শেল-থুম মন্ত্রালয়
ই.সি.এল.জি.এসকী মখাদা লুপা ক্রোর লাখ ১ হেনবগী লোন সেঙ্কসন তৌখ্রে
স্কিম অসিগী মখাদা এম.এস.এম.ইগী য়ুনিত লাখ ৩০ হেন্না অমসুং অতোপ্পা ললোন-ইতিক্কী থবকশিং মতেং ফংলে
30 JUN 2020 5:50PM by PIB Imphal
সরকারগী গরেন্তি অমনা শৌগৎপা চাদা ১০০গী ইমর্জেন্সি ক্রেদিৎ লাইন গরেন্তি স্কিম(ই সি এল জি এস)গী মখাদা ২০২০গী জুন ২৬ ফাওবদা, সরকার অমসুং লনাইগী বেঙ্কশিংনা লুপা ক্রোর ৪৫,০০০ হেনবগী লোনগী শেনফমশিং য়েন্থোকখ্রে । মসিনা লোকদাউন মতুংদা মখোয়গী ললোন-ইতিক্কী থবকশিং অমুক হৌনবা এম.এস.এম.ইগী য়ুনিত লাখ ৩০ হেন্না অমসুং অতোপ্পা ললোন-ইতিক্কী থবকশিং মতেং পাংলগনি ।
ই.সি.এল.জি.এসকী মখাদা সরকারগী বেঙ্কশিংনা লুপা ক্রোর ৫৭,৫২৫.৪৭ অমসুং লনাই বেঙ্কশিংনা লুপা ক্রোর ৪৪,৩৩৫.৫২ য়েন্থোকখি । লোন পীখিবা মরুওইবা বেঙ্কশিংদি এস.বি.আই, বেঙ্ক ওফ বারোদা, পি.এন.বি, কনারা বেঙ্ক অমসুং ঐচ.দি.এফ.সিনি ।
এম.এস.এম.ইশিং অমসুং অপীকপা ললোন-ইতিক্কী থবকশিংদা অহেনবা লোন পীনবা অত্মানির্ভর পেকেজগী মখাদা সরকারনা লুপা ক্রোর লাখ ৩ লাউথোকখি । অসিগুম্বা ইন্তরপ্রাইজশিং অসিনা হৌজিক মখোয়না পুরিবা শেনফম অদুগী চাদা ২০ ফাওবা লোন ওইনা লৌবা য়াগনি।

Ministry of Finance
Loans worth more than Rs 1 lakh crore sanctioned under ECLGS
More than 30 lakh units of MSMEs & other businesses received help under the Scheme
30 JUN 2020 5:50PM by PIB Delhi
Under the 100 % Emergency Credit Line Guarantee Scheme (ECLGS) backed by a Government guarantee , Banks from Public & Private Sectors have sanctioned loans worth over Rs. 1 lakh crore as of June 26, 2020, of which more than Rs 45,000 crore has already been disbursed. This would help more than 30 lakh units of MSMEs & other businesses restart their businesses post the lockdown..
PSBs have sanctioned loans of Rs 57,525.47 crore whereas Private Sector Banks have sanctioned loans of Rs 44,335.52 crore under ECLGS. The top lenders under the Scheme are SBI , Bank of Baroda, PNB, Canara Bank & HDFC.
Details of Loans sanctioned & disbursement by 12 PSBs are as follows:
As part of the Aatmanirbhar package Government had announced its plans for Rs. 3 lakh Crore as additional credit to MSMEs and small businesses. Such enterprises were to be eligible to receive upto 20% of their existing borrowing as additional loans at interest rates which were capped.
State wise details of loans sanctioned and disbursed under ECLGS by PSBs are as follows: