০৭৪টা পৰীক্ষাগাৰ দেশ আছে৷ ইয়াৰ বিৱৰণ তলত দিয়া ধৰণৰঃ
সঠিক সময়ত আৰটি পিচিআৰ আধাৰিত পৰীক্ষাগাৰঃ৫৭৯(চৰকাৰীঃ৩৬৬+ব্যক্তিগতঃ২১৩)
ট্ৰুনাট আধাৰিত পৰীক্ষাগাৰঃ৪০৫(চৰকাৰীঃ৩৭৬+ব্যক্তিগতঃ২৯)
চিবিএনএএটি আধাৰিত পৰীক্ষাগাৰঃ৯০(চৰকাৰীঃ৩৩+ব্যক্তিগতঃ৫৭)
স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যান মন্ত্ৰালয়ে অতি কম প্ৰভাৱিত/আগতীয়া লক্ষণযুক্ত/লক্ষণবিহীন ক’ভিড-১৯ত আক্ৰান্তসকলক হোম কোৱাৰেণ্টাইন কৰাৰ বাবে সংশোধিত নিৰ্দেশনা জাৰি কৰিছে৷ সংশোধিত নিৰ্দেশনা চাবলৈ এই লিংকত ক্লিক কৰকঃ https://www.mohfw.gov.in/pdf/RevisedHomeIsolationGuidelines.pdf
ক’ভিড-১৯ সম্পৰ্কীয় সকলো প্ৰমাণীকৃত আৰু আপডেটেড তথ্য, নিৰ্দেশনা আৰু পৰামৰ্শৱলীৰ বাবে অনুগ্ৰহ নিয়মীয়াকৈ পৰিদৰ্শন কৰকঃ https://www.mohfw.gov.in/.

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
Recovery rate crosses 60%
Sharp rise in daily recoveries: 20,033 recovered in the last 24 hours
Recoveries exceed active cases by more than 1.5 lakh
Following “Test, Trace, Treat” strategy, more than 2.4 lakh tested in 24 hours
03 JUL 2020 4:34PM by PIB Delhi
A high-level review meeting on preparedness for COVID-19 was held today by the Cabinet Secretary with the States/UTs.
The recovery rate among COVID-19 patients has crossed 60%. It stands at 60.73% today.
Early detection and timely clinical management of COVID-19 cases have resulted in increasing daily recoveries. During the last 24 hours, a sharp rise of recoveries was observed with 20,033 COVID-19 patients having been cured, taking the cumulative figure to 3,79,891.
Presently, there are 2,27,439 active cases and all are under medical supervision.
Coordinated efforts at all levels of government for prevention, containment and management of COVID-19 are showing good results with consistently increasing gap between Recoveries and Active cases. As on date, there are 1,52,452 recovered cases more than the active COVID-19 cases.
As per the “Test, Trace, Treat” strategy with various measures been taken recently to remove all impediments for COVID-19 testing and facilitation of widespread testing by States/UTs, there has been a steady rise in the samples tested every day with close to 93 lakh samples being tested till date. During the last 24 hours 2,41,576 samples have been tested. The cumulative number of samples tested, as on date, is 92,97,749.
This has also been possible due to the ever expanding network of testing labs in the country. With 775 labs in the government sector and 299 private labs, there are as many as 1074 labs today. These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 579 (Govt: 366 + Private: 213)
• TrueNat based testing labs: 405 (Govt: 376 + Private: 29)
• CBNAAT based testing labs: 90 (Govt: 33 + Private: 57)
Ministry of Health and Family Welfare has issued Revised Guidelines for Home Isolation of very mild/ pre-symptomatic/ asymptomatic COVID-19 cases. The guidelines are in supersession to the guidelines issued on the subject on 10th May, 2020. Details of the Revised Guidelines can be found at:
https://www.mohfw.gov.in/pdf/RevisedHomeIsolationGuidelines.pdf
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.