হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
এন.ই. স্তেৎশিংনা কোবিদ-১৯ লান্থেংনবদা কেন্দ্রনা মতেং পাংখ্রে
26 JUN 2020 12:22PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা লায়চৎ অসিগী মায়োক্তা লান্থেংনবা অসি চুংশিন্নদুনা অমসুং পুন্না হোৎনবা অমনি। কোবিদ-১৯ লান্থেংন্নবা এন.ই. স্তেৎশিংগী মেদিকেল কেয়র ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি ফগৎহনবদা কেন্দ্রনা থৱায় য়াওনা অমসুং অঙম্বা মতেং পীরি।
লৈবাক অসিগী অতোপ্পা মফমশিংগা চাংদম্নবদা অৱাং নোংপোক (এন.ই.) স্তেৎশিং অসিদা কোবিদ-১৯গী কেসকী মশিং অসি য়াম্না নেম্মী। হৌজিক ফাওবগী ওইনা মখাগী তেবল অসিদা উৎলিবা অসিদা এক্তিব কেস ৩৭৩১ ওইরি অমরোমদা ফগৎখিবা অসিদগী হেন্দুনা ৫৭১৫ ওইরি। মনিপুর, মিজোরাম, নাগালেন্দ অমসুং সিক্কিমদা শীখিবা য়াওদবগা লোয়ননা শীখিবগী চাং অদুমক নেম্মী।
সিরিয়েল নম্বর
স্তেৎ
এক্তিব কেসশিং
ফগৎখিবশিং
শীখিবা
১
অরুনাচল প্রদেস
১২১
৩৮
১
২
অসম
২২৭৯
৪০৩৩
৯
৩
মনিপুর
৭০২
৩৫৪
০
৪
মেঘলয়
৩
৪২
১
৫
মিজোরম
১১৫
৩০
০
৬
নাগালেন্দ
১৯৫
১৬০
০
৭
সিক্কিম
৪৬
৩৯
০
৮
ত্রিপুরা
২৭০
১০১৯
১
অপুনবা
৩৭৩১
৫৭১৫
১২
এন.ই. স্তেৎশিংনা কোবিদ১৯গী লায়চৎ লান্থেংন্নবা হোৎনদা খুদোংচাদবা থোকহ্ল্লিবা মরু ওইবা মরম অদুদি তেস্তিং ফেসিলিতিগী অৱাৎপা অসিনি। অদুবু ঙসিদি, হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী খুত্থাংদা কেন্দ্রনা মীৎয়েং চংলকপনা মরম ওইরগা এন.ই.দা পব্লিক সেক্তরদা তেস্তিং লেব ৩৯ অমসুং লনাই সেক্তরসা অহুম লৈদুনা পুন্না লেব ৪২ লৈরে।
সিরিয়েল নম্বর
স্তেৎ
সরকারগী লেবশিং
লনাইগী লেবশিং
অপুনবা লেব
১
অরুনাচল প্রদেস
৩
০
৩
২
অসম
১০
২
১২
৩
মনিপুর
২
০
২
৪
মেঘলয়
৬
১
৭
৫
মিজোরম
২
০
২
৬
নাগালেন্দ
১৩
০
১৩
৭
সিক্কিম
২
০
২
৮
ত্রিপুরা
১
০
১
অপুনবা
৩৯
৩
৪২
এন.ই.দা কোবিদকী ওইবা হোস্পিআলশিং, কোবিদ হেল্থ সেন্তরশিং অমসুং কোবিদ কেয়র সেন্তরশিংগী অচৌবা অৱাৎপসু মায়োক্নরি। কেন্দ্রগী মতেংগা লোয়ননা এন.ই.গী স্তেৎ পুম্নমক্তা হেল্থকেয়র ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি ফগৎহনখ্রে।
হৌজিক লৈরিবা ফীভম মখাদা পীরি:
সিরিয়েল নম্বর
স্তেৎ
দেদিকেতেদ কোবিদ হোস্পিতাল/দি.সি.ঐচ.
দেদিকেতেদ কোবিদ হেল্থ সেন্তর/দি.সি.ঐচ.সি.
দেদিকেতেদ কোবিদ সেন্তর/দি.সি..সি.সি.
ফেসিলিতিগী মশিং
১
অরুনাচল প্রদেস
৪
৩১
৫১
৮৬
২
অসম
৩২
২৬৭
১০০১
১৩০০
৩
মনিপুর
২
১৮
১
২১
৪
মেঘলয়
৭
২৪
১৪
৪৫
৫
মিজোরম
১
১৫
১৫
৩১
৬
নাগালেন্দ
১২
১
১
১৪
৭
সিক্কিম
১
২
২
৫
৮
ত্রিপুরা
১
২
১৩
১৬
অপুনবা
৬০
৩৬০
১০৯৮
১৫১৮
অমসুং, এন.ই. স্তেৎশিংগী আই.সি.য়ু. বেদশিং, আইসোলেসন বেদশিং, ওক্সিজেন য়াওবা বেদশিং অমসুং ভেন্তিলেতরশিংগী মশিং হেনগৎহনবদা ভারত সরকারনা মতেং পাংখি। মসিনা কোবিদ-১৯ কেসশিংগী ক্লিনিকেল মেনেজমেন্তদা মপুং ফাহনবদা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌখি।
সিরিয়েল নম্বর
স্তেৎ
অপুনবা আইসোলেসন বেদ(আই.সি.য়ু. বেদ য়াওদনা)
ও২ য়াওবা বেদ
অপুনবা আই.সি.য়ু. বেদ
ভেন্তিলেতর মশিং
১
অরুনাচল প্রদেস
১৯৯৮
১৭৮
৬০
১৬
২
অসম
৭৬৮৩৩
১৮৪১
৫৯৮
৩৫০
৩
মনিপুর
829
৩১৭
৪৮
৪৫
৪
মেঘলয়
১২৩১
৩৪৫
৮৩
৯৫
৫
মিজোরম
৭০৯
২১৩
৩৭
২৭
৬
নাগালেন্দ
৬৮১
১৪২
৫৪
২৮
৭
সিক্কিম
২৫১
২২৪
২০
৫৯
৮
ত্রিপুরা
১২৭৭
১০
১৩
৭
এন.ই. স্তেৎশিংদা এন৯৫ মাস্কশিং, পি.পি.ই. কিৎশিং অমসুং ঐচ.সি.ক্ব্যু তেব্লেৎশিং ফংহন্নবা কেন্দ্রনা চাওনা মতেং পাংলি।
সিরিয়েল নম্বর
স্তেৎ/য়ু.তি./কেন্দ্র সরকারগী ইন্সতিত্যুসনশিং
য়েন্থোকখিবা এন৯৫ মাস্ক(লাখ)
য়েন্থোকখিবা পি.পি.ই.কিৎ (লাখ)
য়েন্থোকখিবা ঐচ.সি.ক্ব্যু তেব্লেৎ (লাখ)
১
অরুনাচল প্রদেস
১.২১
০.৬৬
১.৫
২
অসম
৩.৩৭
২.০১
৬.৭
৩
মনিপুর
০.৯৪
০.৭৯
২.৭
৪
মেঘলয়
০.৭৫
০.৫২
১.৭৫
৫
মিজোরম
০.৭৬
০.৩১
২.২
৬
নাগালেন্দ
০.৭
০.২৫
১.৭৫
৭
সিক্কিম
০.৮০
০.৫২
০.২৫
৮
ত্রিপুরা
১.৩৮
১.১৩
২.৫

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
Centre lends a helping hand to NE States in the fight against COVID-19
26 JUN 2020 12:22PM by PIB Delhi
The fight against the pandemic across the country has been a concerted and collective endeavour. The Centre has pro-actively and strongly supported strengthening of the medical care infrastructure in the NE States to fight COVID-19.
The North Eastern (NE) states have a comparatively lower number of COVID-19 cases compared to the country. As depicted in the table below, as on date, while the active cases are 3731, the recoveries exceed this at 5715. The death rate continues to be low, with no deaths in Manipur, Mizoram, Nagaland and Sikkim.
Sr. No.
State
Active Cases
Recoveries
Death
1
Arunachal Pradesh
121
38
1
2
Assam
2279
4033
9
3
Manipur
702
354
0
4
Meghalaya
3
42
1
5
Mizoram
115
30
0
6
Nagaland
195
160
0
7
Sikkim
46
39
0
8
Tripura
270
1019
1
Total
3731
5715
12
A critical pillar which hampered the efforts of the NE states in combating was the COVID-19 outbreak was complete lack of testing facilities. But today, because of the focussed attention of the Centre through the Ministry of Health & Family Welfare, the NE has 39 testing labs in the public sector and three in the private sector, totalling to 42 labs.
Serial No.
State
Public Labs
Private Labs
Total Labs
1
Arunachal Pradesh
3
0
3
2
Assam
10
2
12
3
Manipur
2
0
2
4
Meghalaya
6
1
7
5
Mizoram
2
0
2
6
Nagaland
13
0
13
7
Sikkim
2
0
2
8
Tripura
1
0
1
Total
39
3
42
The NE States also suffered from an acute lack of dedicated COVID Hospitals, COVID Health Centres and COVID care Centres. With the help of the Centre, the healthcare infrastructure across all the NE states has been substantially supplemented.
The present status is as follows:
Serial No.
State
Dedicated COVID Hospitals / DCH
Dedicated COVID Health Center / DCHC
Dedicated COVID Center / DCCC
No of Facility
1
Arunachal Pradesh
4
31
51
86
2
Assam
32
267
1001
1300
3
Manipur
2
18
1
21
4
Meghalaya
7
24
14
45
5
Mizoram
1
15
15
31
6
Nagaland
12
1
1
14
7
Sikkim
1
2
2
5
8
Tripura
1
2
13
16
Total
60
360
1098
1518
Also, Government of India has supported the NE States in stepping up the number of ICU beds, Isolation beds, Oxygen supported beds and ventilators. This has played a critical role in effective clinical management of COVID-19 cases.
Sr. No.
State
Total Isolation beds (excluding ICU beds)
O2 Supported beds
Total ICU beds
No of Ventilators
1
Arunachal Pradesh
1998
178
60
16
2
Assam
67833
1841
598
350
3
Manipur
829
317
48
45
4
Meghalaya
1231
345
83
95
5
Mizoram
709
213
37
27
6
Nagaland
681
142
54
28
7
Sikkim
251
224
20
59
8
Tripura
1277
10
13
7
The Centre has also strongly supported the NE states to step up the availability of N95 masks, PPE kits and HCQ tablets.
Sr.No.
State / UT / Central Government Institutions
N95 masks distributed ( lakh)
PPE kits distributed (lakh)
HCQ tablets distributed (lakh)
1
Arunachal Pradesh
1.21
0.66
1.5
2
Assam
3.37
2.01
6.7
3
Manipur
0.95
0.79
2.7
4
Meghalaya
0.75
0.52
1.75
5
Mizoram
0.76
0.31
2.2
6
Nagaland
0.7
0.25
1.75
7
Sikkim
0.80
0.52
0.25
8
Tripura
1.38
1.13
2.5