শেল-থুম মন্ত্রালয়
জুন, ২০২০দা খোমগৎখিবা জি.এস.তি. রিভিন্যু
জুন থাদা লুপা করোর ৯০,৯১৭গী গ্রোস জি.এস.তি. রিভিন্যু খোমগৎখি
01 JUL 2020 12:51PM by PIB Imphal
জুন, ২০২০দা খোমগৎখিবা গ্রোস জি.এস.তি. রিভিন্যু অসি লুপা করোর ৯০,৯১৭নি মসিগী মনুংদা সি.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ১৮,৯৮০, এস.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ২৩,৯৭০, আই.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ৪০,৩০২ (পোৎ পুশিল্লকপদগী খোমগৎপা লুপা করোর ১৫,৭০৯ য়াওরগা) অমদি সেসকী লুপা করোর ৭,৬৬৫ (পোৎ পুশিল্লকপদগী খোমগৎপা লুপা করোর ৬০৭ য়াওরগা)নি‍।
লৈঙাক্না আই.জি.এস.তি.দগী রিগুলর সেত্তলমেন্ত ওইনা সি. জি.এস.তি.দা লুপা করোর ১৩,৩২৫ অমদি এস.জি.এস.তি.দা লুপা করোর ১১,১১৭ সেত্তল তৌখ্রে‍। রিগুলর সেত্তলমেন্ত মতুংদা জুন, ২০২০দা কেন্দ্র লৈঙাক অমদি স্তেত লৈঙাকশিংনা তানখিবা অপুনবা রিভিন্যু অসি সি.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ৩২,৩০৫ অমদি এস.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ৩৫,০৮৭ নি‍।
থা অসিগী রিভিন্যু অসি মমাঙ চহীগী মান্নবা থাদা লৈখিবা জি.এস.তি. রিভিন্যুগী চাদা ৯১নি‍। মমাঙ চহীগী মান্নবা থাদা লাকখিবা মান্নবা জি.এস.তি.গা য়েংনবদা থা অসিগী মনুংদা পোৎ পুশিল্লকপদগী কারকখিবা রিভিন্যু অসি চাদা ৭১ অমদি দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সনদগী (সর্ভিস ইম্পোর্ত য়াওরগা) কারকখিবা রিভিন্যুসি চাদা ৯৭ ওইখি‍। লৈঙাক্না জি.এস.তি. রিতর্ন ফাইল তৌবগী মতম কোমথোকখিবদগী জুন থা মনুংসিদা মে ২০২০গী রিতর্ন খরগী মথক্তা ফেব্রুৱারী, মার্চ অমদি এপ্রিল ২০২০গী রিতর্নশিং ফাইল তৌরকখি‍। জুন ২০২০দা ফাইল তৌরমগদবা মে ২০২০গী রিতর্ন খরদি জুলাই ২০২০গী হৌরকপা নুমিৎ খরনিদা ফাইল তৌরক্লগনি‍।
কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা শেনবা চহীসিদা রিভিন্যু কারকপগী ফীভমদা চৈথেং ফংখি, অহানবদা লাইচৎ অসিনা শেন্মিৎলোনদা শোকহনবদগী অমদি অনিশুবদনা লাইচৎ অসিনা মরম ওইরগা লৈঙাক্না রিতর্ন ফাইল তৌবগী অমদি খাজনা থিবগী মতম কোমথোকখিবদগীনি‍। অদুম ওইনমক হৌখিবা থা অহুমসিদা লৈখিবা ফীভমসিনা জি.এস.তি. রিভিন্যু অমুক হিঙ্গৎলক্লে হায়বা উৎলি‍। এপ্রিল থাদা খোমগৎখিবা জি.এস.তি. লুপা করোর ৩২,২৯৪ ওইদুনা মমাঙ চহীগী মান্নবা থাদা খোমগৎখিবা রিভিন্যুগী চাদা ২৮ ওইখি, অমদি মে থাদা লুপা করোর ৬২,০০৯ খোমগত্তুনা মমাঙ চহীগী মান্নবা থাদা খোমগৎখিবা রিভিন্যুগী চাদা ৬২ ওইখি‍। চহীসিগী অহানবা ক্বার্তরদা খোমগৎখিবা জি.এস.তি. অসি মমাঙ চহীগী মান্নবা ক্বার্তরদা খোমগৎখিবা রিভিন্যুগী চাদা ৫৯ নি‍। অদুম ওইনমক মশীং য়াম্লবা তেক্সপেয়রশিংনা মখোয়গী মে, ২০২০গী রিতর্ন ফাইল তৌরকপগী মতম হৌজিকসু লৈরি‍।
চার্ত অসিনা চৎলিবা চহীসিদা থাগী ওইনা লৈখিবা গ্রোস জি.এস.তি. রিভিন্যুগী ফীভম উৎলি‍। তেবল অসিনা স্তেতশিংনা জুন, ২০২০দা খোমগৎখিবা জি.এস.তি.গী স্তেত-স্তেতশিংগী ফিগর জুন, ২০১৯গা চাংদম্নদুনা অমদি চহী পুম্বগী ওইনা উৎলি‍।
তেবল: এপ্রিল ২০২০দা স্তেত-স্তেতকী খোমগৎখিবা জি.এস.তি. [1]
[1] পোৎ পুশিল্লকপদা লৌবা জি.এস.তি. য়াওদে

Ministry of Finance
GST Revenue collection for June, 2020
Rs. 90,917crore gross GST revenue collected in the month of June
01 JUL 2020 12:51PM by PIB Delhi
The gross GST revenue collected in the month of June, 2020 is Rs. 90,917crore of which CGST is Rs. 18,980crore, SGST is Rs. 23,970crore, IGST is Rs. 40,302crore (including Rs. 15,709crore collected on import of goods) and Cess is Rs.7,665 crore (including Rs. 607crore collected on import of goods).
The government has settled Rs. 13,325crore to CGST and Rs. 11,117crore to SGST from IGST as regular settlement.The total revenue earned by Central Government and the State Governments after regular settlement in the month of June,2020 is Rs. 32,305 crore for CGST and Rs. 35,087 crore for the SGST.
The revenues for the month are 91% of the GST revenues in the same month last year. During the month, the revenues from import of goods were 71%and the revenues from domestic transaction (including import of services) were 97% of the revenues from these sources during the same month last year.During the month of June, returns of February, March, and April 2020 have also been filed in addition to some returns of May 2020 since Government has allowed a relaxed time schedule for filing of GST returns. Some returns of May 2020, which would have otherwise got filed in June 2020, will get filed during first few days of July 2020.
The revenues during the financial year has been impacted due to COVID-19, firstly due to the economic impact of the pandemic and secondly due to the relaxations given by the Government in filing of returns and payment of taxes due to the pandemic. However, figures of past three months show recovery in GST revenues. The GST collections for the month of April was Rs. 32,294 crorewhich was 28% of the revenue collected during the same month last year and the GST collections for the month of May was Rs. 62,009 crore which was 62%of the revenue collected during the same month last year. The GST collections for the first quarter of the year is 59%of the revenue collected during the same quarter last year. However, a large number of taxpayers still have time to file their return for the month of May, 2020
The chart shows trends in monthly gross GST revenues during the current year. The table shows the state-wise figures of GST collected in each State during the month of June, 2020 as compared to June, 2019 and for the full year.
Table: State-wise GST collection for April 2020[1]
[1]Does not include GST on import of goods