Ministry of Finance
Loans worth more than Rs 1 lakh crore sanctioned under ECLGS
More than 30 lakh units of MSMEs & other businesses received help under the Scheme
30 JUN 2020 5:50PM by PIB Delhi
Under the 100 % Emergency Credit Line Guarantee Scheme (ECLGS) backed by a Government guarantee , Banks from Public & Private Sectors have sanctioned loans worth over Rs. 1 lakh crore as of June 26, 2020, of which more than Rs 45,000 crore has already been disbursed. This would help more than 30 lakh units of MSMEs & other businesses restart their businesses post the lockdown..
PSBs have sanctioned loans of Rs 57,525.47 crore whereas Private Sector Banks have sanctioned loans of Rs 44,335.52 crore under ECLGS. The top lenders under the Scheme are SBI , Bank of Baroda, PNB, Canara Bank & HDFC.
Details of Loans sanctioned & disbursement by 12 PSBs are as follows:
As part of the Aatmanirbhar package Government had announced its plans for Rs. 3 lakh Crore as additional credit to MSMEs and small businesses. Such enterprises were to be eligible to receive upto 20% of their existing borrowing as additional loans at interest rates which were capped.
State wise details of loans sanctioned and disbursed under ECLGS by PSBs are as follows:

ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଇସିଏଲଜିଏସ ଅଧୀନରେ 1 ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାରୁ ଅଧିକ ଋଣ ମଞ୍ଜୁରି
• ଯୋଜନାରୁ 30 ଲକ୍ଷ ୟୁନିଟ ଏମଏସଏମଇ ଓ ଅନ୍ୟ ବ୍ୟବସାୟିକ ସଂସ୍ଥା ଲାଭାନ୍ୱିତ
30 JUN 2020 5:50PM by PIB Bhubaneswar
ସରକାରୀ ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟିରେ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଉଥିବା ଶତପ୍ରତିଶତ ଜରୁରିକାଳିନ କ୍ରେଡିଟ ଲାଇନ ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟି ଯୋଜନା (ଇସିଏଲଜିଏସ) ଅନ୍ତର୍ଗତ ଜୁନ 26, 2020 ସୁଦ୍ଧା ଘରୋଇ ଏବଂ ରାଷ୍ଟ୍ରାୟତ୍ତ ବ୍ୟାଙ୍କଗୁଡ଼ିକ 1 ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାରୁ ଅଧିକ ପରିମାଣର ଋଣକୁ ମଞ୍ଜୁରି ମିଳିଛି। ଏଥିମଧ୍ୟରୁ 45,000 କୋଟି ଟଙ୍କାର ଋଣ ବଣ୍ଟନ କରାଯାଇସାରିଲାଣି। ଲକଡାଉନ ପରେ 30 ଲକ୍ଷ ୟୁନିଟ ଏମଏସଏମଇ ଓ ଅନ୍ୟ ବ୍ୟବସାୟିକ ସଂସ୍ଥାଗୁଡ଼ିକୁ ସେମାନଙ୍କ ବ୍ୟବସାୟ ଆରମ୍ଭ କରିବାରେ ଏହା ସହାୟକ ହୋଇପାରିବ।
ଇସିଏଲଜିଏସ ଅଧୀନରେ ରାଷ୍ଟ୍ରାୟତ୍ତ ବ୍ୟାଙ୍କଗୁଡ଼ିକ 57,525.47 କୋଟି ଟଙ୍କା ଏବଂ ଘରୋଇ ବ୍ୟାଙ୍କଗୁଡ଼ିକ 44,335.52 କୋଟି ଟଙ୍କାର ଋଣ ମଞ୍ଜୁର କରିସାରିଛନ୍ତି। ଏହି ଯୋଜନାରେ ଭାରତୀୟ ଷ୍ଟେଟ ବ୍ୟାଙ୍କ, ବ୍ୟାଙ୍କ ଅଫ ବରୋଦା, ପିଏନବି, କାନାରା ବ୍ୟାଙ୍କ, ଏବଂ ଏଚଡିଏଫସି ଅଧିକ ପରିମାଣର ଋଣ ମଞ୍ଜୁର କରିଛନ୍ତି।
12ଟି ରାଷ୍ଟ୍ରାୟତ୍ତ ବ୍ୟାଙ୍କଗୁଡ଼ିକ ଦ୍ଵାରା ମଞ୍ଜୁରି ପାଇଥିବା ଏବଂ ଆବଣ୍ଟିତ ହୋଇଥିବା ଋଣର ବିବରଣୀ ନିମ୍ନରେ ଦିଆଗଲା:
ଆତ୍ମନିର୍ଭର ପ୍ୟାକେଜର ଅଂଶବିଶେଷ ସ୍ଵରୂପ ଏମଏସଏମଇ ଓ କ୍ଷୁଦ୍ର ବ୍ୟବସାୟିକ ସଂସ୍ଥାଗୁଡ଼ିକୁ ଅତିରିକ୍ତ 3 ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଋଣ ଯୋଗାଇ ଦେବାକୁ ଭାରତ ସରକାର ଘୋଷଣା କରିଥିଲେ। ଏଭଳି ଉଦ୍ୟୋଗଗୁଡ଼ିକ ଧାର୍ଯ୍ୟ ସୁଧ ଦରରେ ସେମାନଙ୍କର ବର୍ତ୍ତମାନର ଋଣର ପରିମାଣର 20 ପ୍ରତିଶତ ଅତିରିକ୍ତ ଋଣ ନେଇପାରିବେ।
ରାଷ୍ଟ୍ରାୟତ୍ତ ବ୍ୟାଙ୍କଗୁଡ଼ିକ ପକ୍ଷରୁ ଇସିଏଲଜିଏସ ଅନ୍ତର୍ଗତ ମଞ୍ଜୁରି ଏବଂ ବିତରଣ କରାଯାଇଥିବା ଋଣର ରାଜ୍ୟୱାରୀ ବିବରଣୀ ନିମ୍ନରେ ଦିଆଗଲା: