Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES on COVID-19
01 JUL 2020 12:42PM by PIB Delhi
It has come to the notice of the Ministry of Health and Family Welfare (MoHFW) through some media reports that the issue of Bilevel Positive Airway Pressure (BiPAP) mode not being available in the ventilators supplied by Government of India has been raised.
The “Make in India” ventilators supplied to the States and UTs, including GNCT of Delhi, by the Ministry of Health and Family Welfare are meant for ICUs. The technical specifications for these COVID ventilators have been laid down by a Technical Committee of domain knowledge experts headed by the Director General Health Services (DGHS), MoHFW against which the ventilators have been procured and supplied. The ventilators procured and supplied comply with these specifications.
Ventilator models BEL and AgVa supplied to the States/ UTs are complying with the requirements as per the specifications laid down by the Technical Committee. These cost effective, made in India ventilators have BiPAP mode and other such modes as have been prescribed in the technical specifications. The ventilators are being supplied along with User Manuals and Feedback Forms which must be referred to for clarity.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
01 JUL 2020 12:42PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা পীবা ভেন্তিলেতরশিংদা বাইলেবেল পোজিতিব এয়রৱে প্রেসর (বাইপাপ) মোদ য়াওদে হায়বগী ৱাথোক অমা লাকপগী পাউ হকশেল অমসুং য়াইফ –য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না মীদিয়াগী রিপোর্ত খরদগী ফংলে।
হকশেল অমসুং য়াইফ – য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না দিল্লীগী জি.এন.সি.তি. য়াওনা রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীরিবা "মেক ইন ইন্দিয়া" ভেন্তিলেতরশিং অসি আই.সি.য়ু.দা শীজিন্ননবগীদমক্তনি। হায়রিবা কোবিদ-১৯ ভেন্তিলেতরশিং অসিগী তেক্নিকেলগী স্পেসিফিকেসনশিং অসি দিরেক্তর জেনরেল ওব হেলথ সর্বিসেস (দি.জি.ঐচ.এস.), হকশেল অমসুং য়াইফ – য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না লুচিংদুনা শেম্বা নোলেজ এক্সপর্তশিংগী তেক্নিকেল কম্মিতী অমনা পীবদগী ভেন্তিলেতরশিং অসি লৈদুনা সপ্লাই তৌবনি। লৈদুনা য়েন্থোকখ্রবা ভেন্তিলেতরশিং অসিদা স্পেসিফিকেসনশিং অসি শুনা য়াওরবনি।
রাজ্য/য়ূ.তি.শিংদা থাদরিবা বি.ই.এল. অমসুং আগবাগী ভেন্তিলেতর মোদেলশিং অসি তেক্নিকেল কম্মিতী অসিনা পীবা স্পেসিফিকেসনশিং অসি শুনা য়াওরবনি। মসিগী মমল তাঙদবা, ভারত্তা শাজবা ভেন্তিলেতরশিং অসিদা বাইপাপ মোদ য়াওই অমসুং অসিগুম্বা অতোপ্পা মোদশিং অসি স্পেসিফিকেসন্দসু পীরি। হেন্না ময়েক শেংনবগীদমক ভেন্তিলেতরশিং অসিদা পাননবা য়ুজর মেনুএল অমসুং ফীদবেক ফোর্মশিং য়াওরি।