Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah held a meeting with Chief Ministers of Delhi, Haryana and Uttar Pradesh for a unified Covid19 strategy for National Capital Region(NCR) today
Shri Amit Shah emphasised on the need to focus on more testing through Rapid Antigen Tests so that the infection rate in the NCR can be reduced
Focus on early hospitalisation of patients so that mortality rate can be reduced says- Union Home Minister
From humanitarian angle it is important to save lives of the poor- Union Home Minister
Shri Amit Shah also asserted need to promote use of Arogya Setu and Itihas Apps
AIIMS Delhi Telemedicine model for Covid patients consultation can be replicated in Uttar Pradesh and Haryana – Shri Amit Shah
02 JUL 2020 8:16PM by PIB Delhi
Union Home Minister Shri Amit Shah held a meeting with Chief Ministers of Delhi, Haryana and Uttar Pradesh for a unified strategy for COVID19 in the National Capital Region(NCR) today.
He emphasised on the need to focus on more testing of those suspected of Covid19 so that the infection rate in the NCR region can be reduced. Shri Amit Shah said that adoption of more testing via Rapid Antigen Test Kits will help in reducing positivity rate below 10 percent as suggested by World Health Organization. Shri Amit Shah said nearly 90 percent of screening is possible through these kits. These kits can be provided by Government of India to Uttar Pradesh and Haryana governments in numbers desired by them. The Union Home Minister emphasising on the importance of the humanitarian perspective to save lives of the poor and the needy, said the focus should be on early hospitalisation of patients, so that the mortality rate can also be reduced. Shri Amit Shah also emphasised on the wide use of Arogya Setu and Itihas Apps to help COVID19 mapping in the NCR.
The Union Home Minister added that the AIIMS Delhi Telemedicine consultation model being used in Delhi for COVID patients should be replicated in Uttar Pradesh and Haryana also. He suggested that UP and Haryana can join AIIMS-Telemedicine COVID consultation through which patients can get advice by expert doctors. The training for doctors in small hospitals in UP and Haryana can be provided by AIIMS with the help of Tele-videography.
Dr. V.K Paul, Member NITI Ayog also gave a presentation on the strategy of tackling COVID19 in NCR. He provided details of best practices adopted in Delhi-NCR and the way ahead.
The Union Minister for Health and Family Welfare Dr. Harshvardhan, the Chief Minister of Uttar Pradesh Shri Yogi Adityanath, the Chief Minister of Haryana Shri Manohar Lal Khattar, the Chief Minister of Delhi Shri Arvind Kejriwal and senior officials of the Government of India, Uttar Pradesh, Haryana and Delhi governments were also present at the meeting.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা ঙসি নেস্নেল কেপিতেল রিজন (এন.সি.আর.)গী য়ুনিফাইদ ওইবা কোবিদ-১৯ লালোং অমগীদমক দিল্লী, হরিয়ানা অমসুং উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রীশিংগা মীফম অমা পাংথোকখ্রে
এন.সি.আর.দা লাইচৎ শন্দোকপগী চাং অসি হন্থনবা রেপিদ এন্তিজেন তেস্তশিং হেন্না তৌবদা মীৎয়েং চংবা তঙাই ফদে হায়না শ্রী অমিত শাহনা হায়খ্রে
শিবগী চাং অসি হন্থহন্নবগীদমক অনাবা মীওইশিং ঙন্না হোস্পিতালদা পুখৎপদা মীৎয়েং চংগদবনি হায়না হায়খ্রে
মীওইবগী মীনুংশিদা য়েংদুনা লাইরবা মীওইশিংগী পুন্সি কনবা য়াম্না মরু ওই-কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী
শ্রী অমিত শাহনসু অরোগ্য সেতু অমসুং ইতিহাস এপশিং শিজিন্নবা তঙাই ফদে হায়না ফোংদোকখ্রে
কোবিদ অনাবাশিং কন্সল্তেসন তৌবগী এম্স দিল্লী তেলিমেদিসিন মোদেল অদু উত্তর প্রদেশ অমসুং হরিয়ানাদা শন্দোকপা য়ারগনি- শ্রী অমিত শাহ
02 JUL 2020 8:16PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা ঙসি নেস্নেল কেপিতেল রিজন (এন.সি.আর.)গী য়ুনিফাইদ ওইবা কোবিদ-১৯ স্ত্রাতিজী অমগীদমক দিল্লী, হরিয়ানা অসমুং উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রীশিংগা মীফম অমা পাংথোকখ্রে৷
এন.সি.আর. রিজনদা লাইচৎ শন্দোকপগী চাং অসি হন্থনবা কোবিদ-১৯ নারমগনি হায়না চিংনবশিং অদু তেস্ত হেন্না হেন্না তৌবদা মীৎয়েং চংবা তঙাই ফদে হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ রেপিদ এন্তিজেন তেস্ত কিৎশিং শিজিন্নদুনা তেস্ত হেন্না হেন্না তৌবা অসিনা ৱল্দ হেল্থ ওর্গনাইজেসন্না পীবা পাউতাক্কী মতুং ইন্না লাইনা শন্দোকপগী চাং অসি চাদা ১০গী মখাদা লৈহনবদা মতেং পাংলগনি হায়না শ্রী অমিত শাহনা ফোংদোকখ্রে৷ হায়রিবা কিৎশিং অসি শিজিন্নদুনা চাদা ৯০ ফাওবা য়ৌনা স্ক্রীনিং তৌবা য়াবগী ওইথোকপা লৈ হায়না শ্রী অমিত শাহনা ফোংদোকখ্রে৷ হায়রিবা কিৎশিং অসি উত্তর প্রদেশ অমসুং হরিয়ানা সরকারশিংনা পাম্লিবা মশিং অদু ভারত সরকারনা পীবা ঙমগনি৷ মীওইবগী মীনুংশিদা য়েংদুনা লাইরবা অমসুং মতেং দরকার লৈরবা মীওইশিংগী পুন্সি কনবা য়াম্না মরু ওই হায়না শ্রী অমিত শাহনা ফোংদোকখ্রে৷ লাইনা অসিনা মী শিবগী চাং অসি হন্থহনবা য়ানবগীদমক অনাবা মীওইশিং অদু ঙন্না হোস্পিতালদা পুখৎপদা মীৎয়েং চংগদবনি হায়না মহাক্না মখানা তানা ফোংদোকখ্রে৷ শ্রী অমিত শাহনা এন.সি.আর.দা কোবিদ-১৯ মেপিংদা মতেং পাংনবগীদমক অরোগ্য সেতু অমসুং ইতিহাস এপশিং পাক শন্না শিজিন্নবা তঙাই ফদে হায়না ফোংদোকখ্রে৷
কোবিদ অনাবাশিংগীদমক দিল্লীদা শিজিন্নরিবা এম্স দিল্লী তেলিমেদিসিন কন্সল্তেসন মোদেল অদু উত্তর প্রদেশ অমসুং হরিয়ানাদসু শিজিন্নগদবনি হায়না কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা মখা তানা ফোংদোকখ্রে৷ উত্তর প্রদেশ অমসুং হরিয়ানানা মখোয়গী অনাবাশিং অদু এক্সপর্ত দোক্তরশিংদগী পাউতাক ফংনবগীদমক এম্স –তেলিমেদিসিন কোবিদ কন্সল্তেসন অদু য়াওবা য়াগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ উত্তর প্রদেশ অমসুং হরিয়ানাদা লৈরিবা অপিকপা হোস্পিতালদা লৈরিবা দোক্তরশিংদা তৌগদবা ত্রনিং অদুসু তেলি-ভিদিওগ্রাফীগী মতেংনা এম্সনা পাংথোকপা ঙম্লগনি৷
নিতি অয়োগকী মেম্বর দা. ভি.কে. পোলনসু এন.সি.আর.দা কোবিদ-১৯ থেংনবগী স্ত্রাতিজীগী মতাংদা প্রজেন্তেসন অমসু পীখ্রে৷ মহাক্না দিল্লী-এন.সি.আর.দা লাইচৎ থেংনবদা শিজিন্নরিবা খ্বাইদগী ফরবা থবক থৌরমশিং অদুগী অকুপ্পা মরোল অদুসু পীখ্রে৷
মীফম অদুদা কেন্দ্রগী হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রী দা. হার্শবর্ধন, উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী য়োগী অদিত্যনাথ, হরিয়ানাগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী মনোহর লাল খত্তর, দিল্লীগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী আর্বিন্দ কেজ্রিৱাল অমসুং ভারত সরকার, উত্তর প্রদেশ, হরিয়ানা অমসুং দিল্লী সরকারগী সেনিয়র ওফিসিয়েলশিং শরুক য়ারম্মী৷