প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জুন ২৬ ইরাই নুমিৎতা প্রধান মন্ত্রীনা ‘আত্ম নির্ভর উত্তর প্রদেশ রোজগার অভিয়ান’ হৌদোক্কনি
25 JUN 2020 2:49PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লাইচৎনা শিন্মীশিং অমসুং মরুওইনা অতোপ্পা রাজ্যশিংদগী ময়ুমদা হল্লক্লবা শিন্মীশিংদা অচৌবা চৈথেং অমা পীরে। মশিং য়াম্লবা শিন্মী কয়া মখোয়গী রাজ্যশিংদা হল্লকখ্রে। কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবগী অৱাবা অসিগী মথক্তা অতোপ্পা রাজ্যশিংদগী ময়ুমদা হল্লক্লবা শিন্মীশিং অমসুং খুঙ্গংগী শিন্মীশিংদা তঙাইফদবশিং অমসুং হিংনবা লম্বী পীনবা হোৎনবদা অমুক্কা হেন্না অৱাবা ওইহল্লে। তোঙান-তোঙানবা হিরমশিং ফগৎহন্নবা ভারত সরকারনা আত্ম নির্ভর ভারত অভিয়ান পেকেজ লাউথোক্লে। লৈবাক অসিগী চাউখৎত্রিবা মফমশিংদা মচাক-মথুমশিং শেমগৎপগা লোয়ননা থবক ফংহন্নবা ২০২০গী জুন ২০দা গরীব কল্যান রোজগার অভিয়ান হৌদোকখি।
উত্তর প্রদেশতা চাউরাক্না অতোপ্পা রাজ্যশিংদগী শিন্মীশিং লাখ ৩০ হল্লকখি। উত্তর প্রদেশকী জিলা ৩১দা অতোপ্পা রাজ্যশিংদগী ময়ুমদা হল্লক্লবা শিন্মী ২৫,০০০ হেন্না লৈরি। মসিগী মনুংদা এস্পিরেসনেল দিস্ত্রিক্ত ৫ য়াওরি। ভারত সরকারগী মখাদা উত্তর প্রদেশ সরকারনা ‘আত্ম নির্ভর উত্তর প্রদেশ রোজগার অভিয়ান’কৌবা অখন্নবা থৌরম অমা পায়খৎলে অমসুং মসিদা রাজ্য সরকারনা ইন্দস্ত্রী অমসুং অতোপ্পা লুপশিংগা পুন্না থবক তৌমিন্নগনি। মসিগী অভিয়ান অসিনা থবক পীনবা, মফম অদুদা ওন্ত্রপ্রিনরসিপ য়োকখৎনবা অমসুং থবক পীনবা ইন্দস্ত্রীগী এসোসিএসনশিং অমসুং অতোপ্পা লুপশিংগী থবক তৌমিন্ননবা পান্দম থম্লি।
উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী য়াওনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা ২০২০গী জুন ২৬গী অয়ুক পুং ১১দা প্রধান মন্ত্রীনা অভিয়ান অসি হৌদোক্কনি। উত্তর প্রদেশকী মরী লৈনবা মন্ত্রীশিংসু হৌদোকপগী থৌরম অদুদা শরুক য়াগনি। উত্তর প্রদেশকী জিলা ৬কী খুঞ্জাশিংগা প্রধান মন্ত্রীগা ৱারী শানগনি। কোবিদ-১৯ লাইচৎ শন্দোরকপা অসিদা থাপ্না লৈনবগী কাংলোনশিং ইন্দুনা, কম্মন সর্বিস সেন্তরশিং অমসুং কৃশি বিজ্ঞান কেন্দ্রশিংগী খুৎথাংদা উত্তর প্রদেশকী জিলা খুদিংমক্কী মনুংদা লৈবা খুঙ্গংশিং থৌরম অসি শরুক য়াগনি।

Prime Minister's Office
Prime Minister to launch ‘Atma Nirbhar Uttar Pradesh Rojgar Abhiyan ‘on Friday 26th June
25 JUN 2020 2:49PM by PIB Delhi
COVID-19 pandemic has had an adverse impact on workforce in general and migrant workers in particular. A large number of migrant workers returned to several states. The challenge of containing Covid-19 was compounded by the need to provide basic amenities and means of livelihood to migrants and rural workers. Government of India announced the Atma Nirbhar Bharat Package to stimulate various sectors. In order to generate employment with thrust towards creating infrastructure in backward regions of the country Garib Kalyan Rojgar Abhiyan was launched on 20th June 2020.
In Uttar Pradesh, nearly 30 lakh migrant workers returned. 31 districts of Uttar Pradesh have more than 25,000 returnee migrant workers. These include 5 aspirational districts. The Government of Uttar Pradesh envisaged a unique initiative “Atma Nirbhar Uttar Pradesh Rojgar Abhiyan” which dovetails programs of Government of India and the State government while creating partnerships with Industry and other organizations. This Abhiyan is intensely focused towards providing employment, promote local entrepreneurship and create partnership with Industrial associations and other organizations to provide employment opportunities.
Prime Minister will launch this Abhiyan on 26 th June, 2020 at 11 am through Video-Conference in presence of the Chief Minister of Uttar Pradesh. Further, Ministers of concerned Ministries of Uttar Pradesh will also participate in the virtual launch. Prime Minister will interact with villagers from six districts of Uttar Pradesh. Villages across all districts of Uttar Pradesh will join this program through the Common Service Centers and Krishi Vigyan Kendras, maintaining the norms of social distancing in the wake of the Covid-19 pandemic.