হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
ফগৎলকপগী চাং মখা তানা চাদা ৫৮.৬৭দা হেনগৎলক্লে
ফগৎলবা অমদি হৌজিক লৈরিবা কেসশিংগী মরক্তা লৈবা খেন্নবা ১,১১,৬০২দা হেনগৎলে
29 JUN 2020 1:13PM by PIB Imphal
ভারত লৈঙাক্না স্তেত/য়ু.তি.শিংগা লোয়ননা কোবিদ-১৯ থিংননবা, লাকশিন্নবা অমদি মেনেজ তৌনবগীদমক লৌখৎখিবা থাক নাইবা, মাঙজৌনবা অমদি ইচঙ থৌবা খোঙথাংশিং অসিনা অফবা মহৈ উৎলি‍।
ঙসিগী ওইনা ফখ্রবা অনাবশিং অমদি হৌজিক নারিবশিংগী মরক্তা লৈবা খেন্নবা অসি ১,১১,৬০২ ওইরি‍। হৌজিকফাওবগী ওইনা অনাবা মীওই ৩,২১,৭২২ কোবিদ-১৯দগী ফখ্রে‍। ফগৎলকপগী চাং অসুম অসুম হেনগৎলক্লি‍। কোবিদ-১৯ নারবশিংগী মরক্তা ফগৎলকপগী চাং অসি ঙসি চাদা ৫৮ও৬৭ য়ৌরে‍।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১২,০১০ কোবিদ-১৯দগী ফখ্রে‍।
হৌজিক হৌজিক অনাবা মীওই ২,১০,১২০ লৈরি অমদি মখোয় পুম্নমক মেদিকেল সুপরভিজনদা লৈরি‍।
ভারত্তা হৌজিক কোবিদ-১৯গীদমক্তা তোখায়না লৈবা দাইগ্নোস্তিক লেব ১০৪৭ লৈ‍। মসিদা লৈঙাক্কী লেব ৭৬০৯ অমদি লন্নাইগী লেব ২৮৭ য়াওরি‍। হৌখিবা পুং ২৪সিদা শীজিন্নবা হৌখিবা লেব ১১মক লৈঙাক্কী মখাদা লৈবা ঙাক্তনি‍।
তোঙান্না খায়দোকপা মশিংদি:
• রিএল-তাইম আর.তি. পি.সি.আর. বেজ ওইবা তেস্তিং লেব: ৫৬৭ (লৈঙাক্কী: ৩৬২ + লন্নাইগী: ২০৫)
• ত্রুনেত বেজ তেস্তিং লেব: ৩৯৩ (লৈঙাক্কী: ৩৬৬ + লন্নাইগী ২৭)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি. বেজ তেস্তিং লেব: ৮৭ (লৈঙাক্কী ৩২ + লন্নাইগী ৫৫)
সেম্পল তেস্ত তৌবগী মশীং অসুম অসুম হেনগৎলক্লি অমদি ৮৩,৯৮,৩৬২ য়ৌখ্রে‍। ঙরাং সেম্পল ১,৭০,৫৬০ তেস্ত তৌখি‍।
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবা কোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ অমদি @MoHFW_INDIA .

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
Recovery rate further improves to 58.67%
Difference between Recovered and Active cases further increases to 1,11,602
29 JUN 2020 1:13PM by PIB Delhi
The graded, pre-emptive and pro-active steps taken by Government of India along with the States/UTs for prevention, containment and management of COVID-19 continue to show encouraging results.
The gap between recoveries and active cases is 1,11,602 as of today. So far, as many as 3,21,722 patients have been cured of COVID-19. The recovery rate continues to steadily improve. It has reached 58.67% amongst COVID-19 patients today.
During the last 24 hours, a total of 12,010 COVID-19 patients have been cured.
Presently, there are 2,10,120 active cases and all are under active medical supervision.
India now has 1047 diagnostic labs dedicated to COVID-19. This includes 760 in the government sector and 287 private labs. The 11 labs that have been inducted in the last 24 hours are all operated by the government.
The break-up is as below:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 567 (Govt: 362 + Private: 205)
• TrueNat based testing labs : 393 (Govt: 366 + Private: 27)
• CBNAAT based testing labs : 87 (Govt: 32 + Private: 55)
The total number of samples tested is showing an uphill trend, and has touched 83,98,362.Yesterday 1,70,560 samples were tested.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.