স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
চিকিত্সাধীন ৰোগীৰ তুলনাত আৰোগ্য হোৱাৰ সংখ্যা ৯৬,০০০তকৈ অধিক
কভিড-১৯ৰ আৰোগ্যৰ হাৰ ৫৮.২৪শতাংশলৈ বৃদ্ধি
26 JUN 2020 3:08PM by PIB Guwahati
কভিড-১৯ মহামাৰীৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত ভাৰত চৰকাৰ, বিভিন্ন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহে গ্ৰহণ কৰা বিভিন্নধৰণৰ পদক্ষেপৰ আশাব্যঞ্জক ফলাফল লাভ কৰা গৈছে।
চিকিত্সাধীন ৰোগীৰ তুলনাত আৰোগ্য হোৱাৰ সংখ্যা ৯৬,১৭৩তকৈ অধিক হৈছেগৈ।
শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত মুঠ ১৩,৯৪০ গৰাকী কভিড-১৯ ৰোগী সুস্থ হৈ উঠিছে।ইয়াৰ লগে লগে সুস্থ হৈ উঠা লোকৰ সংখ্যা ২,৮৫,৬৩৬গৰাকীলৈ বৃদ্ধি পাইছে। ইয়াৰ ফলত কভিড-১৯ ৰোগীৰ আৰোগ্যৰ হাৰ ৫৮.২৪ শতাংশলৈ বৃদ্ধি পাইছে।
সম্প্ৰতি সংক্ৰমিতৰ সংখ্যা ১,৮৯,৪৬৩ আৰু আটাইকেইগৰাকীয়ে হাস্পতালৰ তত্ত্বাৱধানত আছে।
কভিড-১৯ৰ নমুনা পৰীক্ষা কৰাৰ বাবে দেশত পৰীক্ষাগাৰৰ সংখ্যা বৃদ্ধি কৰাৰ চেষ্টা অব্যাহত আছে । যোৱা ২৪ ঘণ্টাত আই চি এম আৰৰ-এ ১১টা নতুন পৰীক্ষাগাৰক সংযুক্ত কৰিছে। ভাৰতত বৰ্তমান কভিড-১৯ৰ নমুনা পৰীক্ষাৰ বাবে ১০১৬টা পৰীক্ষাগাৰ আছে। ইয়াৰ ভিতৰত চৰকাৰী পৰীক্ষাগাৰৰ সংখ্যা ৭৩৭টা আৰু বেচৰকাৰী পৰীক্ষাগাৰৰ সংখ্যা ২৭৯টা।
বৰ্তমানৰ স্থিতি তলত দিয়া ধৰণৰঃ
ৰিয়েল-টাইম আৰটি পিচিআৰ আধাৰিত পৰীক্ষাগাৰঃ৫৬০(চৰকাৰীঃ৩৫৯+বেচৰকাৰীঃ২০১)
ট্ৰুনাট আধাৰিত পৰীক্ষাগাৰঃ৩৬৯(চৰকাৰীঃ৩৪৬+বেচৰকাৰীঃ২৩)
চিবিএনএএটি আধাৰিত পৰীক্ষাগাৰঃ৮৭(চৰকাৰীঃ৩২+বেচৰকাৰীঃ৫৫)
প্ৰতিদিনে পৰীক্ষা কৰা নমুনাৰ সংখ্যা ক্ৰমান্বয়ে বৃদ্ধি পাবলৈ ধৰিছে। যোৱা ২৪ ঘণ্টাত পৰীক্ষাগাৰত ২,১৫,৪৪৬টা নমুনা পৰীক্ষা কৰা গৈছে।এতিয়ালৈকে সৰ্বমুঠ ৭৭,৭৬,২২৮টা নমুনা পৰীক্ষা কৰা গৈছে।
সকলোধৰণৰ বিশ্বাসযোগ্য আৰু শেহতীয়া কভিড-১৯ সম্পৰ্কীয় কাৰিকৰী বিষয়, নীতিগত নিৰ্দেশাৱলী আৰু পৰামৰ্শৰ বাবে অনুগ্ৰহ কৰি নিয়মীয়াকৈ https://www.mohfw.gov.in/ আৰু @MoHFW_INDIA দৰ্শন কৰক।

Ministry of Health and Family Welfare
Recovered cases exceed active cases by more than 96,000
COVID-19 Recovery rate improves to 58.24%
26 JUN 2020 3:08PM by PIB Delhi
The graded, pre-emptive and pro-active steps taken by Government of India along with the States/UTs for prevention, containment and management of COVID-19 are showing encouraging results.
The recovered cases have exceeded the active cases by 96,173.
During the last 24 hours, a total of 13,940 COVID-19 patients have been cured, taking the cumulative figure to 2,85,636. This has led to the recovery rate touching 58.24% amongst COVID-19 patients.
Presently, there are 1,89,463 active cases and all are under active medical supervision.
In the quest to expand the COVID-19 testing labs network across the country, ICMR has inducted 11 new labs in the last 24 hours. India now has 1016 diagnostic labs dedicated to COVID-19. This includes 737 in the government sector and 279 private labs.
The present status is as below:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 560 (Govt: 359 + Private: 201)
• TrueNat based testing labs : 369 (Govt: 346 + Private: 23)
• CBNAAT based testing labs : 87 (Govt: 32 + Private: 55)
The numbers of samples tested very day continues to steadily grow. During the past 24 hours, 2,15,446 tests have been conducted in the labs. The total number of samples tested, as on date, is 77,76,228.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .